2022-10-21 09:00:58 Budi dobar kao kruh! U mjesecu listopadu obilježavaju se mnogi dani kao što su Svjetski dan hrane, Dan kruha i Dan jabuka kojima se podiže svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje hrane, tradicijske hrane i pridonosi se očuvanju biološke raznolikosti. Tom prigodom postavljaju se izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica. Učenike se upoznaje s biljnim vrstama određenog kraja i hranom naših predaka. U PŠ Sivica su se ovi datumi obilježili integriranim danom kroz tri radionice: likovna, dramska i kulinarska. U dramskoj je nastajala improvizirana predstava „Od zrna do kruha“, u kulinarskoj su se izrađivali voćni ražnjići, pekao kruh i kolači, a u likovnoj se crtalo klasje, kukuruz, modelirali voćni plodovi i crtao strip. Kroz cijeli dan provlačila se poznata izreka, a na kraju dana učenici su se uz svoje proizvode počastili kolačima koje su im pripremile kuharica i učiteljice te su zaključili da se isplati biti „dobar kao kruh“. |
Osnovna škola Podturen |