preskoči na sadržaj
vijesti

OŠ PODTUREN U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA POSJETIO CORK U IRSKOJ

 Osnovna Škola Podturen tijekom 2019./2020. jedan je od partnera Erasmus + projekta “Way back to school”.  U projekt su uključeni partneri iz pet institucija. Uz OŠ Podturen iz Hrvatske u projekt su uključeni i partneri iz Turske, Irske, Italije i Španjolske.

U sklopu projekta od 13.-19. listopada 2019. ravnateljica škole Marijana Cerovec, učitelj engleskog jezika Zoran Horvatić, učitelj informatike Karlo Zadravec te učenice Jana Furdi, Ema Šela, Lorenna Hranilović i Hanna Lovrinović,  sudjelovali su na trećoj mobilnosti projekta „Way Back to School“.

 
  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 13. 11. 2019. 23:03

'' WAY BACK TO SCHOOL '' ERASMUS+ PROJEKT

'' WAY BACK TO SCHOOL ''  ERASMUS + PROJEKT

    2018-1-TR01-KA201-059025

 

   OŠ Podturen je jedan od partnera u projektu '' Way back to school'' čija je glavna tema rano odustajanje od škole.

    Ispadanje učenika iz školskog sustava tzv. ''dropout'' veliki je problem i tema u mnogim državama pa tako i u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je uočiti rizične skupine učenika i njihove probleme te različitim aktivnostima pokušati vratiti ih natrag u školu te utjecati na ostale negativne pojave u školi kao što su: izostajanje s nastave, ponavljanje razreda, neprimjereno i agresivno ponašanje, nemar, nedovoljno razvijene jezične vještine, slaba motivacija.

   U projektu sudjeluje 5 država partnera (Hrvatska, Turska , Italija, Španjolska i Irska) sa ukupno sedam različitih institucija. Vrijeme trajanja projekta je dvije godine.

    Idejni začetnik i pokretač projekta je Germencik Ilce Milli Egitim Mudurlugu, glavna institucija zadužena za školstvo na području turske pokrajne Aydin sa svojim koordinatorom Kemalom Ciftci.

 Ostali partneri uz OŠ Podturen su: Himmet Condur Cumhuriyet Ortaokulu,Germencik, Turska,

                                                               Hasan Fatma Onal Anadolu Lisesi, Kusadasi, Turska,

                                                               Cork Education and Training Board, Cork, Irska,

                                                               IC9 CuocoSchipa, Napoli, Italija,

                                                               CPR Gijon-Oriente, Gijon, Španjolska.

   Svaki partner će na svoj način sudjelovati u provedbi projekta. Partner iz Španjolske je ustanova koja se bavi obrazovanjem učitelja te će njihova uloga u projektu biti  profesionalni razvoj učitelja dok će ostali partneri organizirati različite aktivnosti za učitelje i učenike te tako osvijestiti probleme i potaknuti njihovo rješavanje. Oš Podturen će svoj doprinos projektu dati primjerima dobre prakse, aktivnostima koje se provode u školi već duže vrijeme i koje su rezultirale pozitivnim utjecajem na rizične skupine učenika u našoj školi.

   U projekt su uključene aktivnosti i mobilnosti za učenike i učitelje. Učitelji engleskog jezika OŠ Podturen Zoran Horvatić i Natalija Dvanajščak zajedno s ravnateljicom škole Marijanom Cerovec  već su odradili prvu mobilnost, putovanje u turski grad Kushadasi  u razdoblju 25.3.-  29.3.2019. Tamo su na radnim sastancima partneri predstavili svoje škole i probleme vezane uz temu projekta te su dogovoreni detalji daljnje provedbe projekta. U sklopu kulturnog dana posjetili su povijesni grad Efez, lokalno selo Sirince te kuću i grob Marije Djevice.  Po povratku s putovanja učitelji su se  puni pozitivnih dojmova vratili svojim svakodnevnim aktivnostima i krenuli u provedbu dogovorenih aktivnosti uz projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 8. 4. 2019. 13:51
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


TražilicaKalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 422983
Ovaj mjesec: 2142
Ovaj tjedan: 477

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju