preskoči na sadržaj
 

PRVAŠIĆI OBILJEŽILI ŠKOLSKI MEDNI DAN POSJETOM PČELARU

 U ponedjeljak, 10.prosinca 2018., svi učenici prvog razreda OŠ Podturen, u sklopu programa Hrvatske poljoprivredne agencije Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka posjetili su pčelinjak lokalnog pčelara Željka Mrazovića iz Ferketinca, člana udruge pčelara Međimurske županije Agacija.

Učenici i njihove učiteljice Vlatka Žganec, Jasna Posavi, Ivanka Andrišek te učitelj Josip Globar imali su prilike sudjelovati u edukaciji o važnosti i značaju pčelarstva. Upoznali su pčelinjak, brigu o pčelama, proizvodnju meda… i na kraju probali medene proizvode – medenjake i čaj s medom.

Tom su prilikom obilježili dan Sv. Ambrozije, zaštitnika pčela i pčelara (7.prosinca) kada je svim prvašićima ravnateljica škole Marijana Cerovec podijelila promotivne pakete (vrećica, edukativna slikovnica i letak te med pakiran u nacionalnu staklenku) pčelara Međimurske županije.

   „ MORAMO PAZITI NA PČELE JER AKO ONE NESTANU NESTAT ĆE I LJUDI.“

Zahvaljujemo obitelji Mrazović na gostoprimstvu te učiteljici matematike Mileni Mikulčić na organizaciji posjeta.

(fotografije možete pogledati u galeriji )

  :: opširnije :: 


objavio: MILENA MIKULČIĆ  datum: 14. 12. 2018. 12:47

VEČER MATEMATIKE U OŠ PODTUREN

     Učenici OŠ Podturen, u petak 7.prosinca 2018., već četvrtu godinu zaredom sudjelovali su u Večeri matematike organizirane od strane Hrvatskog matematičkog društva.

     Interes učenika za sudjelovanje u različitim radionicama zajedno sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, starijom braćom…svake je godine izrazito velika. Tako je ove godine sudjelovalo ukupno 253 sudionika-učenici od 1.-8. razreda, roditelji, bivši učenici škole, učitelji-voditelji Ljiljana Ovčar, Vlatka Žganec, Monika Drk, Monika Remenar, Irena Tot, Ružica Murk te učiteljice matematike-organizatorice Milena Mikulčić i Svetlana Vitaljevna Jezernik .

     Svim sudionicima Večeri matematike podijeljene su zaslužene zahvalnice koje je pripremila ravnateljica škole Marijana Cerovec.

  :: opširnije :: 


objavio: MILENA MIKULČIĆ  datum: 14. 12. 2018. 12:44

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje obavijest o izabranim kandidatima za pedagoga i odgajatelja prema objavljenim natječajima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 13. 12. 2018. 08:37

ŽIVE JASLICE U PODTURNU

Program


Petak, 14. prosinca 2018.

15.00 h  -  18.00 h

 • 15.00  Otvaranje Živih jaslica u Podturnu

         -prikaz likova Svete obitelji u štalici u Betlehemu sa Tri kralja i  životinjama

         - prigodne riječi : načelnik Općine Perica Hajdarović

         -župnik Josip Pivar

 • Školski zbor OŠ Podturen: „Sretan Božić i Nova Godina“ i   „Božić je“

Voditeljica zbora: Ksenija Zadravec

 • Recitacija : M. Krleža: Stric vujc , Karlo Beličanec  8.r
 • Likovna radionica za učenike razredne nastave iz područnih škola

-izvodi Udruga slobodnih umjetnika Mura Podturen

 • 16.30  Nastup mađioničara „ Božićna čarolija Joze Boze“

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 10. 12. 2018. 15:00

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ŠAHA

U organizaciji Osnovne škole Tomaša Goričanca, 23. studenoga 2018. održano je Županijsko natjecanje iz šaha. U konkuranciji deset muških ekipa sudjelovala je i Osnovna škola Podturen. Učenici su nastupili u sastavu Ivan Paler 5.a, Alen Kerovec 6.a, Ivan Mezga 8.a i Lovro Mađarić 8.a razred pod mentorstvom Ivana Vuka. Natjecanje je održano po ekipnom švicarskom turnirskom modelu. Igralo se uz tempo od 15 minuta bez vremenskoga dodatka po odigranom potezu. U jakoj konkurenciji ekipa je zauzela sedmo mjesto uz po dvije pobjede, remi i tri poraza.

Ivan Vuk, mag. hist.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 10. 12. 2018. 14:57

"Pokloni srcem, izmami osmijeh"

     

         Dragi učenici, roditelji i nastavnici,

u mjesecu darivanja i ovo predbožićno vrijeme

pridružite se našoj akciji

prikupljanja igračaka za čakovečki Caritas.

Želimo razveseliti naše vršnjake, siromašniju djecu koja će pod borom naći

vaš dar od srca te tako izmamiti njihov osmijeh.

Nek Božić u svim obiteljima bude radostan i blagoslovljen mnogim darovima!

Igračke možete donijeti u školsku knjižnicu, predati svojim učiteljima ili pedagoginji.

Molimo vas da budu čiste i uščuvane.

Akcija se provodi od 12. do 20. prosinca 2018. u matičnoj i područnim školama.

 Hvala.

Nika Hren, 7.b

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 10. 12. 2018. 09:58

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen raspisuje natječaj za radno mjesto kuhara  u PŠ Sivica.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 7. 12. 2018. 10:57

DOČEKALI SMO SV. NIKOLU

     Svi učenici nižih razreda OŠ Podturen i PŠ Sivica, PŠ Miklavec i PŠ Novakovec i njihove učiteljice i učitelji dočekali su sv. Nikolu uz prigodnu predstavu koju je pripremila učiteljica Jasna Posavi s učenicima polaznicima dramsko scenske grupe. U predstavi pod nazivom  "Pingvin koji je tražio čizmice" glumili su: Ema Šela, 7.b, Mia Novak, 5.a, Vanesa Jalušić, 6.b, Andrijana Marija Bobičanec, 7.b, Karlo Beličanec, 8.b, Bernarda Kinderić 7.b, Larisa Varga 5.a, Dolores Varga 5.a, Marta Poljaković, 7.b i Dora Hutinec 7.b.  

     Na kraju predstave i nakon glasnog pljeska za izvođače, radost je bila još veća jer je Sv. Nikola svakog mališana darivao slatkim darom - čokoladom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 6. 12. 2018. 12:58

DONACIJA SREDNJE ŠKOLE ČAKOVEC PŠ NOVAKOVEC

    Područna škola Novakovec 4. prosinca 2018.g. primila je vrijednu donaciju Srednje škole Čakovec.

     U predblagdansko vrijeme darivanja ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak učenike od 1. do 4. razreda razveselila je čokoladama i voćem, a učiteljice bijelim i plutenim pločama te loptama i strunjačama, a školska kuhinja bogatija je za nekoliko potrebnih posuda.

     Ravnateljica Marijana Cerovec zahvalila je ravnateljici Srednje škole Čakovec  na primljenoj donaciji, a kuharica je goste počastila finim kolačima.

     Hvala im od srca za ovu hvalevrijednu donaciju!!! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 4. 12. 2018. 13:35

Radionica izrade božićnih ukrasa Vijest ima dokument u privitku

U OŠ Podturen održana je radionica izrade božićnih ukrasa u suradnji s Udrugom slobodnih umjetnika Mura iz Podturna. Radionicu su vodile Nevenka Zrna  i Danijela Posavec zajedno s učiteljima razredne nastave. Na radionici su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda te njihovi roditelji: Božićni ukrasi krasit će predvorje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Barić  datum: 30. 11. 2018. 11:32

PROGRAM "SUNČEKA" ZA ZAMJENIKA MINISTRICE

Osnovnu školu Podturen posjetio je zamjenik ministrice Ministarstva znanosti i obrazovanja, gospodin Momir Karin sa suradnicima:gđom Ivanom Pilko Čunčić, Služba za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje te gdin Nandorom  Čapom, Samostalni sektor za nacionalne manjine u sklopu radnog posjeta osnovnim školama Međimurske županije. Sastanku na temu odgoja i obrazovanja učenika romske nacionalne manjine  pridružio se dio međimurskih  ravnatelja osnovnih škola , pročelnik  Ureda za društvene djelatnosti u Međimurskoj županiji  gdin Branko Sušec, gdin Vladimir Faber, predstavnik MUP-a i načelnik Općine Podturen gdin Perica Hajdarović. Prije službenog dijela sastanka upoznali su se s radom i  postignućima Osnovne škole Podturen a osobito radom Predškole za romsku djecu  „Sunčeka“ u kojoj djeca stječu osnovna predznanja, razvijaju predčitalačke i predmatematičke vještine i  sposobnosti  potrebne za ulazak u prvi razred osnovne škole.  „Sunčeka“ su se predstavila kratkim veselim  programčićem  koji su uvježbali sa svojom odgajateljicom Tanjom Polanec.

Marijana Cerovec

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 23. 11. 2018. 00:28

Jana Furdi osvojila 1. mjesto I. kola natjecanja iz robotike

Na prvom kolu natjecanja Croatian Makers lige uz 300 ustanova i više od 1700 natjecatelja, OŠ Podturen u Regiji Čakovec predstavljali su robotičari : Martin Strojko (7.a), Noa Levačić(7.a), Slavko Jalšovec(7.a), Lovro Blažon(7.a), Ivan Salaj (7.a), Karlo Jambrović (7.a), Klara Mikulčić (5.a) te Jana Furdi (7.a) koja je u pojedinačnim rezultatima osvojila izvrsno 1.mjesto u kategoriji starije dobne skupine.

Zadatak je bio isprogramirati motore mBot robota kako bi se robot uspješno kretao po ravnim i kružnim dijelovima staze. Jana je osvojila i dodatne bodove obogaćivanjem svojih programa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Mentor učenicima bila je učiteljica matematike Milena Mikulčić.

Čestitke Jani na sjajnom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: MILENA MIKULČIĆ  datum: 22. 11. 2018. 09:43

POSJET ADRENALINSKOM PARKU PG GELER

Učenici 5.a i 5.b razreda u sklopu terenske nastave iz TZK-a posjetili su adrenalinski park PG GELER u srijedu, 31.10.2018. godine. Prema adrenalinskom parku učenici su krenuli u pratnji učiteljice Željke Podgorelec Sirc i pedagoginje Josipe Horvat. Tamo su nas dočekali simpatični domaćini koji su nam najprije pripremili zanimljive igre. Nakon toga slijedio je najzabavniji dio, a to je bio drveni poligon koji su učenici prolazili u manjih skupinama, kako bi se osigurala sigurnost svakog djeteta. Posebna atrakcija bio je zipline spust. Nakon više od 3 sata zabave i uživanja u prirodi puni pozitivnih dojmova krenuli smo prema svojim kućama. Želimo se zahvaliti domaćina na gostoprimstvu i veselimo se sljedećem druženju.

Josipa Horvat

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 20. 11. 2018. 15:56

Zaštita od požara

Učenici drugih razreda OŠ Podturen u pratnji učitelja Vanje i učiteljice Ljiljane 16.11.2018. održali su sat prirode i društva u prostorijama DVD Podturen. Domaćin, vatrogasac Nenad Kolar pokazao nam je vatrogasnu opremu i kako se njome služe vatrogasci. Učenici su iz prve ruke čuli na koje se načine može zaštititi od požara.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Ovčar  datum: 20. 11. 2018. 15:31

Međunarodni dan djeteta

Sretan vam Dan djeteta ... šareni baloni na kojima su napisana imena učenika...Kineska poslovica kaže: "Na svijetu postoji najljepše dijete i svaka ga majka ima"...To si dijete ti heart 

Tako smo danas započeli sat hrvatskog jezika u 2.a razredu. Svakom smo svom prijatelju u razredu napisali u čemu je on za nas najljepši, najbolji, naaaj.... Pjesmom Budi sretan svaki dan rasplesali smo se i krenuli na posao. Ispekli smo puno sitnih keksića i počastili sebe, polaznike male škole i učenike od 1. do 4. razreda pa i poneke učiteljice, učitelje .... Tako smo svojim prijateljima poželjeli sretan Dan djeteta. Naravno, morali smo ispuniti i svoju današnju obavezu - pisali smo pisanu provjeru znanja iz prirode i društva.

Svatko je kući ponio svoj balon i kinesku poslovicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Ovčar  datum: 20. 11. 2018. 14:48

Osmaši obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Učenici osmih razreda OŠ Podturen i ove su godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici su u školskoj knjižnici pogledali dokumentarni film „Bitka za Vukovar“ te se na taj način pobliže upoznali sa žrtvom koju je pretrpio Grad heroj. Nakon toga učenici su u pratnji ravnateljice Marijane Cerovec, učitelja Ivana Vuka, pedagoginje Josipe Horvat, učiteljice likovne kulture Maja Šarec Dvorski i knjižničarke Marte Trstenjak zapalili svijeće kod autobusnoga stajališta u središtu mjesta.

Učitelj Ivan Vuk

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 20. 11. 2018. 10:53

NAJMLAĐI UČE O SIGURNOSTI NA CESTAMA

Preventivno- edukativna akcija Hak-a „Vidi i klikni“  provela se u Osnovnoj školi Podturen dana 15.studenog 2018. godine u školskoj sportskoj dvorani za najmlađe učenike škole i djecu iz dječjeg vrtića.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 16. 11. 2018. 14:37

JUDAŠI U GOSTIMA OŠ SVETI JURAJ NA BREGU

Glavna školska aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana juda održala se 26. listopada 2018. gostovanjem učenika OŠ Podturen u OŠ Sveti Juraj na Bregu. Učitelj tjelesno zdravstvene kulture Igor Jaušovec potakao je kolegice razredne nastave da pripreme učenike od 1. do 3. razreda na prezentaciju sporta- juda kojim bi se i oni mogli baviti unutar škole.  Jedan vid pripreme je i preporučeni filmić učenika OŠ Podturen Lovre Blažona : „Judo dan u OŠ Podturen- prezentacija 2017“ film

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 7. 11. 2018. 12:49

Novinarka Andreja Šmitran posjetila OŠ Podturen

Učenici sedmih razreda i novinarske grupe imali su priliku upoznati Andreju Šmitran, novinarku lista „Međimurje“, najčitanijih županijskih novina u Hrvatskoj.

          Posljednjeg dana  listopada učenici su je s učiteljicom Tajanom Gašparić pozvali na sat hrvatskoga jezika jer trenutno obrađuju teme o pisanju vijesti.  Poziv je rado prihvatila jer je rodom iz Sivice te je i sama bila učenica naše škole. Završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu odabravši smjer novinarstva. Za „Međimurje“ piše oko 3 godine, a već neko vrijeme uređuje tematske stranice (npr. Veliki odmor, Naši maturanti, Mali mudraci).  Postavljena su joj brojna pitanja: Kako izgleda vaš radni dan? Imate li svoj ured? Tko smišlja i bira viceve? Hoće li elektronski mediji zamijeniti tisak? Jesu li Vam tekstovi cenzurirani?

         Bilo je zanimljivo slušati njene odgovore, govorila je kako nastaju članci koje čitamo, kako je posao novinara  jako zahtjevan, treba puno truda uložiti u radu na terenu, pisanju i komunikaciji s ljudima. Novinari nemaju puno slobodnog vremena, uvijek moraju biti spremni otići na teren po najnovije vijesti i sve odraditi na vrijeme. No ima tu i puno zadovoljstva kad se pomogne ljudima s tužnim ali toplim pričama.

           O svemu što nam je otkrila i koje savjete dala za naš školski list, čitajte u sljedećem broju Glasova s Mure.

                                                                                        Vaša novinarka

                                                                                         Marta Poljaković 7.b

Hanna Lovrinović iz 7.b za sve je pripremila zanimljiv video o nezaboravnoj posjeti : https://vimeo.com/user63999595/review/299497453/77f4ba7e1e

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 7. 11. 2018. 08:46

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje pedagoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 7. 11. 2018. 08:09

POSJET GLJIVARA OSNOVNOJ ŠKOLI PODTUREN

U srijedu, 17. listopada, našu je školu posjetio gljivar, gospodin Vladimir Mislović, koji se gljivarstvom bavi već 50 godina i najstariji je determinator u gljivarskom društvu „Smrčak" Čakovec. Osim što je održao zanimljivo predavanje o gljivama, sa sobom je donio i „malu“ izložbu od 30-ak vrsta gljiva te nam svaku od njih predstavio sa svojim zanimljivostima. Imali smo priliku promotriti gljive i naučiti koje su vrste jestive, a koje otrovne. Sve što smo čuli potaknulo nas je da i sami izađemo u prirodu i malo više istražimo tajanstveni svijet gljiva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 30. 10. 2018. 22:11

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

OŠ Podturen objavljuje rezultate natječaja od  24.9.2018. i 28.9.2018. godine. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 30. 10. 2018. 13:43

ŠŠD „Ponos“ organizator Županijskog krosa za OŠ i SŠ Međimurja

    Osnovna škola Podturen i ŠŠD „Ponos“ već su jedanaestu godinu zaredom bili domaćini Županijskog ekipnog krosa za osnovne škole, a prvi put  se pridružilo i  6 srednjih škola. Kros je održan 24. listopada 2018. godine na terenima uz Muru gdje se trčalo oko ribnjaka kod ribičkog doma. Nastupilo je 300 trkača u tri kategorije.  Ravnateljica Marijana Cerovec pozdravila je sve sudionike,  zaželjela im dobre sportske rezultate i ugodan boravak u prirodi uz našu lijepu Muru.

Učiteljica TZK i voditeljica ŠŠD „Ponos“ Željka Podgorelec - Sirc  vrlo je aktivna u organizaciji krosa i dala nam je završne rezultate.

    U kategoriji 5. i 6. razreda najbolji rezultat je ostvarila ženska ekipa „ČAK“ iz II. OŠ Čakovec, a muška ekipa „Prva“iz I. OŠ Čakovec.

   U konkurenciji 7. i 8. razreda u obje kategorije ( muški i ženski trkači)  najbolja je bila ekipa „Kondor“ iz OŠ Murskog Središća.

     U konkurenciji  srednjih škola najbolji rezultat ostvarila je i ženska i muška ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca.

                                                                                             Novinarska grupa

                                                                                               Edita Strnad 7.a

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 30. 10. 2018. 13:12

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

OŠ Podturen objavljuje javni poziv za stjecanje prvog radnog iskustva /pripravništva stručnog suradnika psihologa ili socijalnog pedagoga i natječaj za zapošljavanje odgajatelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 30. 10. 2018. 12:14

IZLET (terenska nastava) U KRAPINU I OROSLAVJE

Prethodne subote (20.10.2018.) organizirali smo terensku nastavu putem naše geografske grupe Mladi geografi. Voditelj nastave je učiteljica geografije Lea Valkaj a sudjelovalo je 43 učenika  osmih, sedmih i šestih razreda naše škole. Izletu  se priključio i učitelj povijesti Ivan Vuk, učiteljica engleskog jezika Natalija Dvanajščak, ravnateljica Marijana Cerovec i pedagoginja škole Josipa Horvat.

Terenska nastava obuhvatila je planinarenje na goru Strahinjčicu (650 m n.v.) i posjet Parku znanosti Oroslavje.

Učenici su se rekreirali i uživali u prirodi te u praksi upoznali reljefne posebnosti nizinske Hrvatske. Domaćini iz PD Strahinjčica srdačno su nas dočekali i ugostili u svom planinarskom domu. U Parku znanosti zabavili smo se isprobavajući jedinstvene edukativne eksponate namijenjene praktičnoj primjeni znanja iz fizike i matematike. U posebnom nam je sjećanju ostao jedinstveni i zabavan voditelj i autor projekta Luka Veverec.

Lijepo vrijeme samo je dodatno upotpunilo našu zabavu na otvorenom, tako da se veselimo slijedećem izletu i novim istraživanjima s Mladim geografima!

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 27. 10. 2018. 08:44

LOVRO BLAŽON NA 3. SOBOČKOJ SMOTRI FILMA

       U listopadu  već desetu godinu osnovna škola u  Maloj Subotici  obilježava Dane Tomaša Goričanca te je u sklopu te višednevne manifestacije organizirana 3. Sobočka smotra filma. Naš učenik Lovro Blažon prvi je put sudjelovao na reviji kojoj je domaćin  škola koja nosi ime upravo tog međimurskog kajkavskog pisca, a pokrenuli su je članovi medijske grupe s njihovim učiteljicama.  Samostalno  se prijavio i prikazan je njegov dokumentarac „9 načina za očuvanje okoliša“.

        Lovro je film počeo snimati u proljeće nakon satova terenske nastave na Muri, učenja o prirodi i potrebi čuvanja okoliša. Jedna smo od najbogatijih zemalja Europe po biološkoj raznolikosti te se 22. svibnja obilježava  Dan zaštite prirode i biološke raznolikosti. 

         Da bi među osnovnoškolcima potaknula ekološku svijest,  Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije  raspisala je natječaj za najbolje mlade čuvare prirode. Tako je Lovro između 5 škola koje su se odazvale samostalno snimio film i bio nagrađen za pojedinačni rad. Imao je jedino pomoć svoje obitelji koja ga svesrdno podržava u ovom kreativnom hobiju i bavljenju sedmom umjetnosti. Cijeli je film nedugo zatim prikazan na Varaždinskoj televiziji u emisiji Kutionica. Dostupan je na You Tubeu i kanalu Usnula torba.

      U subotičkoj školi medijsku grupu vode učiteljice HJ  Nikolina Hampamer i informatičarka Iva Mihalic Krčmar. Želja je njih kao organizatora da se skriveni i malo poznati napori mladih filmskih entuzijasta pokažu na filmskom platnu i kroz kadrove prenesu poruke o  životu, humanosti, prijateljstvu, zdravlju, sportu, vjeri  i ekologiji (kojom se bavio Lovrin film, prikazan prvi na reviji). Ukupno se prijavilo 13 ekipa i projicirano 16 filmova.

          Ovo gledanje u prepunoj dvorani i pljesak oduševljenja stotinjak vršnjaka (učenika škole domaćina i članova filmskih družina) našem Lovri je pružilo veliko zadovoljstvo i neopisiv ponos te će mu biti dodatna motivacija za rad. Već smo pozvani na druženje dogodine.

Tajana Gašparić 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 26. 10. 2018. 10:48

DANI KRUHA

Dugogodišnju tradiciju obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje nastavili smo i ove godine. Na drugu nedjelju mjeseca listopada okupili smo se u crkvi i zahvalili Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Uz molitvu,blagoslov i svetu misu zahvalili smo  i na svim radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao zajednica i kao pojedinci bili podareni.

Učenici su uz pomoć učiteljica prigodnim recitacijama, igrokazom i prinosom darova za misu zahvalnicu za ljetinu  ilustrirali svu ljepotu, snagu i bogatstvo kruha, vina i vode, voća, povrća, zemlje i  cvijeća.

Ostvareno zajedništvo učenika,roditelja i učitelja,kao i mještana očitovalo se u zajedničkim aktivnostima uređenja prodajnog štanda,crkve kao i organiziranoj prodaji peciva i kolača koje su darovale mame i bake naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 25. 10. 2018. 15:58

DAN JABUKA U PREDŠKOLSKOJ SKUPINI „SUNČEKA“

Svake godine 20. listopada slavi se Svjetski dan kraljice voća,  jabuke! Ova zdrava namirnica često je na našem meniju, a kreativnim i stvaralačkim aktivnostima naše predškolske skupine „Sunčeka“ željeli smo dodatno naglasiti njezinu vrijednost. Djeca pripadnici romske nacionalne manjine taj su dan uživali u degustaciji jabuka i izradi ukusnog kolača od jabuka.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 25. 10. 2018. 12:02

ODOBREN PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI OŠ PODTUREN

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, u ponedjeljak 22.listopada 2018., ponovno je posjetio Međimursku županiju kako bi uručio Ugovore vrijedne više od 6,5 milijuna kuna.  Ujedno je i izrazio zadovoljstvo što ponovno u Međimurskoj županiji može uručiti Ugovore o sufinanciranju kapitalnih projekata što dokazuje spremnost, znanje i viziju prepoznavanja natječaja, kvalitetnog pisanja i brze realizacije projekata.

Osnovna škola Podturen uvrstila se  među nekolicinu odabranih institucija iz obrazovnog sektora s područja Međimurske županije, koje će putem projekata energetske učinkovitosti optimalizirati  materijalne uvjete odgojno obrazovnog rada. Na svečanosti dodjele ugovora, ministar Štromar uručio je ravnateljici Osnovne škole Podturen Marijani CerovecUgovor o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Podturen.

Ukupna vrijednost projekta je 3.172.118,34 kn od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 1.834.501,00 kn, a ostatak Međimurska županija.

Svečanosti uručivanja ugovora nazočili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava Vladimir Čituš, predsjednica Odbora za obrazovanje Skupštine Međimurske županije Mihaela Martinčić i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec. Župan Međimurske županije, Matija Posavec, kazao je kako su stručne službe i institucije Međimurske županija bez obzira na činjenicu da se iz EU fondova ne mogu graditi, dograđivati i adaptirati škole i dvorane, svejedno tražile mogućnosti, pripremale projekte, radile plan i iskoristile natječaje energetske obnove. Sveukupno se radi o odobrenim sredstvima u iznosu od 122 116 247,60 kuna iz segmenta energetske obnove -  od čega 75 145 133,63 kuna za obrazovne institucije.

Projekt obnove energetske učinkovitosti zgrade Osnovne škole Podturen najveći je iskorak i investicija na našoj instituciji od prelaska na jednosmjensku nastavu u rujnu 2009. godine, a kojim će nadamo se doći do krajnje optimalizacije materijalnih i didaktičkih uvjeta rada na zadovoljstvo svih sadašnjih i budućih sudionika odgojno obrazovnog procesa- učenika, roditelja i djelatnika te lokalne zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 23. 10. 2018. 15:57

Pjesma i film Lovre Blažona na 38. Smotri „Dragutin Domjanić“

      I ovo naše treće sudjelovanje na natječaju grada Sveti Ivan Zelina u Smotri dječjeg kajkavskog pjesništvaDragutin Domjanić“ bilo je uspješno.

    Učenik sedmog razreda Lovro Blažon napisao je pjesmu „Mama stora Taja“. Njegova učiteljica Tajana Gašparić prepoznala je vrijednost stihova i poslala rad na natječaj.  Od 477 pristiglih radova iz svih kajkavskih krajeva  ocjenjivački sud izabrao je 79 radova za zbirku pod naslovom „Se zmisliš“. Lovrina pjesma objavljena je u zborniku, a uz tekst su na stranicama kao ilustracije  našli mjesto likovni radovi učenika Matea Oršuša i Dore Balog.

     Oduševljeni smo jer je prihvaćen naš prijedlog da Lovrin film „15 minuta dnevno“ prikažu u programu  Smotre. Lovro se sa svojom učiteljicom i roditeljima odazvao pozivu na promociju zbirke 20. listopada u dvorani „Kraluš“ u Svetom Ivanu Zelini i imao čast da njegovim filmskim bombončekom započne recital i predstavljanje najboljih pjesničkih radova koji su kasnije bili u konkurenciji za nagrade.

     Podsjetimo da je njegova  pjesma „Igra močki“ objavljena  u 35. zborniku ove manifestacije i prije tri godine kad je još bio učenik PŠ Novakovec.  Čestitke Lovri za ovako uspješno predstavljanje škole Podturen i izvan granica Županije.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 22. 10. 2018. 15:12

''PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO''- NAGRADA OŠ PODTUREN

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, već dugi niz godina   provodi različite projekte i kampanje, koje imaju za cilj promicanje tjelesne aktivnosti.

U sklopu ovogodišnje kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“, dodijeljene su nagrade sretnim dobitnicima te su podijeljene zahvalnice svima koji su osigurali nagrade. Ove je godine pristiglo 140 važećih prijava (79 žena i 61 muškarac), čak 50% više nego prošle godine, što je dijelom rezultat toga što je kampanja ove godine bila namijenjena svim punoljetnim osobama, bez obzira na status zaposlenja.

Djelatnici OŠ Podturen (Marijana Cerovec, Željka Podgorelec Sirc i Ivan Vuk) sudjelovali su u ovoj hvalevrijednoj akciji. Ravnateljica Marijana Cerovec nagrađena je kao jedna od 10 sretnih dobitnika sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste (uključuje zvonce za bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajuće trake i reflektirajuću kišnu kabanicu).

U kategoriji tvrtke/ustanove, prijavu je poslala Osnovna škola Podturen te je osvojila nagradu – Radionica na temu: “Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila” te “Važnost redovite tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane za dug i kvalitetan život”, a namijenjena je za sve zaposlenike prijavljene škole. Radionica uključuje analizu sastava tjelesne mase (na aparatu koji putem tetra polarnih elektroda bioelektričnom impendancom procjenjuje brojne parametre), mjerenje krvnog tlaka, kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi, procjenu stupnja uhranjenosti, procjenu kardiovaskularnog rizika uz individualne savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Nagradu je osigurao i realizirat će je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u dogovoru s ravnateljicom škole.

Više na: http://www.zzjz-ck.hr/?task=group&gid=2&aid=779

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 10. 2018. 00:27

NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI MENTORI

Međimurski župan Matija Posavec povodom Dana učitelja upriličio je prijem za 192 najuspješnija mentora Međimurske županije te ih za ostvarene uspjehe i marljivi trud nagradio prigodnim darovima.

Ispred Osnovne škole Podturen  za ostvarene vrhunske rezultate na natjecanju Sigurno u prometu nagrađena je učiteljica Ružica Murk, koja je nagradu primila u prisustvu ravnateljice Marijane Cerovec.

     

Obrazovanje je u Međimurju na prvom mjestu, naglasio je župan, uz iskrenu čestitku svim učiteljima koji brinu za budućnost odgajajući i prenoseći vrijednosti na buduće naraštaje. Svim učiteljima od srca želimo sretan njihov dan, koji nije samo posao - već i poziv i način života.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 5. 10. 2018. 19:54

UČENICI NIŽIH RAZREDA U ZAGREBU

Učenici od 1. do 4. razreda 26.09.2018.g posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i Izložbu lego kocaka na Zagrebačkom Velesajmu. Lijepo prijepodne proveli su u prostorijama Zagrebačkog kazališta lutaka gdje su sa svojim učiteljicama pogledali lutkarsku kazališnu predstavu Aladin i čarobna svjetiljka.

Predstava donosi živopisnu verziju priče o Aladinu. Aladin se zaljubljuje u princezu Jasminu, ali strahuje da je njegovo siromaštvo nepremostiva prepreka. Duh mu ispunjava želju i pretvara ga u bogataša. Međutim, priča će pokazati da je pravo blago u čovjeku, a ne na njemu. Odijelo ne čini čovjeka! Aladinova priča ima sretan kraj jer nas uči da olako stjecanje bogatstva te laganje nikad ne vode dobru. Aladin spoznaje da Jasmina voli njega, a ne njegov novac ili porijeklo. Ona prepoznaje njegovu smjelost i dobrotu, inteligenciju, prepoznaje nekoga tko će joj život pretvoriti u pravu avanturu, san, sve ono što odstupa od dosadne svakodnevnice u kojoj je stjecanjem okolnosti zarobljena. Priča pokazuje da treba imati vjere u sebe, a ako nas netko voli, voljet će nas sa svim manama i vrlinama. Nečiju naklonost nemojte ni pokušati osvojiti novcem!

Nakon odgledane predstave za sve učenike likovnu radionicu održala je Iva Lipovac lutkarska pedagoginja. Likovna radionica kreativna je nadopuna predstavi koja djeci omogućuje da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Učenici su izradili lutku Aladina, duha i majmuna Abu. Nakon likovne radionice posjetili smo Zagrebački Velesajam – Izložbu lego kocaka i uživali smo svi u izložbi i u igri s lego kockicama.

Detalje pogledajte u foto galeriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 29. 9. 2018. 15:55

Natječaji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje učitelja engleskog jezika,učitelja likovne kulture, kuhara i spremačice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 28. 9. 2018. 12:46

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za učitelja /icu razredne nastave - rad u produženom boravku po projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 24. 9. 2018. 12:43

OLIMPIJSKI KROS NIŽIH RAZREDA U PODTURNU

U OŠ Podturen 10. rujna 2018 obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Učenici i učitelji tom prigodom obukli bijele majice. Učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u kros utrci.

Najbolji učenici u utrci dobili su simbolične medalje.

Najbrži učenici bili su:

Prvi i drugi razred – djevojčice:

 1. mjesto – Klara Vrančić
 2. mjesto – Antonija Novak
 3. mjesto – Tena Vugrinec

 

Prvi i drugi razred – dječaci:

 1. mjesto – Lovro Mihalec
 2. mjesto – Niko Božić
 3. mjesto – Karlo Lisjak

Treći i četvrti razred – djevojčice:

 1. mjesto – Samanta Kalanjoš
 2. mjesto – Stela Kolar
 3. mjesto – Tea Strahija

Treći i četvrti razred – dječaci:

 1. mjesto – Martin Jalšovec
 2. mjesto – Luka Vrančić
 3. mjesto – Luka Godina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Barić  datum: 11. 9. 2018. 17:21

OLIMPIJSKA ŠETNJA U MIKLAVCU

Učenici PŠ Miklavec sa svojim su učiteljicama Sanjom Vaser i Ivankom Andrišek, asistenticom Sanjom Kozar, ravnateljicom Marijanom Cerovec te članicama udruge Sport za sve iz Ferketinca prigodnim su aktivnostima u poslijepodnevnim satima obilježili Olimpijski dan.

U prepoznatljivoj bijeloj boji održane su raznovrsne štafetne igre, hodanje i druženje generacija uz zamamne jesenske plodove iz seoskih voćnjaka i vinograda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 9. 2018. 11:27

OBILJEŽILI SMO OLIMPIJSKI DAN

         Povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora svake se godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan. Širom zemlje organiziraju se brojni sportsko-rekreativni događaji, s tri temeljna cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti, razvijanje svijesti o potrebi redovitog tjelesnog vježbanja te edukacija mladih o značaju olimpijskog pokreta u svijetu. Obilježavanje ovog dana započelo je prije 12 godina, a uz brojne međimurske škole i naša se OŠ Podturen  s veseljem pridružuje toj manifestaciji.

      Dana 10. rujna učenici predmetne nastave okupili su se nakon nastave u dvorani škole i učiteljica TZK Željka Podgorelec-Sirc kratko je predstavila pravila stolnog tenisa i ispričala neke zanimljivosti o tom sportu. Ona je i sama kao stolnotenisačica bila viceprvakinja  Hrvatske.  Učenici su imali priliku okušati svoje vještine u igranju stolnog tenisa, a neki su odmjerili snage s profesorima. Bilo je veselo i na štafetnim igrama nošenja loptice na reketu za stolni tenis. Dio učenika odigrao je partiju šaha pod budnim okom voditelja šahovske grupe učitelja Ivana Vuka. Bijelom majicom pokazali smo olimpijski duh jer ta je boja simbol prijateljstva među ljudima.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LOVRO BLAŽON NIKA HREN  datum: 11. 9. 2018. 11:16

OŠ PODTUREN PRIJAVILA PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

U utorak, 4. rujna 2018. godine  u 9.00 sati u prostorijama Međimurske energetske agencije d.o.o. nakon ponovnog otvaranja Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ putem sustava eFondovi uspješno je podneseno osam prijava ustanova javnog sektora, odnosno njihovih zgrada na području Međimurske županije.

Osnovna škola Podturen jedna je od ustanova  s uspješno prijavljenim projektom za optimalizaciju zgrade i to u iznosu od 3.172.612,75 kn, a prema projektnom prijedlogu ravnateljice Marijane Cerovec u suradnji s MENEA-om.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 9. 2018. 11:40

GLASOVI S MURE 2017.-18. Vijest ima dokument u privitku

Mali i veliki novinari Osnovne škole Podturen najzanimljive trenutke protekle 2017./18. školske godine zabilježili su u školskom listu Glasovi s Mure.

52. broj lista učenika OŠ Podturen pročitajte u nastavku i pod ikonom Glasovi s Mure, na linku: http://os-podturen.skole.hr/upload/os-podturen/images/static3/1045/attachment/GLASOVI_S_MURE_2017.-2018.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 28. 8. 2018. 22:23
» Arhiva naših vijesti    
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 333232
Ovaj mjesec: 1654
Ovaj tjedan: 715

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju