2022-10-21 09:00:58

Budi dobar kao kruh!

 U mjesecu listopadu obilježavaju se mnogi dani  kao što su Svjetski dan hrane, Dan kruha i Dan jabuka kojima se  podiže svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje hrane, tradicijske hrane i pridonosi se očuvanju biološke raznolikosti.  Tom prigodom  postavljaju se  izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica. Učenike se upoznaje s biljnim vrstama određenog kraja i hranom naših predaka. U PŠ Sivica su se ovi datumi  obilježili  integriranim danom kroz tri radionice: likovna, dramska i kulinarska. U dramskoj je nastajala improvizirana predstava „Od zrna do kruha“, u kulinarskoj su se izrađivali voćni ražnjići, pekao kruh i kolači, a u likovnoj se crtalo klasje, kukuruz, modelirali voćni plodovi i crtao strip. Kroz cijeli dan  provlačila se poznata izreka, a na kraju dana učenici su se uz svoje proizvode počastili kolačima koje su im pripremile kuharica i učiteljice te su zaključili da se isplati biti „dobar kao kruh“.


Osnovna škola Podturen