preskoči na sadržaj
 

OBAVIJESTI I INFORMACIJE VEZANE UZ POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Poštovani roditelji i učenici,

organizacijski model nastave u Osnovnoj školi Podturen pripremljen je i  u potpunosti je usklađen sa preporukama Ministarstva znanosti i  obrazovanja te smjernicama Nacionalnog stožera za javno zdravstvo vezano za održavanje nastave u osnovnim školama i predškolskim ustanovama.

              Od  11. ožujka 2020. kad je za područje Republike Hrvatske proglašena epidemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 naučili smo puno toga o samoj bolesti i širenju među najmlađom populacijom. Pripreme koje smo u OŠ Podturen izvršili za početak nove školske godine 2020./2021. odnosile su se redom na osiguravanje zdravstveno sigurne nastave uživo u školi.

 

          Od 7.rujna 2020. započinjemo prema planu sa novom nastavnom godinom. Naši školski prostori su uglavnom dovoljno prostrani da bi unutar njih osigurali potrebnu fizičku distancu, razredna odjeljenja broje manje od 20 učenika, ponekad i manje od 10 učenika. Sa jednosmjenskog rada prelazi se na rad u dvije smjene kako bi se smanjila koncentracija učenika u autobusima kod prijevoza u školu i iz škole te u školskim prostorima kod korištenja zajedničkih prostorija u svrhu odgojno-obrazovnog rada ili raznih aktivnosti.  Jutarnja smjena započet će u 7.30 sati, a poslijepodnevna u 13.30 osim petka kada će počinjati u 13.00 sati. Satovi će trajati po 45 minuta sa minimalnim smanjenjem kod slučajeva kada se održavaju blok satovi. Tada se neće održavati uobičajeni mali odmor između satova nego će učitelj/ica procijeniti u koje vrijeme da napravi kratku pauzu s eventualnim vježbama razgibavanja ili pak odlaska na WC.

7. rujna ujutro počinju u matičnoj školi : 2A, 2B, 3, 5A, 5B, 6A, 6B.  Ostali razredi počinju u prvom tjednu poslijepodne.

Područne škole će također imati promjene u organizaciji. U smjenama će biti po dva razredna odjeljenja.  Učitelji su zadržali s roditeljima Viber grupe preko kojih i dalje mogu komunicirati jer će intencija biti da se što manje roditelji fizički poziva u školu.Vanjski suradnici u razrednoj nastavi- učitelji predmetne nastave obavezni su nositi zaštitne maske.

Školska kuhinja će i nadalje raditi i biti osposobljena za pripremanje obroka učenicima s tom promjenom  što će sama prehrana učenka preseliti iz  blagovaonice u učionice u kojima učenici rade. Kuharice će prilagoditi jelovnik takvom načinu prehrane, pripremiti obroke te u svakodnevnom radu dostavljati hranu do učionice. Učiteljice će hranu podijeliti učenicima. Preporučamo upotrebu vlastitog pribora ( žlica, viljuška)  koji učenici mogu nositi u svojoj školskoj torbi.

Skupine učenika koje će kontinuirano raditi prema pripremljenim rasporedima sati bit će zatvorene zajednice djece koje se neće miješati sa drugim skupinama djece. Svaka će se učionica dezinficirati nakon korištenja jedne grupe ili razrednog odjeljenja.

Upotreba zaštitnih maski bit će obavezna tijekom prijevoza u autobusu te u školi za vrijeme kretanja po hodnicima ili sanitarnim prostorijama. Dopušteno je svakom djetetu koje želi da nosi zaštitnu masku. Škola će pripremiti određenu količinu masaka za učenike ukoliko neće imati svoje vlastite.

Roditelje molim da svako jutro prije polaska u školu izmjerite temperaturu svojemu djetetu, bilježite je u posebnu bilježnicu te  u slučaju bilo kojih simptoma bolesti ne šaljete u školu. Škola će također pripremiti protokol o postupanju u slučaju bolesne djece unutar školske zgrade.

Tijekom prvog tjedna nastave moguće su promjene u vidu ispravljanja eventualno uočenih nedostataka.

Odgovornost je na svima nama da nastavu održimo što dulje i cjelovitije u školskim prostorima, na mjestu gdje odgono-obrazovni rad za ove dobne skupine djece i pripada.

Prvi dan škole za sve učenike predviđena su 3 nastavna sata sa razrednicima. U jutarnjoj smjeni nastava u ponedjeljak započinje u 7:30 sati te završava u 10:00 sati, a u popodnevnoj smjeni počinje u 13:30 sati i završava u 16 sati.

Raspored vožnje za ponedjeljak:

Jutarnja smjena

Dolazak

6:55 – Novakovec – Podturen

7:05 – Miklavec – Ferketinec – Celine – Sivica – Podturen

7:20 – Lončarevo naselje – Podturen

Odlazak je nakon 3. sata

10:05 – Novakovec

10:10 – Lončarevo naselje

10:15 – Sivica-Celine-Ferketinec-Miklavec

Popodnevna smjena

Dolazak:

12:55 – Novakovec – Podturen

13:05 – Miklavec – Ferketinec – Celine – Sivica – Podturen

13:20 – Lončarevo naselje – Podturen

Odlazak je nakon 3. sata

16:05 – Novakovec

16:10 – Lončarevo naselje

16:15 – Sivica-Celine-Ferketinec-Miklavec

 

Svim učenicima želim uspješnu školsku godinu!

 

Ravnateljica:                                                           

Marijana Cerovec, mag.prim.educ.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: JOSIPA HORVAT   datum: 3. 9. 2020.

E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava

Priloženi dokumenti:
GPP OS PODTUREN 21-22 (3).docx


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 470670
Ovaj mjesec: 3041
Ovaj tjedan: 502

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju