preskoči na sadržaj
 

      Za ostvarenje postavljenih ciljeva integracije pripadnika nacionalnih manjina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja nužan je preduvjet suradnja svih sudionika odgojno obrazovnog procesa : učenika,  roditelja i Škole. U ustanovi Škole potrebna je potpora i angažiranost ravnatelja u motiviranju radnika, osiguravanju potrebnih materijalnih i ostalih preduvjeta za dodatni rad  te zajednički rad stručnih suradnika i učitelja u svim etapama provođenja aktivnosti.  Potrebno je jačati međukulturalnu kompetenciju te  postići demistifikaciju,  upoznavanje,  razumijevanje i prihvaćanje  manjinske kulture od svih sudionika odgojno obrazovnog procesa.

      Aktivnosti ciljnih skupina u projektu podijeljene su u pet radnih paketa: promotivne aktivnosti, učenje hrvatskoga jezika, socijalne vještine za učenike i roditelje, osnovni poljo-i obrtnički tečajevi za roditelje, trening učitelja. Ciljna skupina učenika uključena je u 140 sati dodatne nastave hrvaskoga jezika i nadziranog pisanja domaće zadaće, 105 sati socijalizacijskih, kreativnih i rekreacijskih aktivnosti te sedmodnevni ljetni kamp. Roditelji romske nacionalnosti uključeni su u nekoliko aktivnosti u 20 satnom trajanju: tečaj odgovornog roditeljstva, osnovni poljoprivredni tečaj, tečaj kuhanja i slastičarstva, očuvanje ekološke i etnološke baštine. Ciljna skupina učitelja uključena je u petodnevno studijsko putovanje u Budimpeštu i edukaciju u središtu Roma education fonda u Budimpešti, četiri aktivnosti jačanja kapaciteta za rad s učenicima, 20- satni Brain Gym training (pod vodstvom licenciranog Brain Gym trenera) i 10-satnu edukacija Rad s inojezičnim učenicima provedenu od strane stručnjaka s odjela za hrvatski jezik Sveučilišta u Zagrebu.

      Očekivani rezultati aktivnosti projekta RO-KO Kotač koji povezuje ljude u skladu su  s metodologijom projekta i pretpostavljaju  poboljšanje razine poznavanja hrvatskoga jezika kod romskih učenika, redovitije polaženje nastave, bolje uključivanje romskih roditelja u odgojno obrazovni proces učenika i dugoročno bolju alokaciju roditelja u društvu uz povećanu konkurentnost na tržištu rada.

 

U NASTAVKU VAS OČEKUJU ULOMCI IZ PROVEDBE PROJEKTNIH AKTIVNOSTI PODIJELJENI PO CILJNIM SKUPINAMA!

 

E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


TražilicaKalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 422983
Ovaj mjesec: 2142
Ovaj tjedan: 477

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju