preskoči na sadržaj
 

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, šk.g. 2020./2021.

Poštovani roditelji,

ove godine pristiglo nam je mnogo više Rješenja o dječjem doplatku od odobrenog broja besplatne  školske užine pa nismo u mogućnosti uključiti sve učenike čiji su nam roditelji dostavili traženu dokumentaciju. Zbog toga smo uveli dodatne kriterije za odabir: a) djeca iz višečlanih obitelji; b) djeca nezaposlenih roditelja, c) djeca iz jednoroditeljskih obitelji, d) visina dohodka dječjeg doplatka. Zbog velikog broja višečlanih obitelji pokušali smo iz svake obitelji uključiti barem učenike razredne nastave i na taj način pravedno rasporediti besplatne obroke. Nažalost nismo u mogućnosti uključiti svu zainteresiranu djecu niti svu djecu iz iste obitelji.  

Roditelji učenika uključenih u besplatnu prehranu biti će obavješteni od strane razrednika te će razrednik po djetetu poslati SUGLASNOST RODITELJA o uključivanju u projekt. Potpisane suglasnosti roditelji su dužni čim prije po djetetu vratiti u školu.

S poštovanjem,

Ravnateljica: Marijana Cerovec, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 26. 10. 2020. 12:11

Poziv za procjenu i vrednovanje kandidata Vijest ima dokument u privitku

U prilogu potražite poziv za procjenu i vrednovanje kandidata za radna mjesta učitelja/učiteljice hrvatskog jezika, pomoćnika/pomoćnice u nastavi i odgajatelja/odgajateljice.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 23. 10. 2020. 13:19

Natječaj stručni suradnik/suradnica - pripravnik/pripravnica psiholog Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen raspisuje natječaj za stjecanje prvog radnog iskustva pripravništva - psiholog, 1 izvršitelj/ica na određeno puno (40 sati) radno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Detalje natječaja potražite u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 22. 10. 2020. 11:36

Obavijest o području odnosno sadržaju i načinu vrednovanja kandidata Vijest ima dokument u privitku

Detalji o području odnosno sadržaju i načinu vrednovanja kandidata nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 21. 10. 2020. 14:10

Odluka o imenovanju Povjerenstva za procjenu i vrednovanje kandidata Vijest ima dokument u privitku

Detalje Odluke o imenovanju Povjerenstva za procjenu i vrednovanje kandidata nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 15. 10. 2020. 13:12

Natječaji za zasnivanje radnog odnosa Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta učitelja/ice dopunske nastave hrvatskog jezika, pomočnika/ice u nastavi i odgajatelja/ice u predškoli.

Detalje natječaja potražite u priloženim dokumentima.

Natječaji su objavljeni 14.10.2020. godine i otvoreni do 22.10.2020. godine do 14.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Salma  datum: 14. 10. 2020. 12:22

“Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020. – 2021.)”

Poštovani,

obavještavamo Vas da je i ove školske godine OŠ Podturen poslala prijavu za uključenje u projekt „FEAD 2020./2021.“ te će se projekt provoditi i u ovoj školskoj godini, ali nemamo još podatak koliko učenika će biti uključeno. Zato vas molimo da SVI podmirite račune za kuhinju za mjesec rujan 2020. godine. Projekt „FEAD“ je namijenjen najugroženijoj socijalnoj skupini te se njime osigurava besplatna užina u školi. Ukoliko smatrate da je Vaše dijete potrebno uključiti u projekt, molimo Vas da najkasnije do petka, 23.10.2020. godine dostavite sljedeći dokazni materijal:

  • Rješenje o ostvarivanju prava na dječji doplatak (novo, ne starije od godinu dana)

                                                                           ili

  • Potvrda o isplaćenom doplatku za djecu (od kolovoza 2020. nadalje) HZMO-a; dostupna i važeća potvrda je  i kroz sustav e-Građani.

Naknadno pristigle potvrde nećemo moći uvažiti!

Navedenu dokumentaciju učenici predaju razrednicima. Na temelju tražene dokumentacije biti će odlučeno koji učenici će biti uključeni u projekt te ćete o konačnoj odluci o prihvaćenim prijavama biti obavješteni.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 13. 10. 2020. 13:16

1. listopada - Svjetski dan razglednice

Učenici 4.a razreda odazvali su se pozivu Hrvatske pošte. Sudjelovali su u obilježavanju Svjetskog dana razglednice koje provodi Hrvatska pošta, a u okviru projekta World Postcard Day u organizaciji Postcrossinga.

Cilj projekta je educirati djecu o pravilnom adresiranju i približiti im slanje razglednica.

Učenici su gledali edukativni video materijal  Marko Markica, tematski i sadržajno primjeren recepcijskim i spoznajnim mogućnostima. Marko Markica poučio ih je o počecima pisanja razglednice i poštanskim markicama te o pravilnom ispunjavanju razglednice – adresa primatelja i kratka poruka.

Hrvatska pošta poslala nam je razglednice na temu Marko Markica. Mi smo ih pravilno ispunili adresom svojih dragih osoba i kratkom porukom. Uzbuđeni smo bili do neba jeeer -  pišemo razglednicu koju ćemo stvarnoooo poooslaaatiii!!!  U poštanskom uredu Podturen kupili smo markice, stavili ih na razglednice i ubacili razglednice u poštanski sandučić. Poštanska službenica je ispraznila sandučić, a stigao je i kombi Hrvatske pošte kojim će naše razglednice u vreći putovati na svoje prvo odredište – Varaždin. Tamo će ih službenici sortirati prema adresama i dostaviti primatelju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Ovčar  datum: 9. 10. 2020. 08:37

SURADNJA RODITELJA I UČITELJA U ŠK.GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

PRIMANJE RODITELJA

ŠK.GODINA 2020./2021.

Dragi roditelji,

svima nam je poznato da je ova školska godina vrlo specifična. Zbog toga je način komuniciranja s roditeljima drugačiji. Pokušavamo smanjiti fizičke dolaske roditelja u školu, ali vam želimo omogućiti redovitu suradnju s učiteljima. U priloženoj tablici su navedeni termini i kontakt podaci učitelja pa vas molimo da pokušate učitelje kontaktirati u navedenim terminima telefonskim putem ili mailom, ovisno o navedenom kontakt podatku učitelja te da na taj način razgovarate, rješavate probleme, postavljate pitanje odnosno surađujete s učiteljima.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 6. 10. 2020. 12:45

NOVI VOZNI RED Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 17. 9. 2020. 13:58

Doček nove generacije prvoškolaca

        Početak nove školske godine uvijek je prepun uzbuđenja za sve đake, posebice za učenike koji kreću u prvi razred.  Uz prigodne kratke nastupe starijih učenika, recitatora i glazbenika, pozdravne riječi ravnateljice, uz prisustvo roditelja i pedagoginje, dočekali smo još jednu generaciju prvašića. Njihove će učiteljice biti Vesna Zadravec u Podturnu, Mirjana Brzuhalski u Sivici,  Ljubica Blažon u Novakovcu i Ivanka Andrišek u Miklavcu.

       Uvijek je nova generacija novi izazov, a ove godine još i više zbog posebnih mjera da se u razredima sačuva zdravlje sviju.  Želimo im puno uspjeha i radost učenja!

                                                                                                       Novinarska grupa

PREDŠKOLSKA SKUPINA „RIBICE“

        Široka osmijeha, vesela i optimistična, djeca predškolske skupine  kročila su u ponedjeljak hodnicima do svoje učionice u kojoj ih čeka mnoštvo avantura, novih znanja i iskustava. Skupinu pohađa petnaestero djece, deset dječaka i pet djevojčica.

        Ime skupine „Ribice“ zajednički smo odabrali jer svi možemo biti različiti, ali u našem razredu uvijek plivamo zajedno …

 

                                                      Tanja Polanec, odgojiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 14. 9. 2020. 12:36

OBILJEŽAVANJE OLIMPIJSKOG DANA U PŠ SIVICI

Hrvatski olimpijski dan (poznat pod skraćenim nazivom HOD) posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Tako se već 29 godina 10. rujna održavaju sportske aktivnosti i potiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. 

Učenici PŠ Sivica obilježili su Olimpijski dan sa svojim učiteljicama svaki na svoj način. Jedni su prošetali selom, drugi crtali olimpijske krugove u školskom dvorištu, a neki su odigrali razne igre na svježem zraku.

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 11. 9. 2020. 19:41

RASPORED VOŽNJE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi raspored vožnje. Promjena je u tjednu B - vožnja je nakon 8. sata u 14:05 umjesto u 14.55 zbog promjene rasporeda (izborni predmeti održavaju se 7. i 8. sat). 

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 11. 9. 2020. 17:18

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U OŠ PODTUREN

     Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec organizira dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama Osnovne škole Podturen, 17.09.2020. od 9:00h do 13:00h! 

Darivanjem krvi spašavate nečiji život!!! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 11. 9. 2020. 08:55

NOVI RASPORED VOŽNJE ZA UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalaze rasporedi vožnje učenika po smjenama.

Za pregled rasporeda kliknite na "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 7. 9. 2020. 15:32

OBAVIJESTI I INFORMACIJE VEZANE UZ POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Poštovani roditelji i učenici,

organizacijski model nastave u Osnovnoj školi Podturen pripremljen je i  u potpunosti je usklađen sa preporukama Ministarstva znanosti i  obrazovanja te smjernicama Nacionalnog stožera za javno zdravstvo vezano za održavanje nastave u osnovnim školama i predškolskim ustanovama.

              Od  11. ožujka 2020. kad je za područje Republike Hrvatske proglašena epidemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 naučili smo puno toga o samoj bolesti i širenju među najmlađom populacijom. Pripreme koje smo u OŠ Podturen izvršili za početak nove školske godine 2020./2021. odnosile su se redom na osiguravanje zdravstveno sigurne nastave uživo u školi.

 

          Od 7.rujna 2020. započinjemo prema planu sa novom nastavnom godinom. Naši školski prostori su uglavnom dovoljno prostrani da bi unutar njih osigurali potrebnu fizičku distancu, razredna odjeljenja broje manje od 20 učenika, ponekad i manje od 10 učenika. Sa jednosmjenskog rada prelazi se na rad u dvije smjene kako bi se smanjila koncentracija učenika u autobusima kod prijevoza u školu i iz škole te u školskim prostorima kod korištenja zajedničkih prostorija u svrhu odgojno-obrazovnog rada ili raznih aktivnosti.  Jutarnja smjena započet će u 7.30 sati, a poslijepodnevna u 13.30 osim petka kada će počinjati u 13.00 sati. Satovi će trajati po 45 minuta sa minimalnim smanjenjem kod slučajeva kada se održavaju blok satovi. Tada se neće održavati uobičajeni mali odmor između satova nego će učitelj/ica procijeniti u koje vrijeme da napravi kratku pauzu s eventualnim vježbama razgibavanja ili pak odlaska na WC.

7. rujna ujutro počinju u matičnoj školi : 2A, 2B, 3, 5A, 5B, 6A, 6B.  Ostali razredi počinju u prvom tjednu poslijepodne.

Područne škole će također imati promjene u organizaciji. U smjenama će biti po dva razredna odjeljenja.  Učitelji su zadržali s roditeljima Viber grupe preko kojih i dalje mogu komunicirati jer će intencija biti da se što manje roditelji fizički poziva u školu.Vanjski suradnici u razrednoj nastavi- učitelji predmetne nastave obavezni su nositi zaštitne maske.

Školska kuhinja će i nadalje raditi i biti osposobljena za pripremanje obroka učenicima s tom promjenom  što će sama prehrana učenka preseliti iz  blagovaonice u učionice u kojima učenici rade. Kuharice će prilagoditi jelovnik takvom načinu prehrane, pripremiti obroke te u svakodnevnom radu dostavljati hranu do učionice. Učiteljice će hranu podijeliti učenicima. Preporučamo upotrebu vlastitog pribora ( žlica, viljuška)  koji učenici mogu nositi u svojoj školskoj torbi.

Skupine učenika koje će kontinuirano raditi prema pripremljenim rasporedima sati bit će zatvorene zajednice djece koje se neće miješati sa drugim skupinama djece. Svaka će se učionica dezinficirati nakon korištenja jedne grupe ili razrednog odjeljenja.

Upotreba zaštitnih maski bit će obavezna tijekom prijevoza u autobusu te u školi za vrijeme kretanja po hodnicima ili sanitarnim prostorijama. Dopušteno je svakom djetetu koje želi da nosi zaštitnu masku. Škola će pripremiti određenu količinu masaka za učenike ukoliko neće imati svoje vlastite.

Roditelje molim da svako jutro prije polaska u školu izmjerite temperaturu svojemu djetetu, bilježite je u posebnu bilježnicu te  u slučaju bilo kojih simptoma bolesti ne šaljete u školu. Škola će također pripremiti protokol o postupanju u slučaju bolesne djece unutar školske zgrade.

Tijekom prvog tjedna nastave moguće su promjene u vidu ispravljanja eventualno uočenih nedostataka.

Odgovornost je na svima nama da nastavu održimo što dulje i cjelovitije u školskim prostorima, na mjestu gdje odgono-obrazovni rad za ove dobne skupine djece i pripada.

Prvi dan škole za sve učenike predviđena su 3 nastavna sata sa razrednicima. U jutarnjoj smjeni nastava u ponedjeljak započinje u 7:30 sati te završava u 10:00 sati, a u popodnevnoj smjeni počinje u 13:30 sati i završava u 16 sati.

Raspored vožnje za ponedjeljak:

Jutarnja smjena

Dolazak

6:55 – Novakovec – Podturen

7:05 – Miklavec – Ferketinec – Celine – Sivica – Podturen

7:20 – Lončarevo naselje – Podturen

Odlazak je nakon 3. sata

10:05 – Novakovec

10:10 – Lončarevo naselje

10:15 – Sivica-Celine-Ferketinec-Miklavec

Popodnevna smjena

Dolazak:

12:55 – Novakovec – Podturen

13:05 – Miklavec – Ferketinec – Celine – Sivica – Podturen

13:20 – Lončarevo naselje – Podturen

Odlazak je nakon 3. sata

16:05 – Novakovec

16:10 – Lončarevo naselje

16:15 – Sivica-Celine-Ferketinec-Miklavec

 

Svim učenicima želim uspješnu školsku godinu!

 

Ravnateljica:                                                           

Marijana Cerovec, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 3. 9. 2020. 12:05

PRVI DAN NASTAVE ZA PRVAŠIĆE OŠ PODTUREN

Nastava u novoj školskoj godini 2020./21. započinje u ponedjeljak 07. rujna 2020.

Prvašići dolaze u školu u pratnji jednog roditelja noseći zaštitnu maskicu,  a na ulazu u školu ih dočekuje njihova razredna učiteljica. Doček i sam roditeljski sastanak će se održati vani na otvorenom. Stoga se svi mole da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Prvašići u školu Podturen dolaze u 13.30 sati. Prvi susret održat će u sjenici pored školskog igrališta(ako vrijeme to dopusti), a u slučaju lošeg vremena u predvorju dvorane (ulaz sa strane dvorane). Roditelji neka ponesu kemijsku olovku i svoje OIB-e, zbog popunjavanja izjava o primitku školskih udžbenika.

Prvašići u školu Miklavec dolaze u 10 sati, u školu u Sivici dolaze u 11 sati, a u školu u Novakovcu u 12 sati.

Učenici sa sobom trebaju ponijeti školsku torbu (za preuzimanje udžbenika), pribor za pisanje.

Prvog dana nastave nema školske užine.

Svim učenicima želimo puno sreće i uspjeha u budućem

školskom životu!

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 3. 9. 2020. 11:53

OBAVIJEST: FINANCIRANJE LIKOVNIH MAPA ZA SVE UČENIKE OŠ PODTUREN OD STRANE OPĆINE PODTUREN

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da Općina Podturen ove školske godine svim učenicima Osnovne škole Podturen te područnih škola poklanja likovne mape. Likovne mape dočekati će učenike na školskim klupama na prvom satu Likovne kulture.

Ovim putem zahvaljujemo načelniku Perici Hajdaroviću te Općini Podturen na susretljivosti i donaciji.

Ravnateljica škole:

Marijana Cerovec, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 28. 8. 2020. 11:11

POPIS UČENIKA 5. RAZREDA PO RAZREDNIM ODJELIMA ZA ŠK.GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

Objavljujemo vam popis učenika 5. razreda po razrednim odjelima za šk. godinu 2020./2021.

5.A RAZRED – 1. STRANI JEZIK JE NJEMAČKI JEZIK

5.B RAZRED – 1. STRANI JEZIK JE ENGLESKI JEZIK

Ove školske godine u razrednim odjelima imamo učenike kojima je 1.strani jezik suprotan onome koji sluša većina učenika, zbog toga  je raspored posložen na način da se 1. strani jezici (njemački i engleski jezik) istovremeno održavaju u oba razredna odjela pa će ti učenici na satove 1.stranog jezika odlaziti u drugi razredni odjel.

Popis učenika nalazi se u privitku.

Ravnateljica:
Marijana Cerovec, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA HORVAT  datum: 24. 7. 2020. 11:14

OBAVIJEST O DRUGIM OBRAZOVNIM MATERIJALIMA ZA ŠK.GOD.2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete u školskoj godini 2020./21. Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke, atlase, likovne mape) te ih roditelji nabavljaju sami u vlastitom aranžmanu.

U školskoj godini 2020./21. paralelno se u svim osam generacija uče i njemački i engleski kao prvi strani jezici te se mole roditelji da obrate pozornost na odabrani jezik. Materijale za izborni drugi strani jezik, vjeronauk  i informatiku naručuju oni koji su putem pisane suglasnosti odabrali učenje istih predmeta u školskoj godini.

INFORMATIKA u školskoj 2020./21. postaje obvezni predmet za učenike 5. i 6. razreda, a za učenike 1., 2., 3., 4., 7. i 8. razreda kao izborni predmet te je potrebno naručiti radne bilježnice.

Nadalje, radne bilježnice za učenike s posebnim potrebama naručuju samo učenici koji posjeduju Rješenje o primjerenom obliku školovanja!

LIKOVNE MAPE ( od 1. do 8. razreda) – na popisu nema likovnih mapa jer će zajedničku narudžbu likovnih mapa za sve učenike škole izvršiti škola.

Roditelje učenika od 5. do 8. razreda obavještavamo da ne trebaju kupovati radne bilježnice iz povijesti pa i nisu navedene na popisu.

Na dnu ovog teksta, pod Opširnije možete pronaći popis radnih materijala koje je potrebno nabaviti za školsku godinu 2020./2021. za učenike 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., i 8. razreda matične škole te područnih škola.  

 

KORISNICI ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 4.6.2020. donijela Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Odlukom je propisano da pravo na financiranje NE ostvaruju učenici:

-koji ostvaruju pravo na druge obrazovne materijale po drugoj osnovi

- koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za nabavu drugih obrazovnih materijala

-koji ponavljaju razred

Korisnici naknada obvezni su centrima za socijalnu skrb dostaviti potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u šk.god. 2020./2021. upisan prvi puta u određeni razred.

Stoga, roditelje koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, a zadovoljavaju gore navedene kriterije, ovim putem obavještavamo da ne kupuju sami radne bilježnice.

RAVNATELJICA

Marijana Cerovec, mag.prim.educ.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 14. 7. 2020. 15:08
» Arhiva naših vijesti    
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 401977
Ovaj mjesec: 2680
Ovaj tjedan: 211

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju