preskoči na sadržaj
 

NAJMLAĐI UČE O SIGURNOSTI NA CESTAMA

Preventivno- edukativna akcija Hak-a „Vidi i klikni“  provela se u Osnovnoj školi Podturen dana 15.studenog 2018. godine u školskoj sportskoj dvorani za najmlađe učenike škole i djecu iz dječjeg vrtića.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 16. 11. 2018. 14:37

JUDAŠI U GOSTIMA OŠ SVETI JURAJ NA BREGU

Glavna školska aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana juda održala se 26. listopada 2018. gostovanjem učenika OŠ Podturen u OŠ Sveti Juraj na Bregu. Učitelj tjelesno zdravstvene kulture Igor Jaušovec potakao je kolegice razredne nastave da pripreme učenike od 1. do 3. razreda na prezentaciju sporta- juda kojim bi se i oni mogli baviti unutar škole.  Jedan vid pripreme je i preporučeni filmić učenika OŠ Podturen Lovre Blažona : „Judo dan u OŠ Podturen- prezentacija 2017“ film

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 7. 11. 2018. 12:49

Novinarka Andreja Šmitran posjetila OŠ Podturen

Učenici sedmih razreda i novinarske grupe imali su priliku upoznati Andreju Šmitran, novinarku lista „Međimurje“, najčitanijih županijskih novina u Hrvatskoj.

          Posljednjeg dana  listopada učenici su je s učiteljicom Tajanom Gašparić pozvali na sat hrvatskoga jezika jer trenutno obrađuju teme o pisanju vijesti.  Poziv je rado prihvatila jer je rodom iz Sivice te je i sama bila učenica naše škole. Završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu odabravši smjer novinarstva. Za „Međimurje“ piše oko 3 godine, a već neko vrijeme uređuje tematske stranice (npr. Veliki odmor, Naši maturanti, Mali mudraci).  Postavljena su joj brojna pitanja: Kako izgleda vaš radni dan? Imate li svoj ured? Tko smišlja i bira viceve? Hoće li elektronski mediji zamijeniti tisak? Jesu li Vam tekstovi cenzurirani?

         Bilo je zanimljivo slušati njene odgovore, govorila je kako nastaju članci koje čitamo, kako je posao novinara  jako zahtjevan, treba puno truda uložiti u radu na terenu, pisanju i komunikaciji s ljudima. Novinari nemaju puno slobodnog vremena, uvijek moraju biti spremni otići na teren po najnovije vijesti i sve odraditi na vrijeme. No ima tu i puno zadovoljstva kad se pomogne ljudima s tužnim ali toplim pričama.

           O svemu što nam je otkrila i koje savjete dala za naš školski list, čitajte u sljedećem broju Glasova s Mure.

                                                                                        Vaša novinarka

                                                                                         Marta Poljaković 7.b

Hanna Lovrinović iz 7.b za sve je pripremila zanimljiv video o nezaboravnoj posjeti : https://vimeo.com/user63999595/review/299497453/77f4ba7e1e

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 7. 11. 2018. 08:46

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje pedagoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 7. 11. 2018. 08:09

POSJET GLJIVARA OSNOVNOJ ŠKOLI PODTUREN

U srijedu, 17. listopada, našu je školu posjetio gljivar, gospodin Vladimir Mislović, koji se gljivarstvom bavi već 50 godina i najstariji je determinator u gljivarskom društvu „Smrčak" Čakovec. Osim što je održao zanimljivo predavanje o gljivama, sa sobom je donio i „malu“ izložbu od 30-ak vrsta gljiva te nam svaku od njih predstavio sa svojim zanimljivostima. Imali smo priliku promotriti gljive i naučiti koje su vrste jestive, a koje otrovne. Sve što smo čuli potaknulo nas je da i sami izađemo u prirodu i malo više istražimo tajanstveni svijet gljiva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 30. 10. 2018. 22:11

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

OŠ Podturen objavljuje rezultate natječaja od  24.9.2018. i 28.9.2018. godine. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 30. 10. 2018. 13:43

ŠŠD „Ponos“ organizator Županijskog krosa za OŠ i SŠ Međimurja

    Osnovna škola Podturen i ŠŠD „Ponos“ već su jedanaestu godinu zaredom bili domaćini Županijskog ekipnog krosa za osnovne škole, a prvi put  se pridružilo i  6 srednjih škola. Kros je održan 24. listopada 2018. godine na terenima uz Muru gdje se trčalo oko ribnjaka kod ribičkog doma. Nastupilo je 300 trkača u tri kategorije.  Ravnateljica Marijana Cerovec pozdravila je sve sudionike,  zaželjela im dobre sportske rezultate i ugodan boravak u prirodi uz našu lijepu Muru.

Učiteljica TZK i voditeljica ŠŠD „Ponos“ Željka Podgorelec - Sirc  vrlo je aktivna u organizaciji krosa i dala nam je završne rezultate.

    U kategoriji 5. i 6. razreda najbolji rezultat je ostvarila ženska ekipa „ČAK“ iz II. OŠ Čakovec, a muška ekipa „Prva“iz I. OŠ Čakovec.

   U konkurenciji 7. i 8. razreda u obje kategorije ( muški i ženski trkači)  najbolja je bila ekipa „Kondor“ iz OŠ Murskog Središća.

     U konkurenciji  srednjih škola najbolji rezultat ostvarila je i ženska i muška ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca.

                                                                                             Novinarska grupa

                                                                                               Edita Strnad 7.a

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 30. 10. 2018. 13:12

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

OŠ Podturen objavljuje javni poziv za stjecanje prvog radnog iskustva /pripravništva stručnog suradnika psihologa ili socijalnog pedagoga i natječaj za zapošljavanje odgajatelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 30. 10. 2018. 12:14

IZLET (terenska nastava) U KRAPINU I OROSLAVJE

Prethodne subote (20.10.2018.) organizirali smo terensku nastavu putem naše geografske grupe Mladi geografi. Voditelj nastave je učiteljica geografije Lea Valkaj a sudjelovalo je 43 učenika  osmih, sedmih i šestih razreda naše škole. Izletu  se priključio i učitelj povijesti Ivan Vuk, učiteljica engleskog jezika Natalija Dvanajščak, ravnateljica Marijana Cerovec i pedagoginja škole Josipa Horvat.

Terenska nastava obuhvatila je planinarenje na goru Strahinjčicu (650 m n.v.) i posjet Parku znanosti Oroslavje.

Učenici su se rekreirali i uživali u prirodi te u praksi upoznali reljefne posebnosti nizinske Hrvatske. Domaćini iz PD Strahinjčica srdačno su nas dočekali i ugostili u svom planinarskom domu. U Parku znanosti zabavili smo se isprobavajući jedinstvene edukativne eksponate namijenjene praktičnoj primjeni znanja iz fizike i matematike. U posebnom nam je sjećanju ostao jedinstveni i zabavan voditelj i autor projekta Luka Veverec.

Lijepo vrijeme samo je dodatno upotpunilo našu zabavu na otvorenom, tako da se veselimo slijedećem izletu i novim istraživanjima s Mladim geografima!

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 27. 10. 2018. 08:44

LOVRO BLAŽON NA 3. SOBOČKOJ SMOTRI FILMA

       U listopadu  već desetu godinu osnovna škola u  Maloj Subotici  obilježava Dane Tomaša Goričanca te je u sklopu te višednevne manifestacije organizirana 3. Sobočka smotra filma. Naš učenik Lovro Blažon prvi je put sudjelovao na reviji kojoj je domaćin  škola koja nosi ime upravo tog međimurskog kajkavskog pisca, a pokrenuli su je članovi medijske grupe s njihovim učiteljicama.  Samostalno  se prijavio i prikazan je njegov dokumentarac „9 načina za očuvanje okoliša“.

        Lovro je film počeo snimati u proljeće nakon satova terenske nastave na Muri, učenja o prirodi i potrebi čuvanja okoliša. Jedna smo od najbogatijih zemalja Europe po biološkoj raznolikosti te se 22. svibnja obilježava  Dan zaštite prirode i biološke raznolikosti. 

         Da bi među osnovnoškolcima potaknula ekološku svijest,  Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije  raspisala je natječaj za najbolje mlade čuvare prirode. Tako je Lovro između 5 škola koje su se odazvale samostalno snimio film i bio nagrađen za pojedinačni rad. Imao je jedino pomoć svoje obitelji koja ga svesrdno podržava u ovom kreativnom hobiju i bavljenju sedmom umjetnosti. Cijeli je film nedugo zatim prikazan na Varaždinskoj televiziji u emisiji Kutionica. Dostupan je na You Tubeu i kanalu Usnula torba.

      U subotičkoj školi medijsku grupu vode učiteljice HJ  Nikolina Hampamer i informatičarka Iva Mihalic Krčmar. Želja je njih kao organizatora da se skriveni i malo poznati napori mladih filmskih entuzijasta pokažu na filmskom platnu i kroz kadrove prenesu poruke o  životu, humanosti, prijateljstvu, zdravlju, sportu, vjeri  i ekologiji (kojom se bavio Lovrin film, prikazan prvi na reviji). Ukupno se prijavilo 13 ekipa i projicirano 16 filmova.

          Ovo gledanje u prepunoj dvorani i pljesak oduševljenja stotinjak vršnjaka (učenika škole domaćina i članova filmskih družina) našem Lovri je pružilo veliko zadovoljstvo i neopisiv ponos te će mu biti dodatna motivacija za rad. Već smo pozvani na druženje dogodine.

Tajana Gašparić 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 26. 10. 2018. 10:48

DANI KRUHA

Dugogodišnju tradiciju obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje nastavili smo i ove godine. Na drugu nedjelju mjeseca listopada okupili smo se u crkvi i zahvalili Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Uz molitvu,blagoslov i svetu misu zahvalili smo  i na svim radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao zajednica i kao pojedinci bili podareni.

Učenici su uz pomoć učiteljica prigodnim recitacijama, igrokazom i prinosom darova za misu zahvalnicu za ljetinu  ilustrirali svu ljepotu, snagu i bogatstvo kruha, vina i vode, voća, povrća, zemlje i  cvijeća.

Ostvareno zajedništvo učenika,roditelja i učitelja,kao i mještana očitovalo se u zajedničkim aktivnostima uređenja prodajnog štanda,crkve kao i organiziranoj prodaji peciva i kolača koje su darovale mame i bake naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 25. 10. 2018. 15:58

DAN JABUKA U PREDŠKOLSKOJ SKUPINI „SUNČEKA“

Svake godine 20. listopada slavi se Svjetski dan kraljice voća,  jabuke! Ova zdrava namirnica često je na našem meniju, a kreativnim i stvaralačkim aktivnostima naše predškolske skupine „Sunčeka“ željeli smo dodatno naglasiti njezinu vrijednost. Djeca pripadnici romske nacionalne manjine taj su dan uživali u degustaciji jabuka i izradi ukusnog kolača od jabuka.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 25. 10. 2018. 12:02

ODOBREN PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI OŠ PODTUREN

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, u ponedjeljak 22.listopada 2018., ponovno je posjetio Međimursku županiju kako bi uručio Ugovore vrijedne više od 6,5 milijuna kuna.  Ujedno je i izrazio zadovoljstvo što ponovno u Međimurskoj županiji može uručiti Ugovore o sufinanciranju kapitalnih projekata što dokazuje spremnost, znanje i viziju prepoznavanja natječaja, kvalitetnog pisanja i brze realizacije projekata.

Osnovna škola Podturen uvrstila se  među nekolicinu odabranih institucija iz obrazovnog sektora s područja Međimurske županije, koje će putem projekata energetske učinkovitosti optimalizirati  materijalne uvjete odgojno obrazovnog rada. Na svečanosti dodjele ugovora, ministar Štromar uručio je ravnateljici Osnovne škole Podturen Marijani CerovecUgovor o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Podturen.

Ukupna vrijednost projekta je 3.172.118,34 kn od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 1.834.501,00 kn, a ostatak Međimurska županija.

Svečanosti uručivanja ugovora nazočili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava Vladimir Čituš, predsjednica Odbora za obrazovanje Skupštine Međimurske županije Mihaela Martinčić i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec. Župan Međimurske županije, Matija Posavec, kazao je kako su stručne službe i institucije Međimurske županija bez obzira na činjenicu da se iz EU fondova ne mogu graditi, dograđivati i adaptirati škole i dvorane, svejedno tražile mogućnosti, pripremale projekte, radile plan i iskoristile natječaje energetske obnove. Sveukupno se radi o odobrenim sredstvima u iznosu od 122 116 247,60 kuna iz segmenta energetske obnove -  od čega 75 145 133,63 kuna za obrazovne institucije.

Projekt obnove energetske učinkovitosti zgrade Osnovne škole Podturen najveći je iskorak i investicija na našoj instituciji od prelaska na jednosmjensku nastavu u rujnu 2009. godine, a kojim će nadamo se doći do krajnje optimalizacije materijalnih i didaktičkih uvjeta rada na zadovoljstvo svih sadašnjih i budućih sudionika odgojno obrazovnog procesa- učenika, roditelja i djelatnika te lokalne zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 23. 10. 2018. 15:57

Pjesma i film Lovre Blažona na 38. Smotri „Dragutin Domjanić“

      I ovo naše treće sudjelovanje na natječaju grada Sveti Ivan Zelina u Smotri dječjeg kajkavskog pjesništvaDragutin Domjanić“ bilo je uspješno.

    Učenik sedmog razreda Lovro Blažon napisao je pjesmu „Mama stora Taja“. Njegova učiteljica Tajana Gašparić prepoznala je vrijednost stihova i poslala rad na natječaj.  Od 477 pristiglih radova iz svih kajkavskih krajeva  ocjenjivački sud izabrao je 79 radova za zbirku pod naslovom „Se zmisliš“. Lovrina pjesma objavljena je u zborniku, a uz tekst su na stranicama kao ilustracije  našli mjesto likovni radovi učenika Matea Oršuša i Dore Balog.

     Oduševljeni smo jer je prihvaćen naš prijedlog da Lovrin film „15 minuta dnevno“ prikažu u programu  Smotre. Lovro se sa svojom učiteljicom i roditeljima odazvao pozivu na promociju zbirke 20. listopada u dvorani „Kraluš“ u Svetom Ivanu Zelini i imao čast da njegovim filmskim bombončekom započne recital i predstavljanje najboljih pjesničkih radova koji su kasnije bili u konkurenciji za nagrade.

     Podsjetimo da je njegova  pjesma „Igra močki“ objavljena  u 35. zborniku ove manifestacije i prije tri godine kad je još bio učenik PŠ Novakovec.  Čestitke Lovri za ovako uspješno predstavljanje škole Podturen i izvan granica Županije.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 22. 10. 2018. 15:12

''PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO''- NAGRADA OŠ PODTUREN

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, već dugi niz godina   provodi različite projekte i kampanje, koje imaju za cilj promicanje tjelesne aktivnosti.

U sklopu ovogodišnje kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“, dodijeljene su nagrade sretnim dobitnicima te su podijeljene zahvalnice svima koji su osigurali nagrade. Ove je godine pristiglo 140 važećih prijava (79 žena i 61 muškarac), čak 50% više nego prošle godine, što je dijelom rezultat toga što je kampanja ove godine bila namijenjena svim punoljetnim osobama, bez obzira na status zaposlenja.

Djelatnici OŠ Podturen (Marijana Cerovec, Željka Podgorelec Sirc i Ivan Vuk) sudjelovali su u ovoj hvalevrijednoj akciji. Ravnateljica Marijana Cerovec nagrađena je kao jedna od 10 sretnih dobitnika sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste (uključuje zvonce za bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajuće trake i reflektirajuću kišnu kabanicu).

U kategoriji tvrtke/ustanove, prijavu je poslala Osnovna škola Podturen te je osvojila nagradu – Radionica na temu: “Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila” te “Važnost redovite tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane za dug i kvalitetan život”, a namijenjena je za sve zaposlenike prijavljene škole. Radionica uključuje analizu sastava tjelesne mase (na aparatu koji putem tetra polarnih elektroda bioelektričnom impendancom procjenjuje brojne parametre), mjerenje krvnog tlaka, kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi, procjenu stupnja uhranjenosti, procjenu kardiovaskularnog rizika uz individualne savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Nagradu je osigurao i realizirat će je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u dogovoru s ravnateljicom škole.

Više na: http://www.zzjz-ck.hr/?task=group&gid=2&aid=779

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 10. 2018. 00:27

NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI MENTORI

Međimurski župan Matija Posavec povodom Dana učitelja upriličio je prijem za 192 najuspješnija mentora Međimurske županije te ih za ostvarene uspjehe i marljivi trud nagradio prigodnim darovima.

Ispred Osnovne škole Podturen  za ostvarene vrhunske rezultate na natjecanju Sigurno u prometu nagrađena je učiteljica Ružica Murk, koja je nagradu primila u prisustvu ravnateljice Marijane Cerovec.

     

Obrazovanje je u Međimurju na prvom mjestu, naglasio je župan, uz iskrenu čestitku svim učiteljima koji brinu za budućnost odgajajući i prenoseći vrijednosti na buduće naraštaje. Svim učiteljima od srca želimo sretan njihov dan, koji nije samo posao - već i poziv i način života.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 5. 10. 2018. 19:54

UČENICI NIŽIH RAZREDA U ZAGREBU

Učenici od 1. do 4. razreda 26.09.2018.g posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i Izložbu lego kocaka na Zagrebačkom Velesajmu. Lijepo prijepodne proveli su u prostorijama Zagrebačkog kazališta lutaka gdje su sa svojim učiteljicama pogledali lutkarsku kazališnu predstavu Aladin i čarobna svjetiljka.

Predstava donosi živopisnu verziju priče o Aladinu. Aladin se zaljubljuje u princezu Jasminu, ali strahuje da je njegovo siromaštvo nepremostiva prepreka. Duh mu ispunjava želju i pretvara ga u bogataša. Međutim, priča će pokazati da je pravo blago u čovjeku, a ne na njemu. Odijelo ne čini čovjeka! Aladinova priča ima sretan kraj jer nas uči da olako stjecanje bogatstva te laganje nikad ne vode dobru. Aladin spoznaje da Jasmina voli njega, a ne njegov novac ili porijeklo. Ona prepoznaje njegovu smjelost i dobrotu, inteligenciju, prepoznaje nekoga tko će joj život pretvoriti u pravu avanturu, san, sve ono što odstupa od dosadne svakodnevnice u kojoj je stjecanjem okolnosti zarobljena. Priča pokazuje da treba imati vjere u sebe, a ako nas netko voli, voljet će nas sa svim manama i vrlinama. Nečiju naklonost nemojte ni pokušati osvojiti novcem!

Nakon odgledane predstave za sve učenike likovnu radionicu održala je Iva Lipovac lutkarska pedagoginja. Likovna radionica kreativna je nadopuna predstavi koja djeci omogućuje da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Učenici su izradili lutku Aladina, duha i majmuna Abu. Nakon likovne radionice posjetili smo Zagrebački Velesajam – Izložbu lego kocaka i uživali smo svi u izložbi i u igri s lego kockicama.

Detalje pogledajte u foto galeriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 29. 9. 2018. 15:55

Natječaji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje učitelja engleskog jezika,učitelja likovne kulture, kuhara i spremačice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 28. 9. 2018. 12:46

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za učitelja /icu razredne nastave - rad u produženom boravku po projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 24. 9. 2018. 12:43

OLIMPIJSKI KROS NIŽIH RAZREDA U PODTURNU

U OŠ Podturen 10. rujna 2018 obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Učenici i učitelji tom prigodom obukli bijele majice. Učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u kros utrci.

Najbolji učenici u utrci dobili su simbolične medalje.

Najbrži učenici bili su:

Prvi i drugi razred – djevojčice:

 1. mjesto – Klara Vrančić
 2. mjesto – Antonija Novak
 3. mjesto – Tena Vugrinec

 

Prvi i drugi razred – dječaci:

 1. mjesto – Lovro Mihalec
 2. mjesto – Niko Božić
 3. mjesto – Karlo Lisjak

Treći i četvrti razred – djevojčice:

 1. mjesto – Samanta Kalanjoš
 2. mjesto – Stela Kolar
 3. mjesto – Tea Strahija

Treći i četvrti razred – dječaci:

 1. mjesto – Martin Jalšovec
 2. mjesto – Luka Vrančić
 3. mjesto – Luka Godina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Barić  datum: 11. 9. 2018. 17:21

OLIMPIJSKA ŠETNJA U MIKLAVCU

Učenici PŠ Miklavec sa svojim su učiteljicama Sanjom Vaser i Ivankom Andrišek, asistenticom Sanjom Kozar, ravnateljicom Marijanom Cerovec te članicama udruge Sport za sve iz Ferketinca prigodnim su aktivnostima u poslijepodnevnim satima obilježili Olimpijski dan.

U prepoznatljivoj bijeloj boji održane su raznovrsne štafetne igre, hodanje i druženje generacija uz zamamne jesenske plodove iz seoskih voćnjaka i vinograda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 9. 2018. 11:27

OBILJEŽILI SMO OLIMPIJSKI DAN

         Povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora svake se godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan. Širom zemlje organiziraju se brojni sportsko-rekreativni događaji, s tri temeljna cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti, razvijanje svijesti o potrebi redovitog tjelesnog vježbanja te edukacija mladih o značaju olimpijskog pokreta u svijetu. Obilježavanje ovog dana započelo je prije 12 godina, a uz brojne međimurske škole i naša se OŠ Podturen  s veseljem pridružuje toj manifestaciji.

      Dana 10. rujna učenici predmetne nastave okupili su se nakon nastave u dvorani škole i učiteljica TZK Željka Podgorelec-Sirc kratko je predstavila pravila stolnog tenisa i ispričala neke zanimljivosti o tom sportu. Ona je i sama kao stolnotenisačica bila viceprvakinja  Hrvatske.  Učenici su imali priliku okušati svoje vještine u igranju stolnog tenisa, a neki su odmjerili snage s profesorima. Bilo je veselo i na štafetnim igrama nošenja loptice na reketu za stolni tenis. Dio učenika odigrao je partiju šaha pod budnim okom voditelja šahovske grupe učitelja Ivana Vuka. Bijelom majicom pokazali smo olimpijski duh jer ta je boja simbol prijateljstva među ljudima.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LOVRO BLAŽON NIKA HREN  datum: 11. 9. 2018. 11:16

OŠ PODTUREN PRIJAVILA PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

U utorak, 4. rujna 2018. godine  u 9.00 sati u prostorijama Međimurske energetske agencije d.o.o. nakon ponovnog otvaranja Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ putem sustava eFondovi uspješno je podneseno osam prijava ustanova javnog sektora, odnosno njihovih zgrada na području Međimurske županije.

Osnovna škola Podturen jedna je od ustanova  s uspješno prijavljenim projektom za optimalizaciju zgrade i to u iznosu od 3.172.612,75 kn, a prema projektnom prijedlogu ravnateljice Marijane Cerovec u suradnji s MENEA-om.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 9. 2018. 11:40

GLASOVI S MURE 2017.-18. Vijest ima dokument u privitku

Mali i veliki novinari Osnovne škole Podturen najzanimljive trenutke protekle 2017./18. školske godine zabilježili su u školskom listu Glasovi s Mure.

52. broj lista učenika OŠ Podturen pročitajte u nastavku i pod ikonom Glasovi s Mure, na linku: http://os-podturen.skole.hr/upload/os-podturen/images/static3/1045/attachment/GLASOVI_S_MURE_2017.-2018.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 28. 8. 2018. 22:23
» Arhiva naših vijesti    
 


E-IMENIK

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 330223
Ovaj mjesec: 1609
Ovaj tjedan: 578

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju