preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

                   

                                  

Na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, tijekom cijelog završnog osmog razreda započinje se sa profesionalnim informiranjem i usmjeravanjem učenika za odabir budućeg zanimanja.

Na satovima razrednika, uz pomoć razrednika i pedagoginje učenicima se predstavljaju razna zanimanja, objašnjavaju kriteriji upisa te plan i program budućeg školovanja. Učenike se pritom motivira za odabir zanimanja u skladu sa vlastitim pojedinačnim mogućnostima i afinitetima.

 

     Putem raznim informativnih letaka, internetskih podataka, CD i DVD prikaza učenicima se prikazuju pojedine škole, ponuđena zanimanja i približava se djelokrug rada pojedinog zanimanja te mogućnosti zaposlenja. Putem raznih testiranja i anketiranja ispituju se sklonosti i želje pojedinih učenika, te se pomaže učenicima u užem odabiru potencijalnih zanimanja.

   

    U suradnji sa lokalnim Zavodom za zapošljavanje organizira se savjetovanje i orijentacija za učenike s poteškoćama u razvoju i učenju. U školi se sa predstavnicima srednjih škola organiziraju  sastanci za sve učenike i roditelje osmih razreda.

    Zainteresirani učenici zajedno sa pedagoginjom i razrednicima posjećuju Dane otvorenih vrata međimurskih srednjoškolskih ustanova i putem radionica upoznaju željena zanimanja.

  

     Posljednjih godina, u sklopu poticanja obrtništva a u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom za učenike zainteresirane za deficitarna zanimanja organizira se posjet radionicama i tvrtkama koje zapošljavaju pojedini kadar.  Prema potrebi održavaju se dodatna individualna savjetovanja, te masovni roditeljski sastanak za sve roditelje i učenike osmih razreda.

   Detaljne informacije i vremenik upisa objavljuju se na informativnih panoima unutar škole, te na web stranicama Škole. 

IZDVAJAMO...

       

 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


DOKUMENTI ŠKOLE

TražilicaKalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 284882
Ovaj mjesec: 881
Ovaj tjedan: 1

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju