preskoči na sadržaj
 

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA Vijest ima dokument u privitku

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA obilježava se od 27.03. davne 1962. godine, a taj datum odabrala je svjetska udruga za kazališnu umjetnost - ITI. 

     Učenici i djelatnici OŠ Podturen uvijek su rado posjećivali kazališta diljem Hrvatske i uživali u predstavama. Ove godine ovaj dan obilježit ćemo jednom edukativnom prezentacijom koja se nalazi u privitku. 

     Puno je kazališta osmislilo kako djeci olakšati boravak kod kuće te svoje predstave prikazuju online. Centar za kulturu Trešnjevka poziva učenike od 1. do 4. razreda na njihovu web stranicu gdje mogu pogledati online igrokaze koji se izvode lutkicama izrađenima kod kuće, a nakon igrokaza pogledajte radionicu kako izraditi lutkice od papira. Program vodi voditeljica kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka. https://cekate.hr/program/virtualni-igrokaz-i-radionica/

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 26. 3. 2020. 22:36

OBAVIJEST VEZANA UZ UČENJE NA DALJINU

Do ravnateljice i ostalog pedagoškog osoblja škole dolaze pojedinačne primjedbe roditelja kako je online nastava prezahtjevna i krcata zadacima u nekim predmeta viših razreda naše škole.

O temi optimalnog opterećenja učenika smo, između ostalog,  pričali na virtualnoj sjednici učiteljskog vijeća  u utorak, 24. ožujka 2020. godine. Svjesni smo da učenici imaju puno obaveza, uz prilično česte tehničke poteškoće u prvim tjednima rada u online nastavi.  Svjesni smo da roditelji ne mogu preuzeti učiteljsku ulogu. Učitelji će nastojati smanjiti opseg zadataka i prilagoditi učeničke obaveze novonastaloj situaciji. Zajednički izrađujemo prva tjedna izvješća vezana upravo uz broj aktivnosti, uz prisutnost učenika i broj izostanaka pojedinih učenika. Učitelji su kao i učenici preko noći trebali promijeniti svoj način rada, pronaći metode, pronaći adekvatne izvore znanja te su i oni imali tehničkih problema, istraživali, učili i puno vremena provodili pred računalima.

 Dragi učenici, redovitim kontaktima preko virtualnih učionica  Microsoft Teamsa održavajte komunikaciju s učiteljima i razrednicima te spominjajte sve eventualne probleme i poteškoće. Na taj način će učitelji znati da redovito dobivate i pratite njihove poruke i pripremljene sadržaje, a isto tako će imati maksimalno razumijevanje za vas i poduzeti neke radnje pomoći npr. produljenje roka predaje zadaće, skraćivanje zadataka i sl.

Želim vam nadalje uspješno učenje uz pregršt zanimljivih sadržaja!

Marijana Cerovec, ravnateljica OŠ Podturen

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 26. 3. 2020. 12:23

Kreativnost i solidarnost putem virtualnih učionica Vijest ima dokument u privitku

Solidarnost, suosjećajnost i empatičnost vrednote su koje se ovih dana posebno ističu i izlaze na vidjelo. Ovim putem željeli bismo Vam prikazati prekrasne radove naših učenika 4. razreda Emila Goričanca, Stele Kolar i Hane Marković, a koji su potaknuti pričom o dječjim pravima pod satom Vjeronauka učitelja Alena Sambolca. Učenici su potaknuti trenutnim događanjima poslali prekrasnu poruku svojim vršnjacima u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 24. 3. 2020. 19:01

Učenici OŠ Podturen obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom Vijest ima dokument u privitku

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Učenici Osnovne škole Podturen odazvali su se obilježavanju na inicijativu učitelja i pedagoginje te su putem virtualnih učionica podijelili slike svojih šarenih čarapa. Unatoč novim izazovima s kojima se susrećemo ovih dana, dokazali smo da su solidarnost, empatija te jedinstvenost temeljne vrednote koje njegujemo u našoj školi. Bravo!

Pedagoginja Josipa Horvat

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 23. 3. 2020. 12:51

OBUSTAVA NATJEČAJA ZA VODITELJA/ICU RAČUNOVODSTVA

Zbog nastale izvanredne situacije uzrokovene COVID - 19 virusom i sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja obustavlja se natječaj za radno mjesto VODITELJA/ICU RAČUNOVODSTVA ŠKOLE, raspisan od 09.03.2020. do 17.03.2020. 

 

                                                                                    Ravnateljica škole

                                                                          Marijana Cerovec, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 23. 3. 2020. 08:07

Poveznice za virtualne učionice

Dragi učenici, u nastavku se nalaze poveznice prema virtualnim učionicama vaših razreda u Teams aplikaciji. Klik na odgovarajuću  poveznicu vodi vas u vaš virtualni razred.

5. razredi http://bit.ly/5razrediPodturen

6. razredi http://bit.ly/6razredPodturen

7. razredi http://bit.ly/7razredPodturen

8. razredi http://bit.ly/8razredPodturen

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 17. 3. 2020. 16:19

RAZREDNA NASTAVA 17.03.2020.

ZA RAZREDNU NASTAVU:

U nastavku je link za Youtube kanal "Škola na trećem" na kojem će biti svi sadržaji koji su bili na TV-u. 
Ako bude potrebno za UČENIKE/CE RN koji možda nisu mogli gledati u redovom terminu, ili za učitelje ako su propustili.

https://m.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 17. 3. 2020. 11:16

OBAVIJEST KANDIDATIMA O PRAVNIM I DRUGIM IZVORIMA POTREBNIM ZA PROCJENU ODNOSNO TESTIRANJE ZA RADNO MJESTO VODITELJA/ICE RAČUNOVODSTVA ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Izvori za pripremu kandidata za radno mjesto VODITELJ/ICA RAČUNOVODSTVA ŠKOLE preuzmite u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 16. 3. 2020. 14:07

OBAVIJEST O PRIVREMENOM OTKAZIVANJU DODATNIH, IZVANNASTAVNIH I DRUGIH AKTIVNOSTI U PROSTORIJAMA OSNOVNE ŠKOLE PODTUREN

Poštovani roditelji i učenici te ostali korisnici prostorija OŠ Podturen,

obavještavamo Vas da će se u prostorijama Osnovne škole Podturen otkazati sve predviđene dodatne aktivnosti prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Otkazuje se korištenje sportske dvorane svim vanjskim korisnicima.

Do daljnjeg se odgađa utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred od strane liječnice školske medicine te pedagoginje škole. O novim terminima obavijestit ćemo Vas pravovremeno.

VAŽNO: ured ravnateljice, tajništva te stručne službe i dalje za sada radi po redovnom radnom vremenu.

Ravnateljica škole: Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 16. 3. 2020. 10:54

OBAVIJEST O POČETKU I ORGANIZACIJI IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da i OŠ Podturen prestaje s radom na dva tjedna, počevši od ponedjeljka, 16.3.2020. godine, sukladno objavi premijera i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Obzirom da je u slučaju istog predviđena nastava na daljinu, obavještavamo vas da će se nastava organizirati na način:

Razredna nastava : putem HRT 3 programa pod nazivom „Škola na trećem“ te komunikacija razrednika s roditeljima putem viber grupe.

Predmetna nastava: virtualne učionice (u tijeku je formiranje virtualnih učionica, a svi razrednici formirat će viber grupe sa roditeljima te će Vas na taj način obavještavati i informirati o svim novostima). Učenik određenog razreda otvarat će poveznicu svog razreda i predmeta prema rasporedu.

Učenike 5. a  razreda pozivamo u ponedjeljak, 16.3.2020. godine u 9.00 sati, učenike 5.b u 10.00 sati, učenike 7.a razreda u 11.00 sati te učenike 7.b razreda u 12.00 sati da dođu zadužiti i podići svoje tablete. Učenici neka sa sobom ponesu svoja carnet korisnička imena i lozinke. Prijevoz neće biti organiziran od strane škole. Ukoliko učenici imaju osiguran Internet i kompjuter kod kuće za praćenje nastave, nije nužno da dođu u školu i zaduže tablet, ali molimo roditelje da o tome obavijeste razrednika.

Sve nove informacije te upute za rad redovito ćemo objavljivati i na web stranici škole pa Vas molimo za redovito praćenje novosti.

Napominjemo da nastavu treba ozbiljno shvatiti te da se radi o preventivnim i privremenim mjerama te da ćemo se svi potruditi što kvalitetnije odraditi naše virtualno učenje.

Ravnateljica škole:

Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 13. 3. 2020. 13:42

1.nagrada za fotografiju „Ljubaf“ Vijest ima dokument u privitku

            OŠ „Jože Horvata“ Kotoriba svake godine organizira literarno-likovno -fotografski natječaj   „Joža Horvat-književnik i  moreplovac“, a ove godine se obilježavala  105. obljetnica rođenja. Na natječaju je  sudjelovalo 27 osnovnih škola iz više županija diljem Hrvatske, a teme natječaja su bile:  Nebo  i  Voda.

                Učenik  6. razreda, Domagoj Posavi , osvojio  je  1. nagradu  za fotografiju  „Ljubaf“, dok   je  fotografija „ Zrcalo stare Mure“ pohvaljena. Mura  kao  vječni   motiv našeg kraja je i ovaj put  pokazala   koliko čarolija pejzaža  može biti inspiracija za nastajanje predivnih fotografija. Pohvaljena   je  i  učenica  8. razreda, Ema Šela  za  fotografiju  „Oluja se sprema“ kojoj  su glavni motiv bili  sivi, nagomilani oblaci.

                 Na završnoj svečanosti   u  Kotoribi   dodijeljene  su  nagrade i priznanja, a sve odabrane fotografije i ostali radovi su izloženi.

Čestitamo učenicima!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 12. 3. 2020. 13:30

ROBOTIČARI osvojili 6. mjesto na ekipnom natjecanju Croatian Makers Lige

      Mladi robotičari OŠ Podturen, pod vodstvom učiteljice matematike Milene Mikulčić osvojili su odlično 6.mjesto na ekipnom natjecanju u kategoriji mlađe dobne skupine.

Treće kolo natjecanja održano je kao fizičko kolo dana 18.02.2020. u prostoru društvenog doma Pretetinec.

Našu školu uspješno su predstavljali učenici : Emily Božić (5.b), Luka Strojko (5.a), Leo Sovar (5.b), Leon Francki (5.b).

Zadatak učenika bio je isprogramirati robot da se kreće po mapi s rutom koja ga vodi prema udaljenom planetu gdje će se susresti s drugim robotom.

                           Čestitamo učenicima na odličnom uspjehu!!!

  :: opširnije :: 


objavio: MILENA MIKULČIĆ  datum: 11. 3. 2020. 13:25

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa VODITELJ/ICA RAČUNOVODSTVA Vijest ima dokument u privitku

Voditelj/ica računovodstva - 1 izvršitelj/ica na puno neodređeno radno vrijeme 40 sati tjedno, mjesto rada OŠ PODTUREN

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 9. 3. 2020. 11:02

ŽUPANIJSKO NATJECANJE – ČITANJEM DO ZVIJEZDA

     Ekipa Osnovne škole Podturen na županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za osnovne škole osvojila je 4.mjesto!!!

     Čestitamo učenicama Emi Šela, 8.b, Larisi Varga, 6.a i Janji Blažon, 6.b te njihovoj mentorici, knjižničarki Marti Trstenjak! 

     Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Između stvarnosti i fantazije“, a učenice su za natjecanje trebale pročitati slijedeće knjige: Krunoslav Mikulan:  Zmaj ispod Staroga grada, J.K. Rowling: Harry Potter i kamen mudraca i Jessica Townsend: Nikadgrad, kušnje Morrigan Crow.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 6. 3. 2020. 09:48

NATJECANJA U ŠK.GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

     U priloženoj tablici pogledajte podatke o ostvarenim rezultatima učenika OŠ Podturen na školskim natjecanjima i popis učenika koji su se plasirali na županijska natjecanja. Od ukupnog broja natjecatelja sa školske razine natjecanja polovica učenika plasirala se na županijsku razinu. Čestitke svim natjecateljima!

     Svim učenicima i njihovim mentorima želimo puno uspjeha na županijskim razinama natjecanja!!!

Ravnateljica Marijana Cerovec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 3. 3. 2020. 18:03

Dan ružičastih majica

           

     Zadnja je srijeda u veljači i ovaj put bila obojana ružičasto. I mi se solidariziramo s našim vršnjacima koji trpe nasilje, dižemo svoj glas za poštivanje svih različitosti, shvaćamo školu kao mjesto gdje se baš svatko može osjećati prihvaćen i siguran.    

     Mnogi učenici su na nastavi bili u ružičastim majicama, s razrednicima raspravljali o problemu međuvršnjačkog nasilja koje je sve češće i trebamo ga suzbijati, počevši od sebe i svojeg ponašanja prema drugoj djeci.

*Uvijek trebamo biti složni

*Svi trebamo poštivati druge

*Moramo biti dobri prijatelji

*Ne smijemo govoriti ružne riječi

*Uvijek moramo biti ljubazni

     Samo su neke od poruka koje su za plakat napisali učenici na radionici s pedagoginjom

     S porukom „STOP NASILJU MEĐU VRŠNJACIMA“ i naši su učitelji bili moralna podrška u upečatljivim modnim kreacijama ružičastih nijansi. 

                                                                                 Tajana Gašparić                

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 3. 3. 2020. 08:22

FAŠNIK U PODTURNU

     Doletele su poturenske čaplje i v nasu poturensku školu! Doletele, jako i glasno klepetale i odletele nazoj na Muru!

     Podturenske su "čaplje" najpoznatije maske u Međimurju, gostuju diljem Hrvatske, ali su česte gošće i u inozemstvu! Povijest ovih maski zaista je duga, a tradicija izrade postoji još i danas.

     Neki kažu da su ime dobile po mađarskoj riječi "čapljam" koja znači "udaram", a neki opet po pticama, čapljama kojih je nekada uz Muru bilo puno više nego danas.

     Kako god bilo, što god govorile priče, one su pravo međimursko blago!

Vera Pongrac 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 2. 3. 2020. 11:07

NAGRADNI NATJEČAJ RIMA ŠTIMA

     U Mjesecu hrvatske knjige Bibliobus Međimurske županije objavio je nagradni natječaj pod nazivom "Rima štima". OŠ Podturen sudjelovala je u ovom nagradom natječaju sa svojim književnim ostvarenjima.

      Sudjelovali su učenici 4. razreda PŠ Sivica, učenica 2. razreda PŠ Novakovec i učenik 8.a razreda.

     Učenica Asija Trstenjak, 4.r PŠ Sivica i učenik Lovro Blažon, 8.a razred nagrađeni su prigodnim knjigama. Čestitke!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 2. 3. 2020. 09:22

POZIV NA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 10. Pravilnika o zapošljavanju OŠ Podturen, Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata objavljuje 

POZIVE ZA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA za radno mjesto KUHAR/KUHARICA i ČISTAČ/ČISTAČICA koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Doumente s detaljnim opisom poziva i popisom kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete preuzmite u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 25. 2. 2020. 13:57

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Dana, 19.2.2020. godine OŠ Podturen domaćin je Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika za osnovne škole. Na natjecanju će sudjelovati 37 učenika osmih razreda u tri različite kategorije u pratnji 19 mentora. 

Ljestvice privremenog poretka biti će objavljene u poslijepodnevnim satima na web stranici OŠ Podturen. 

Želimo puno uspjeha svim natjecateljima!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 19. 2. 2020. 09:08

NATJEČAJ ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA Vijest ima dokument u privitku

1. KUHAR/KUHARICA - 1 izvršitelj/ica na nepuno neodređeno radno vrijeme 20 sati tjedno, dvokratni rad, mjesto rada - PŠ Sivica 

2. SPREMAČ/SPREMAČICA - 1 izvršitelj/ica na nepuno neodređeno radno vrijeme 20 sati tjedno, dvokratni rad, mjesto rada - PŠ Sivica

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 18. 2. 2020. 09:17

Odabrana ponuda po ponovljenom javnom natječaju za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave za 7. razrede

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 11. 2. 2020. 14:16

UPISI U PRVI RAZRED

Obavijest o roditeljskom sastanku radi upisa djece u prvi razred

Školska godina 2020./2021.

Poštovani roditelji budućih prvašića,

obavještavamo Vas da će se prvi roditeljski sastanak vezan uz upis djece u prvi razred u OŠ Podturen, PŠ Miklavec, PŠ Sivica i PŠ Novakovec u školskoj godini 2020./2021. održati u

SRIJEDU, 19.2.2020. godine u 18 sati u prostoru OŠ Podturen.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Ravnateljica: Marijana Cerovec

Pedagoginja: Josipa Horvat

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 28. 1. 2020. 12:34

Ponovljeni javni natječaj za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave za 7. razrede Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 20. 1. 2020. 13:19

POZIV ZA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 10. Pravilnika o zapošljavanja u OŠ Podturen, Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata objavljuje 

POZIVE ZA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA

koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Dokumente s detaljnim opisom poziva i popisom kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete preuzmite u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 23. 12. 2019. 09:19

BOŽIĆNA PRIREDBA U PŠ SIVICA

U prepunom Društvenom domu Sivica i veličanstvenoj atmosferi održana je  jučer 19. prosinca tradicionalna božićna priredba. Učenici PŠ Sivica i njihove učiteljice pripremili su prigodni program prepun igrokaza, pjesama i plesa.  Roditelji, učenici, učitelji te mještani  uživali su u igrokazima Božićna priča, Kako je uskrsna zečica došla na Božić i Djedica štrajka te se do suza nasmijali.

Ovom prigodom želimo zaželjeti svima blagoslovljen i čestit Božić i sretnu Novu godinu!

Detalje pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 20. 12. 2019. 11:18

OBAVIJEST o području odnosno sadržaju i načinu vrednovanja kandidata - radno mjesto UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE, UČITELJI/ICA HRVATSKOG JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi dokument s potrebnim informacijama. 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 19. 12. 2019. 13:11

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju višednevne školske ekskurzije za 7. razrede Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi obrazac poziva za višednevnu školsku eksurziju.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 19. 12. 2019. 13:07

PROMJENA RASPOREDA VOŽNJE U PETAK, 20.12.2019. ZBOG ODRŽAVANJA BOŽIĆNE PRIREDBE

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da je promijenjen raspored vožnje autobus za petak, 20.12.2019. zbog održavanja Božićne priredbe. 

U petak, 20.12.2019. školski autobus vozi prema sljedećem rasporedu:

13.10 sati - povratak kućama nakon nastave (samo jedna vožnje).

  • Za učenike koji nastupaju sa zborom i obavezni su doći na generalnu probu organiziran je autobusni prijevoz u 15:30 sati (Miklavec-Ferketinec-Celine-Sivica-Podturen) te u 15:45 sati Novakovec – Podturen
  • Nakon priredbe organiziran je autobusni prijevoz za povratak kućama (oko 18 sati)

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 19. 12. 2019. 11:56

BOŽIĆNA PRIREDBA

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 17. 12. 2019. 13:27

PRIJEDLOG IZMJENE KALENDARA RADA ZBOG NADOKNADE NASTAVNIH DANA IZGUBLJENIH ŠTRAJKOM Vijest ima dokument u privitku

U OŠ Podturen štrajk je održan u mjesecu listopadu, studenom i prosincu, ukupno 15 dana. Škole su trebale sastaviti prijedlog novog kalendara rada te isti poslati Ministarstvu znanosti i obrazovanja od kojeg čekamo i odobrenje. U vrijeme dana u štrajku u malom broju i povremeno su radili neki učitelji i održavali nastavu, dok se program predškole odvijao u gotovo neprekinutom nizu radnih dana. Da bismo ostvarili nužnih 175 dana u OŠ Podturen je predložen sljedeći kalendar rada.  Radni dani će biti , uz sve dosadašnje planirane i: 23.12., 24.2., 25.2., 26.2., 27.2., 28.2., 9.4., 18.6., 19.6., 23.6., 24.6., 25.6., 26.6.  Dan škole i  zadnji dan nastave koji je obično bio sportski dan, održat ćemo kao nastavni. Kalendar rada za program predškole izradit će se u dogovoru sa odgajateljicom.

Napominjemo da se radi o prijedlogu kalendara rada kojeg je naša škola uputila prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja te da još uvijek čekamo službeno odobrenje. Vjerujemo da će ovaj prijedlog biti prihvaćen te Vam objavljujemo kalendar rada kako bi Vama roditeljima i djeci olakšali planiranje nadolazećih obaveza.

U prilogu se nalazi slikovni prikaz kalendara rada.

Ravnateljica: Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 13. 12. 2019. 11:51

BOŽIĆNA PRIREDBA U PŠ SIVICI

Pridružite nam se na božićno-novogodišnjoj priredbi

učenika PŠ Sivica u četvrtak,

dana 19. prosinca 2019. s početkom  u 16 sati.

Započnimo zajedno blagdansko slavlje!!!

Učenici i učiteljice PŠ Sivica

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 13. 12. 2019. 11:47

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa Vijest ima dokument u privitku

 1.   UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE U OŠ PODTUREN – mjesto rada         PŠ     MIKLAVEC 1 izvršitelj/ica na puno neodređeno radno vrijeme 40 sati         tjedno 

2.  UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE U OŠ PODTUREN – mjesto rada  PŠ NOVAKOVEC 1 izvršitelj/ica na puno neodređeno radno vrijeme 40 sati  tjedno

3.  UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE U OŠ PODTUREN –1 izvršitelj/ica  na puno neodređeno radno vrijeme 40 sati tjedno

 4. UČITELJ/ICA HRVATSKOG JEZIKA U OŠ PODTUREN - 1 izvršitelj/ica           na određeno nepuno radno vrijeme 7 sati tjedno.

Detalji natječaja nalaze se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 12. 12. 2019. 13:01

Dan svetog Nikole u PŠ Novakovec Vijest ima dokument u privitku

U blagdanskom ruhu Društvenog doma Novakovec održan je još jedan u nizu zanimljivih događaja. Učenici PŠ Novakovec uz pomoć svojih učiteljica pripremili su priredbu kako bi obilježili 06. prosinac - Dan svetog Nikole. Uz pjesmu, ples, igrokaze i recitacije okupljenim roditeljima i mještanima nagovijestili su radost  nadolazećih božićnih blagdana. Na priredbu su svratili  Krampus i sveti Nikola koji je svim učenicima podijelio prigodne darove pripremljene od  članica UŽ Šipek Novakovec te im ovim putem zahvaljujemo na slatkom iznenađenju.

Lovro Blažon 8.a

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 9. 12. 2019. 11:11

SVETI NIKOLA U PŠ SIVICI

Stigao je mjesec prosinac i sa sobom donio blagdansku groznicu. Već početkom prosinca djeca s velikim nestrpljenjem očekuju blagdan Svetog Nikole. Ovaj zaštitnik djece i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja. Tako je i ovog četvrtka 05.12. malo uranio i stigao  u PŠ Sivicu te iznenadio učenike i učenice svojim dolaskom. Učenici su ga dočekali veselom pjesmom i raspoloženjem. Pošto su cijele godine marljivo radili i bili jako poslušni nagradio ih je slatkim paketićima i čokoladama.

Ovom prigodom zahvaljujemo sv. Nikoli na svom dolasku te DVD Sivici što su razveselili naše učenike slatkim paketićima te im uljepšali nadolazeće blagdane.

Veeeeliko hvala od srca!!!

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 5. 12. 2019. 13:57

PŠ NOVAKOVEC - JESENSKA DOGAĐANJA

     Mnoštvo zanimljivih aktivnosti i događanja u jesenskim mjesecima razveselilo je učenike Područne škole Novakovec. Neka događanja bila su zajednička za sve učenike škole, a neka pojedinačna.

     10. rujna posjetili su nas prometni policajci te su prvašićima na vrlo zanimljiv način pokazali kako se treba ponašati u prometu. Učenici su na poklon dobili reflektirajuće kabanice.

    Iskoristili smo toplo i sunčano vrijeme 27. rujna te posjetili voćnjak jabuka obitelji Novak. Šetnjom do voćnjaka učenici su uočavali promjene u prirodi u jesen. U voćnjaku su nas  najprije   poučili o sortama jabuka u njihovom voćnjaku, alatima i opremi koja im je potrebna u radu te pokazali kako treba brati jabuke. Pomogli smo im brati jabuke nakon čega su nas počastili prirodnim sokom od jabuka te jabukama koje smo radosno ponijeli sa sobom.

      Sredinom listopada obilježili smo Dane kruha. Uz pomoć naše kuharice, tete Goge, zamijesili smo svoja peciva koja nam je ona  ispekla u pećnici. Školom se širio miris iz pećnice te smo jedva čekali probati „remek-djela“ naših ruku.   

     18. listopada obilježili smo Dan kravate. Oslikali smo pastelama i vodenim bojama svoju malu kravatu na papiru i  stavili  je oko vrata, a velikim kravatama smo uredili pano. Učenike je iznenadilo da je Hrvatska domovina kravate i da je ona simbol Hrvatske u svijetu.

     Sve učenike škole, 7. studenog, dočekalo iznenađenje. Iz prenosivog transportera u učionicu je ušetala mlada kujica iz Skloništa za životinje „Prijatelji“ iz Čakovca. Saznali smo kako se brinu o ostavljenim psima s područja cijele Međimurske županije i na koji način im mi možemo u tome pomoći. Zato smo i donijeli hranu i deke koje će grijati pse u hladnijim danima. Učenici su pozvani da mogu posjetiti sklonište i ako žele da mogu udomiti psa. Ipak, najveće veselje u učionici bila je igra sa psom ( mada je bilo i onih koji su radije sa sigurnije udaljenosti gledali psa ).

   U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenog, sa svijećom u rukama krenuli smo do spomenika Vladimira Rojka gdje smo je upalili. Odali smo počast svima koji su braneći Vukovar i Hrvatsku dali svoje  živote, a posebno našem sumještaninu V. Rojku koji je poginuo krajem listopada 1991. godine u obrani grada heroja – Vukovara. Počast smo odali sa roditeljima i članicama Udruge žena “Šipek“ koje su nam i osigurale svijeće.

Više detalja pogledajte u foto-galeriji!

                                                                                                             Ljubica Blažon

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 4. 12. 2019. 10:56

Utorak, 3.12.2019. - REDOVNA NASTAVA

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se od utorka, 3.12.2019. godine nastava održavati prema redovnom rasporedu. Školski autobus od sutra vozi prema redovnom voznom redu.

Raspored smjena u područnim školama:

PŠ Miklavec - 2.,3. i 4 . razred ujutro, 1. razred poslijepodne.
PŠ Sivica - 2.,3. i 4 . razred ujutro, 1. razred poslijepodne.
PŠ Novakovec - 3. i 4. razred ujutro, 1. i 2. razred poslijepodne

Ravnateljica škole: Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 2. 12. 2019. 17:57

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

27. i 28. studenog učenici 8. razreda OŠ Podturen sudjelovali su na terenskoj nastavi predmeta Povijesti u Vukovaru.
Učenici su slušali predavanja pod nazivom „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“. Isto tako, obišli smo Gradski muzej Vukovar te Muzej vučedolske kulture i crkvu sv. Filipa i Jakova.
Drugi dan boravka uz stručno vodstvo posjetili smo memorijalna mjesta na području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put-Put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica, Memorijalno groblje, Spomen dom Ovčara te masovnu grobnicu na Ovčari. Poučni boravak u Vukovaru završili smo u školi mira kvizom znanja te se pod neizbrisivim dojmovima i emocijama vratili kući u večernjim satima.

Razrednice 8. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 2. 12. 2019. 11:28

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju višednevne školske ekskurzije za 7. razrede Vijest ima dokument u privitku

U prilogu: obrazac poziva za višednevnu školsku ekskurziju za 7. razrede

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 29. 11. 2019. 10:17

Mjesec hrvatske knjige u našoj knjižnici

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, govori o knjizi, promiče čitanje te na različitim programima okuplja sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija bila posvećena glazbi, a moto glasi U ritmu čitanja! 

Pregled aktivnosti u našoj knjižnici:

-  uređenje panoa s motom manifestacije u prostoru knjižnice – U ritmu čitanja!

 

- Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019. nosi naziv Ritam odrastanja, a čitale su se knjige: Ljeto na jezeru Čiču, Drugačija i Eva, mala žena. Nakon pročitanih knjiga i proučenih online izvora kviz su riješile: Janja Blažon, 6.b, Maja Ovčar, 6.b i Larisa Varga 6.a razred. Izvučena pobjednica iz naše škole je Janja Blažon, 6.b razred koja je ujedno i dobitnica utješne nagrade na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Čestitke Janji!!!!

 

- prvašići OŠ Podturen i predškolarci Srčeka u posjetu školskoj knjižnici – za doček dobrodošlice pobrinula se Knjižničarska grupa izvedbom igrokaza Ne sudi knjigu po koricama. Igrokaz su uvježbali s knjižničarkom: Stela Kolar, 4.r, Filip Polanec, 4.r, Emil Goričanec, 4.r, Klara Vrančić, 3.a, Pavla Hatlek, 3.a, Patrick Lovrenčić, 3.a, Tena Levačić, 2.r.

- prijave i promocija Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja "Čitanjem do zvijezda" – ovogodišnja tema Između stvarnosti i fantazije

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 18. 11. 2019. 11:13

POZIV NA PISMENU PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 10. Pravilnika o zapošljavanja u OŠ Podturen, Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata objavljuje 

POZIV NA PISMENU PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA

koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Dokument s detaljnim opisom poziva i popisom kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete preuzmite u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 15. 11. 2019. 14:54

OŠ PODTUREN U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA POSJETIO CORK U IRSKOJ

     Osnovna Škola Podturen tijekom 2019./2020. jedan je od partnera Erasmus + projekta “Way back to school”.  U projekt su uključeni partneri iz pet institucija. Uz OŠ Podturen iz Hrvatske u projekt su uključeni i partneri iz Turske, Irske, Italije i Španjolske.

     Ispadanje učenika iz školskog sustava tzv. ''dropout'' veliki je problem i tema u mnogim državama pa tako i u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je uočiti rizične skupine učenika i njihove probleme te različitim aktivnostima pokušati vratiti ih natrag u školu te utjecati na ostale negativne pojave u školi kao što su: izostajanje s nastave, ponavljanje razreda, neprimjereno i agresivno ponašanje, nemar, nedovoljno razvijene jezične vještine, slaba motivacija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 13. 11. 2019. 22:45

OBAVIJEST o području odnosno sadržaju i načinu vrednovanja kandidata - radno mjesto TAJNIK/ICA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 11. 11. 2019. 13:01

OBAVIJEST O REZULTATIMA NATJEČAJA

OBAVIJEST: svi kandidati koji su se prijavili na natječaje objavljene 22. - 30. listopada 2019.g. te pristupili testiranju, primit će u Zakonskom roku na e- mail adrese Obavijest o rezultatu natječaja.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 11. 11. 2019. 12:58

Terenska nastava - geografija

     31.10.2019. učenici od 5.-8. razreda naše škole sudjelovali su u terenskoj nastavi sa geografskom grupom pod vodstvom učiteljice Lee Valkaj. U pratnji su bile i učiteljice Natalija Dvanajščak i Stela Špilek.

     Posjetili su prostor Gorskog kotara točnije Fužine i špilju Vrelo te špilju Lokvarku kod Delnica.

     Nakon razgleda špilje Vrelo pješačili su do grada Fužina  uz jezero Bajer  tako da su se pritom i rekreirali u prirodi i razgledali prostor jezera i okolice.

     Na kraju izleta posjetili su jednu od najpoznatijih i najvećih turistički uređenih špilja Hrvatske- špilju Lokvarku. U obje špilje imali su stručno vodstvo djelatnika špilje.

     Prilikom putovanja učiteljica ih je upoznala sa samim prostorom Gorske Hrvatske,vegetacijom, stanovništvom , naseljenosti, arhitekturom i  gospodarskim djelatnostima razvijenim u tom dijelu Hrvatske.

     Učenici su se lijepo zabavili i pritom naučili i ponovili gradivo vezano za geografiju, pa se veselimo novom izletu u drugom polugodištu!

  Pogledajte fotogaleriju!                                                            

                                                                                      Lea Valkaj, prof. geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 7. 11. 2019. 09:15

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

NATJEČAJ

za zasnivanje radnog odnosa

1. TAJNIK/ICA ŠKOLE- 1 izvršitelj/ica na puno radno vrijeme, određeno vrijeme (do povratka djelatnice s neplaćenog godišnjeg dopusta)

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 6. 11. 2019. 09:21

POZIV ZA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 10. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Podturen, Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata objavljuje 

POZIVE ZA PROCJENU I VREDNOVANJE KANDIDATA

koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Dokumente s detaljnim opisom poziva i popisom kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete preuzmite u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 31. 10. 2019. 10:48

Ponovo uspješni na natječaju 39. Smotre „Dragutin Domjanić“

    I naše četvrto sudjelovanje na natječaju grada Sveti Ivan Zelina u Smotri kajkavskog dječjeg pjesništvaDragutin Domjanić“ bilo je vrlo uspješno.

   Između 400 pristiglih pjesama iz 76 osnovnih škola kajkavskog govornog područja  ocjenjivački sud uvrstio je u ovogodišnju zbirku pjesama i literarni rad našeg učenika Posavi Domagoja iz 6. razreda „Veter v mojem  dvorišču“ mentorice Tajane Gašparić. Pozvane da ilustriraju ovaj Domagojev literarni bombonček , dvije učenice poslale su svoje radove na istoimeni likovni natječaj. Tako stranice zbornika krasi rad Marte Poljaković, a izložen je bio u galeriji Učilišta uz ilustraciju  Eme Šele. Obje su učenice osmog razreda, a mentor je prof. Emanuel Varović.

   No ime Podturna  u  Svetom Ivanu Zelini je na svečanom programu u subotu 26. listopada najviše pronijela naša glazbeno – dramsko – scenska skupina „Mali glumci“ nastupajući na otvorenju s igrom „V našoj fari“. Publika je ostajala bez daha slušajući našu kajkavštinu, duhovite i vrlo aktualne skečeve uz kolaž instrumentalnih, pjevanih i plesnih sličica upotpunjenih rekvizitima i nošnjama iz bakinih škrinjica.  Tako je etnološku baštinu podturenskog kraja kroz kreativni rad s talentiranom djecom Jasna Posavi  (učiteljica RN i voditeljica družine) predstavila sudionicima Smotre te bila zasluženo ponosna na oduševljene pohvale i čestitke drugih kolega učitelja, mentora i članova žirija za originalnost, ali i svestranost scenskog izraza. Za sve učenike ovaj je nastup bio posebno i lijepo iskustvo, a učiteljicama mentoricama poticaj za daljnji rad.

   

                                                                                                            Tajana Gašparić

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 29. 10. 2019. 08:18

JAVNI POZIV ZA ŠKOLU U PRIRODI ZA 4. RAZREDE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi dokument javnog poziva za školu u prirodi 4. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 28. 10. 2019. 21:25

ODLUKA O IMENOVANJU RAVNATELJA Vijest ima dokument u privitku

Školski odbor OŠ Podturen donio je odluku o imenovanju ravnatelja škole koja je vidljiva u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 28. 10. 2019. 21:16

Dani kruha u OŠ Podturen Vijest ima dokument u privitku

                 „Blago danu koji počinje s mirisima  kruha,

                   ništa tako ne miriše što god da se kuha…“ započeo je recitirati pjesmu Mateo Oršuš i svim okupljenima na nedjeljnoj misi u Podturnu izmamio osmijeh.

Nedjeljna misa bila je zahvalnica za plodove zemlje. Na njoj su osim Matea nastupale  učenice Ema Šela i Vannesa Jalušić pjesmama u kojima se slavi i blagoslivlja „Kruh naš svagdašnji“. Vjeroučitelji Alen Sambolec i Monika Kuzma pripremili su učenike za prinos darova na oltar, a velečasni Pivar ih je blagoslovio. Prigodno i bogato oltar je ukrasila Monika Kuzma.

   Cijeli je tjedan u školi bio obilježen aktivnostima uz Dane kruha, škola je mirisala svježe pečenim kolačima, klipićima, kruščićima, hljepčićima, krafnicama i mamila nas za blagdanski stol. Razrednici su s učenicima uredili panoe, dijelili kolače, čitali prigodne tekstove i tako obilježili ovogodišnje Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemljice.

                                                                                   učiteljica Vera Pongrac

 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 24. 10. 2019. 09:02

OBAVIJEST o području odnosno sadržaju i načinu vrednovanja kandidata Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalaze dokumenti s potrebnim informacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 23. 10. 2019. 21:31

Natječaj za iznajmljivanje školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

Poštovani korisnici školske sportske dvorane, na ovoj poveznici možete pronaći Natječaj i obavijesti vezane uz  iznajmljivanje dvorane u školskoj godini 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 23. 10. 2019. 21:27

ČVOR KRAVATE VEŽE NAS U ZAJEDNIŠTVU

     Učenici Osnovne škole Podturen obilježili su u petak 18. listopada Dan kravate. 

     Time smo se priključili brojnim školama koje od 2008. prema pozivu ustanove Academia Cravatica žele naglasiti važnost kravate kao simbola Hrvatske u svijetu.

       Mnogi su iznenađeni činjenicom da je Hrvatska domovina kravate i da su crvenu maramu- preteču kravate svojim momcima vezivale djevojke oko vrata kad su odlazili na bojište. Bio je to već u 17. stoljeću stari hrvatski običaj, znak ljubavi i vjernosti. Ubrzo se kao modni detalj proširila Europom i postala simbol kulture i elegancije, te zajedništva.

     Uz   izložbu likovnih  radova na panoima, učenici cijele škole sa svojim učiteljima podržali su projekt i okitili se na taj dan kravatom vezujući je u čvor, noseći je ponosno poštujući kulturni identitet naše lijepe Hrvatske.

                                                                                                   Tajana Gašparić

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 23. 10. 2019. 11:13

OSNOVNA ŠKOLA PODTUREN U POSJETU BRISELU

     U sklopu natječaja Europske Komisije na temu Borba protiv pretilosti u djece i mladih naša je Osnovna škola ušla među prve tri škole za dodjelu nagrade Europske Komisije(EU Health Policy Platform). Tom prigodom omogućili su našim djelatnicima i učenicima sudjelovanje  na godišnjem sastanku Europske komisije i Ceremoniji dodjele nagrada.

     Naša škola osvojila je odlično drugo mjesto! Cermoniji su prisustvovali ravnateljica Škole Marijana Cerovec, učiteljice Lea Valkaj i Sanja Seitl te učenici: Domagoj Posavi, Andrej Bedeničić, Klara Mikulčić, Isabell Sršan, Vanesa Jalušić, Hana Čemerika, Leon Kolarić, Dora Hutinec, Marta Poljaković i Ivor Trstenjak. Prilikom debate u okviru Okruglog stola govor je održala Dora Hutinec na engleskom jeziku i dala osvrt na aktivnosti koje naša škola poduzima po pitanju zdrave prehrane naših učenika te sportskih aktivnosti unutar i izvan škole na kojima sudjeluju naši učenici.

     Učenici su imali priliku razgledati Muzej Europske Unije u sklopu zgrade Europskog Parlamenta i sam grad također ali i prezentirati našu školu u najboljem svijetlu na europskoj pozornici. Čestitamo!

Lea Valkaj

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 22. 10. 2019. 12:06

NATJEČAJI I JAVNI POZIVI Vijest ima dokument u privitku

JAVNI  POZIV za pomoćnika/pomoćnicu u nastavi, i to:

- pomoćnik u nastavi učeniku/ci s teškoćama u predmetnoj nastavi, 2 izvršitelj ( m/ž), nepuno radno vrijeme – 30 sati tjedno, na određeno radno vrijeme do kraja nastavne godine, početak rada 08.11.2019.

 

NATJEČAJ

za zasnivanje radnog odnosa

  1. UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE U OŠ PODTUREN

      1 izvršitelj/ica na puno radno mjesto, određeno vrijeme - do povratka djelatnice s porodiljnog dopusta

  1. UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE U PŠ NOVAKOVEC

1 izvršitelj/ica na puno radno vrijeme, neodređeno vrijeme

  1. UČITELJ/ICA FIZIKE U OŠ PODTUREN

            1 izvršitelj/ica na nepuno radno vrijeme 16 sati tjedna, neodređeno vrijeme

      4.   UČITELJ/ICA TEHNIČKE KULTURE U OŠ PODTUREN

  1. izvršitelj/ica na nepuno radno vrijeme od 24 sata tjedno, neodređeno vrijeme

 

N A T J E Č A J

za prijam zaposlenika u radni odnoS

  1. ODGAJATELJ/ICA  – 1 izvršitelj /ica, na  određeno puno radno vrijeme 

(provedba programa predškole  za djecu pripadnike romske nacionalne manjine u Osnovnoj školi Podturen.) početak rada 07.11.2019., najduže do 30.06.2020.g.

 

Detalji javnih poziva i natječaja nalaze se u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 22. 10. 2019. 09:47

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U mjesecu listopadu već tradicionalno učenici PŠ Sivica  obilježavaju Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako su i ove srijede ( 16.10.) učenici od 1.- 4. razreda sa svojim učiteljicama posjetili  pekaru „Panis“ u Murskom Središću. Djelatnici pekare upoznali su učenike s vrstama brašna od kojih se peku različite vrste kruha i peciva. Učenici su naučili od kojih se sastojaka dobiva kruh te kako se odvija cijeli postupak od miješenja do pečenja. Svaki učenik dobio je i svoj ukusni klipić i jabuku za degustaciju. Iz pekare smo izašli puni dojmova i novih spoznaja. Ujedno smo iskoristili dan za jesensku šetnju kraj rijeke Mure.

Hvala djelatnicima pekare na gostoprimstvu!

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 17. 10. 2019. 16:00

POZIV ZA UPIS UČENIKA U PROGRAM PRODUŽENOG BORAVKA

Uvažavajući želje roditelja i učenika, u OŠ Podturen od ove godine organiziran je program produženog boravka. Program produženog boravka odvija se svakodnevno od 12:20-15:45 sati. Cijena produženog boravka iznosi 350,00 kn mjesečno, a u cijenu je uključen i topli obrok. Program produženog boravka namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda, ali s obzirom da u grupi ima još mjesta odlučili smo da se mogu uključiti i učenici 5. i 6. razreda.

Ukoliko postoji interes roditelja da uključe svoje dijete u program produženog boravka, molimo Vas da se javiti pedagoginje te upišete svoje dijete najkasnije do 18.10.2019. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 11. 10. 2019. 09:21

Nenastavni dan u OŠ Podturen

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da u ponedjeljak, 7.10.2019. godine NEMA NASTAVE u OŠ Podturen te područnim školama. U ponedjeljak obilježavamo Svjetski dan učitelja zajedničkim stručnim usavršavanjem.

Ravnateljica škole:

Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 2. 10. 2019. 11:25

Eko radionica u PŠ Novakovec 1. i 2. razred

     Posljednjih nekoliko godina vrijedne članice Udruge žena Šipek iz Novakovca održavaju različite prigodne radionice s učenicima u Područnoj školi Novakovec. Tako su i ovu školsku godinu započele s eko radionicom u četvrtak, 19.09.2019. godine, s učenicima 1. i 2. razreda.

     Uz pomoć  spretnih ruku članica, učenici su izradili krletke za ptice i čestitke za rođendan.

     Učenici su saznali da mogu od različitih stvari koje imaju kod kuće, a često ih i bacaju u otpad ili smeće, izraditi zanimljive i korisne predmete. Svoje čestitke i ptičice u krletkama odnijeli su s veseljem kući.

     Zahvaljujemo članicama na zanimljivom i radosnom danu te nestrpljivo čekamo sljedeći susret.

     Više detalja pogledajte u foto-galeriji! 

                                                                                                           Ljubica Blažon

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 23. 9. 2019. 08:45

Razveselili smo čakovečke prvašiće na akciji Auto kluba „Sigurno u prometu“

     Učenici OŠ Podturen pozvani su od strane Auto kluba Čakovec da prigodnim programom 16. rujna  uvesele početak ovogodišnje prometno-edukativne akcije za prvašiće gradskih škola Čakovca. Prigodnim recitacijama o biciklu predstavili su se Mateo Oršuš i Lovro Blažon, a pjesmu „Tata vozi polako“ otpjevale su Bernarda Kinderić i Hanna Lovrinović. Okupljena djeca su bila oduševljena zanimljivim točkama i nagradila su naše izvođače smijehom i glasnim pljeskom.

    Ispred čakovečkog Centra za kulturu na Trgu republike okupljene prvoškolce  i njihove učiteljice pozdravili su gradonačelnik  Stjepan Kovač i župan Matija Posavec, a tajnica AK Čakovec Darinka Tompoš zahvalila je OŠ Podturen na suradnji. U pratnji naših učenika bile su ravnateljica Marijana Cerovec i učiteljica Tajana Gašparić.

     Ovo je ujedno i jubilarna 5o. godišnjica provođenja akcije kojom se želi educirati djecu kako prelaziti pješačke prijelaze, kretati se po nogostupu i poštivati osnovna prometna pravila. Djeca su dobila reflektirajuće prsluke, torbe, narukvice i kabanice.  Lijepo vrijeme okupilo je i brojne prolaznike koji su pohvalili  naše izvođače za odlične točke. Dobar glas daleko se čuje!

                                                                                                          Tajana Gašparić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 18. 9. 2019. 08:40

Školski obroci svima

Poštovani,

obavještavamo Vas da je i ove školske godine OŠ Podturen uključena u projekt „Školski obroci svima“. Projekt je namijenjen najugroženijom socijalnoj skupini, a u našoj školi je odobren za 50 učenika. Ukoliko smatrate da je Vaše dijete potrebno uključiti u projekt, molimo Vas da razrednicima ili pedagoginji do kraja ovoga tjedna točnije do petka, 20.9.2019. godine dostavite sljedeći dokazni materijal:

važeće Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu ili Potvrda o isplaćenom doplatku za djecu HZMO-a ili Potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka.

Na temelju Rješenja biti će odlučeno koji učenici će biti uključeni u projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 17. 9. 2019. 12:37

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

     Učenici OŠ Podturen su vježbajući zajedno s nastavnicima obilježili Hrvatski olimpijski dan u utorak 10. rujna obučeni u bijele majice u „znak prijateljstva“. Oni su pod vodstvom učiteljice TZK Željke Podgorelec - Sirc odradili četrdeset minutni aerobik u dvorani škole. Prije samog vježbanja učiteljica je ispričala zanimljive  informacije vezane uz hrvatske sportaše i Olimpijske igre. Cilj obilježavanja ovog dana je masovnije uključivanje građana u razne oblike športskih aktivnosti i podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima.

     Hrvatski olimpijski dan (poznat pod skraćenim nazivom HOD) posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Tako se već 28 godina 10. rujna održavaju sportske aktivnosti i potiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. Naša se škola svake godine s veseljem uključi u ove sportske događaje.

                                                                                                           Ema Šela 8.b                 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 16. 9. 2019. 08:59

PRODUŽENI BORAVAK U OSNOVNOJ ŠKOLI PODTUREN Vijest ima dokument u privitku

 

SATNICA

PREDVIĐENE AKTIVNOSTI

12:30 – 13:10

Organizirano vrijeme (igre, radionice, projekti, sportske aktivnosti, čitanje, crtanje…)

13:10 – 13:40

Ručak

13:40 – 14:25

Obrazovni dio: pisanje i provjeravanje domaćih zadaća, vježbanje i ponavljanje nastavnog sadržaja

14:25 – 14:30

Odmor

14:30 – 15:15

Obrazovni dio: pisanje i provjeravanje domaćih zadaća, vježbanje i ponavljanje nastavnog sadržaja

15:15 – 15:45

Slobodne aktivnosti, igre, razgovor, opuštanje, pospremanje učionice, čitanje, crtanje i slično.

U tom terminu roditelji mogu dolaziti po djecu.

 

CIJENA BORAVKA S UKLJUČENIM RUČKOM: 350,00 KN mjesečno za puni mjesec, a 300,00 KN za nepuni mjesec.

Vrlo povoljna i roditeljima pristupačna cijena izračunata je na minimalnoj bazi od 20 učenika (2 grupe po 10 učenika).

PRIJAVNICE za produženi boravak nalaze se kod učitelja razredne nastave, pedagoginje i na web stranici škole. Prijavnice je potrebno ispuniti i predati učiteljima do petka, 14.9.2019.

UGOVORI će biti pripremljeni sljedeći tjedan te će se naknadno dogovoriti termin potpisivanja.

S radom produženog boravka počinjemo u ponedjeljak, 16.9.2019.

Informacije pratite na web stranici škole.

U privitku se nalazi prijavnica za produženi boravak.

Ravnateljica škole: Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 11. 9. 2019. 13:41

JUDO

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se prvi JUDO trening za stare polaznike u novoj školskoj godini održati u ponedjeljak, 16.9.2019. godine u 16:30 sati u maloj dvorani OŠ Podturen.

U ovom terminu održati će se i UPISI za nove  polaznike.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 11. 9. 2019. 13:34

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavila je NATJEČAJ za imenovanje ravnatelja/ice.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama i na stranicama škole a otvoren je pd 11.09.2019. - 19.09.2019. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 11. 9. 2019. 09:41

PRODUŽENI BORAVAK - OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

od ove školske godine provodit će se PROGRAM PRODUŽENOG BORAVKA u OŠ Podturen za učenike od 1.-4. razreda. Program započinje od ponedjeljka, 16.9.2019. godine, a planirane su 2 grupe u matičnoj školi OŠ Podturen i 1 grupa u PŠ Sivica.

Molimo sve zainteresirane roditelje da do kraja ovog tjedna potvrde polazak djeteta pedagoginji ili ravnateljici škole kako bismo mogli do ponedjeljka formirati grupe te pripremiti upisnice i ugovore.

Detalji programa nalaze se u privitku.

Ravnateljica škole: Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 10. 9. 2019. 11:01

PRVI DAN ŠKOLE

INFORMACIJE VEZANE UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici i roditelji,

bliži se prvi dan škole u školskoj godini 2019./2020. te Vas ovim putem obavještavamo o rasporedu i aktivnostima vezanima za ponedjeljak, 9.9.2019.

OBAVIJEST ZA 1. RAZREDE

Osnovna škola Podturen – doček prvašića te kratki program u 10 sati

PŠ Novakovec – doček prvašića te kratki program u 12:30 sati

PŠ Sivica - doček prvašića te kratki program u 14 sati

PŠ Miklavec – doček prvašića te kratki program u 11 sati

*Svi prvašići dolaze prvi dan u školu u pratnji roditelja/odraslih članova obitelji

OBAVIJEST ZA OSTALE UČENIKE

OŠ PODTUREN – za sve učenike OŠ Podturen za prvi dan škole predviđena je nastava po redovitom planu i program.

Učenice dolaze na 1. sat s početkom u 8 sati, a završavaju s nastavom u 12.15 sati.

PŠ NOVAKOVEC

Učenici 1. i 2. razreda prvi dan i tjedan dolaze u popodnevnu smjenu s početkom 12:30 sati.

Učenici 3. i 4. razreda prvi dan i tjedan dolaze u jutarnju smjenu s početkom u 8 sati.

PŠ SIVICA

Učenici 2., 3., i 4. razreda započinju prvi dan i tjedan u jutarnjoj smjeni s početkom u 8 sati.

PŠ MIKLAVEC

Učenici 2., 3., i 4. razreda započinju prvi dan i tjedan u jutarnjoj smjeni s početkom u 8 sati.

 

RASPORED VOŽNJE AUTOBUSA U PONEDJELJAK, 9.9.2019.

Polazak iz mjesta (dolazak u školu)

7:10 Novakovec

7:20 Ferketinec – Miklavec -  Celine – Sivica

7:40 Lončarevo naselje

Povratak kućama nakon nastave

12:00 Sivica – Celine (razredna nastava)

12:20 (Podturen-Novakovec; Podturen – Lončarevo naselje; Podturen – Ferketinec, Miklavec, Celine, Sivica)

 

Ostale informacije i obavijesti učenici i roditelji će dobiti od učitelja/razrednika prvi dan škole.

 

Svima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini 2019./2020.

Ravnateljica škole: Marijana Cerovec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 6. 9. 2019. 11:22
» Arhiva naših vijesti    
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 380318
Ovaj mjesec: 3825
Ovaj tjedan: 465

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju