preskoči na sadržaj
vijesti

Erasmus+ projekt "Way back to school"

Osnovna škola Podturen uključena je je u projekt Erasmus +“Way back to school“ čija je glavna tema rano odustajanje učenika od školovanja. U projektu sudjeluje 5 država partnera – Turska, Španjolska, Irska, Hrvatska i Italija sa ukupno 7 različitih institucija; osnovne i srednje škole te ustanove za stručnu edukaciju učitelja u Irskoj i Španjolskoj.
Mobilnost u Italiji održana je od 29.11. 2021. do 5.12.2021., a domaćin mobilnosti bila je osnovna škola „ IC9°cuocoschipa“ u gradu Napulju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 17. 12. 2021. 08:32

OŠ PODTUREN U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA POSJETIO CORK U IRSKOJ

 Osnovna Škola Podturen tijekom 2019./2020. jedan je od partnera Erasmus + projekta “Way back to school”.  U projekt su uključeni partneri iz pet institucija. Uz OŠ Podturen iz Hrvatske u projekt su uključeni i partneri iz Turske, Irske, Italije i Španjolske.

U sklopu projekta od 13.-19. listopada 2019. ravnateljica škole Marijana Cerovec, učitelj engleskog jezika Zoran Horvatić, učitelj informatike Karlo Zadravec te učenice Jana Furdi, Ema Šela, Lorenna Hranilović i Hanna Lovrinović,  sudjelovali su na trećoj mobilnosti projekta „Way Back to School“.

 
  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 13. 11. 2019. 23:03

'' WAY BACK TO SCHOOL '' ERASMUS+ PROJEKT

'' WAY BACK TO SCHOOL ''  ERASMUS + PROJEKT

    2018-1-TR01-KA201-059025

 

   OŠ Podturen je jedan od partnera u projektu '' Way back to school'' čija je glavna tema rano odustajanje od škole.

    Ispadanje učenika iz školskog sustava tzv. ''dropout'' veliki je problem i tema u mnogim državama pa tako i u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je uočiti rizične skupine učenika i njihove probleme te različitim aktivnostima pokušati vratiti ih natrag u školu te utjecati na ostale negativne pojave u školi kao što su: izostajanje s nastave, ponavljanje razreda, neprimjereno i agresivno ponašanje, nemar, nedovoljno razvijene jezične vještine, slaba motivacija.

   U projektu sudjeluje 5 država partnera (Hrvatska, Turska , Italija, Španjolska i Irska) sa ukupno sedam različitih institucija. Vrijeme trajanja projekta je dvije godine.

    Idejni začetnik i pokretač projekta je Germencik Ilce Milli Egitim Mudurlugu, glavna institucija zadužena za školstvo na području turske pokrajne Aydin sa svojim koordinatorom Kemalom Ciftci.

 Ostali partneri uz OŠ Podturen su: Himmet Condur Cumhuriyet Ortaokulu,Germencik, Turska,

                                                               Hasan Fatma Onal Anadolu Lisesi, Kusadasi, Turska,

                                                               Cork Education and Training Board, Cork, Irska,

                                                               IC9 CuocoSchipa, Napoli, Italija,

                                                               CPR Gijon-Oriente, Gijon, Španjolska.

   Svaki partner će na svoj način sudjelovati u provedbi projekta. Partner iz Španjolske je ustanova koja se bavi obrazovanjem učitelja te će njihova uloga u projektu biti  profesionalni razvoj učitelja dok će ostali partneri organizirati različite aktivnosti za učitelje i učenike te tako osvijestiti probleme i potaknuti njihovo rješavanje. Oš Podturen će svoj doprinos projektu dati primjerima dobre prakse, aktivnostima koje se provode u školi već duže vrijeme i koje su rezultirale pozitivnim utjecajem na rizične skupine učenika u našoj školi.

   U projekt su uključene aktivnosti i mobilnosti za učenike i učitelje. Učitelji engleskog jezika OŠ Podturen Zoran Horvatić i Natalija Dvanajščak zajedno s ravnateljicom škole Marijanom Cerovec  već su odradili prvu mobilnost, putovanje u turski grad Kushadasi  u razdoblju 25.3.-  29.3.2019. Tamo su na radnim sastancima partneri predstavili svoje škole i probleme vezane uz temu projekta te su dogovoreni detalji daljnje provedbe projekta. U sklopu kulturnog dana posjetili su povijesni grad Efez, lokalno selo Sirince te kuću i grob Marije Djevice.  Po povratku s putovanja učitelji su se  puni pozitivnih dojmova vratili svojim svakodnevnim aktivnostima i krenuli u provedbu dogovorenih aktivnosti uz projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 8. 4. 2019. 13:51
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava

Priloženi dokumenti:
GPP OS PODTUREN 21-22 (3).docx


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 474053
Ovaj mjesec: 2890
Ovaj tjedan: 235

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju