preskoči na sadržaj
Static HTML
vijesti

AKTIVNOSTI JAČANJA KAPACITETA ZA RAD S ROMSKIM UČENICIMA

Učitelji su sudjelovali u 4 aktivnosti jačanja kapaciteta za rad s romskim učenicima.

Lokacije aktivnosti bile su:

RAVNA GORA

IVANŠČICA

ACCREDO CENTAR

RAFTING NA MREŽNICI

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 27. 5. 2014. 00:08

STUDIJSKO PUTOVANJE U BUDIMPEŠTU

Učitelji i stručni suradnici sudjelovali su  vremenu od 15.-19.06.2014. u petodnevnom studijskom putovanju u Budimpeštu, gdje su posredstvom Roma education funda upoznali madžarske i svjetske domete u radu s učenicima romske nacionalnosti i upoznali se s mnogobrojnim primjerima dobre prakse.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 16. 4. 2014. 21:14

ZAPOČEO BRAIN GYM TRENING ZA UČITELJE OŠ PODTUREN

U sklopu projekta RO-KO KOTAČ KOJI POVEZUJE LJUDE

(financiranog od strane Europske unije unutar fonda IPA $ Razvoj ljudskih potencijala unutar natječaja Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redovni sustav obrazovanja, Lot 2 Potpora Romima i drugim nacionalnim manjinama i jačanje kapaciteta obrazovnih institucija),

u srijedu dana 16. travnja 2014. započela je edukacija odgojno obrazovnih djelatnika OŠ Podturen u području Brain Gyma. Edukaciju u ukupnom trajanju od 20 sati provest će mr.sc. Tatjana Novosel-Herceg, prof.; jedina licencirana Brain Gym trenerica u Hrvatskoj. Predavačica posjeduje dugogodišnje iskustvo u terapiji glasovno-govornih poremećaja i uvođenju inovativnih terapijskih metoda po uzoru na vodeće svjetske stručnjake iz područja neurosenzomotoričke integracije i logopedije, autorica je i prevoditeljica stručne literature, voditeljica VaLMod centra u Varaždinu.

Učitelji i stručni suradnici u početnom su predavanju i radionici osvijestili karakteristike senzomotoričkog i kognitivnog razvoja djece s naglaskom na razvoj refleksa i djelovanje istih na razvoj intelektualnih, motoričkih i socio-emocionalnih sposobnosti pojedinaca tijekom cijelog života.  Posebni interes učitelji su iskazali za praktične vježbe gimnastike za mozak, koje će usavršiti do kraja edukacije i uključiti u svoj svakodnevni rad s učenicima. Primjena ovih metoda u razrednim odjelima djelovat će stimulativno na stvaranje pozitivnog razrednog ozračja, povećanje koncentracije učenika romske nacionalnosti i ostalih učenika za postizanje optimalnog obrazovnog uspjeha u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju u Osnovnoj školi Podturen.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 16. 4. 2014. 17:16

Usvajanje inog jezika i osjećaji

             U sklopu projekta RO-KO Kotač koji povezuje ljude održano je stručno usavršavanje učitelja na temu Usvajanje inog jezika i osjećaji . Radionice i predavanje u trajanju od ukupno 10 sati vodila je dr.sc. Zrinka Jelaska, prof., red. prof. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i voditeljica Sveučilišne škole hrvatskog jezika.

           Kroz zanimljive interaktivne igre iskusna predavačica predstavila je učiteljima OŠ Podturen mnoge nove metode usvajanja hrvatskog kao inog (stranog ili drugog jezika) jezika. Vrijeme provedeno u usavršavanju prošlo je začas zahvaljujući domišljatim glazbenim i iskustvenim metodama usvajanja jezika te igrama uloga. Tridesetoro nazočnih učitelja naučilo je pregršt novih pojmova i metoda poučavanja hrvatskog jezika neizvornim govornicima s posebnim naglaskom na osjećaje i stvaranje pozitivnog stava i ozračja za učenje među učenicima.

 

Detalji u fotogaleriji...http://os-podturen.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=163&limit=&curr_page=3

Vijest na Emedjimurju http://www.emedjimurje.hr/skolski-kutak/os-podturen-usvajanje-inog-jezika-kroz-temu--osjecaji

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 3. 2. 2014. 09:37
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 333232
Ovaj mjesec: 1654
Ovaj tjedan: 715

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju