preskoči na sadržaj
 

PREDSTAVLJANJE OŠ PODTUREN NA INTERRA 23

Ravnateljica Marijana Cerovec i pedagoginja Martina Jalšovec predstavile su na II.Međunarodnoj konferenciji Cjeloživotno obrazovanje pripadnika nacionanih manjina i InteRRa 23 u organizaciji Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih održanoj u Opatiji 14. i 15. travnja 2014. - dosadašnje rezultate i odgovor Škole na pitanje problema u odgoju i obrazovanju učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

 

http://www.emedjimurje.hr/drustvo/medjimurci-u-opatiji-na-konferenciji-o-obrazovanju-nacionalnih-manjina


 

Prezentirani su temeljni problemi u svakodnevnom radu i rezultati realizirani kroz prilagođeno planirane i programirane aktivnosti u sklopu projekata usmjerenih na ciljnu skupinu romskih učenika u OŠ Podturen. U posljednjih 5 godina Osnovna škola Podturen provela je nekoliko projekata s općim ciljem poboljšanja uspjeha romskih učenika u redovitom obrazovanju.

* Prvi projekti pod nazivom Dodatna nastava hrvatskog jezika i Aktivnosti nakon nastave provedeni su u školskoj 2009./10. godini u suradnji s Roma education fondom iz Budimpešte. Pozitivno djelovanje aktivnosti dodatne nastave hrvatskog jezika, socijalizacijskih, rekreacijskih, kreativnih aktivnosti i igara na računalu na učenike sudionike postavilo je temelje za najnoviji projekt koji se nalazi u provedbi od kolovoza 2013.

* RO-KO Kotač koji povezuje ljude prihvaćen je nakon dvogodišnjeg procesa odobrenja od strane EU u sklopu fonda IPA IV. Razvoj ljudskih potencijala unutar natječaja Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja, LOt 2 Potpora Romima i drugim nacionalnim manjinama u obrazovanju i jačanje kapaciteta obrazovnih institucija. Programi projektnih aktivnosti u ukupnom trajanju od 15 mjeseci usmjereni su na sve sudionike odgojno obrazovnog procesa (učenike, učitelje i roditelje) kako bi se osiguralo ostvarivanje optimalnih rezultata u obrazovanju pripadnika romske nacionalne manjine. Posebni naglasak stavljen je na poboljšanje znanja hrvatskog jezika među romskim učenicima, smanjivanje obrazovne nejednakosti u razredima i postizanje poboljšanja obrazovnih rezultata i razine znanja među romskim učenicima. Obrazovanje i educiranje romskih roditelja u području odgovornog roditeljstva, prava i odgovornosti, socijalnih i životnih vještina kao i stimulacija suradnje između učenika, roditelja, većinskog stanovništva i učitelja specifični su ciljevi samog projekta. Učitelji i stručni suradnici OŠ Podturen jačat će osobne i profesionalne kapacitete za rad s romskim učenicima kroz usavršavanja na temu Brain Gyma, rada s inojezičnim učenicima, osobnog razvoja i iskustvenim učenjem u centru Roma education fonda.

 

Prezentirani rezultati i nastojanja pozitivno su vrednovani od strane nazočnih stručnjaka, a Osnovnoj školi Podturen i predavačicama poželjeno je puno uspjeha u budućem odgojno obrazovnom radu i djelovanjuPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARTINA JALŠOVEC   datum: 16. 4. 2014.

E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 422718
Ovaj mjesec: 1877
Ovaj tjedan: 212

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju