preskoči na sadržaj
 

Pjesma i film Lovre Blažona na 38. Smotri „Dragutin Domjanić“

      I ovo naše treće sudjelovanje na natječaju grada Sveti Ivan Zelina u Smotri dječjeg kajkavskog pjesništvaDragutin Domjanić“ bilo je uspješno.

    Učenik sedmog razreda Lovro Blažon napisao je pjesmu „Mama stora Taja“. Njegova učiteljica Tajana Gašparić prepoznala je vrijednost stihova i poslala rad na natječaj.  Od 477 pristiglih radova iz svih kajkavskih krajeva  ocjenjivački sud izabrao je 79 radova za zbirku pod naslovom „Se zmisliš“. Lovrina pjesma objavljena je u zborniku, a uz tekst su na stranicama kao ilustracije  našli mjesto likovni radovi učenika Matea Oršuša i Dore Balog.

     Oduševljeni smo jer je prihvaćen naš prijedlog da Lovrin film „15 minuta dnevno“ prikažu u programu  Smotre. Lovro se sa svojom učiteljicom i roditeljima odazvao pozivu na promociju zbirke 20. listopada u dvorani „Kraluš“ u Svetom Ivanu Zelini i imao čast da njegovim filmskim bombončekom započne recital i predstavljanje najboljih pjesničkih radova koji su kasnije bili u konkurenciji za nagrade.

     Podsjetimo da je njegova  pjesma „Igra močki“ objavljena  u 35. zborniku ove manifestacije i prije tri godine kad je još bio učenik PŠ Novakovec.  Čestitke Lovri za ovako uspješno predstavljanje škole Podturen i izvan granica Županije.

  :: opširnije :: 


objavio: KARLO ZADRAVEC  datum: 22. 10. 2018. 15:12

''PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO''- NAGRADA OŠ PODTUREN

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, već dugi niz godina   provodi različite projekte i kampanje, koje imaju za cilj promicanje tjelesne aktivnosti.

U sklopu ovogodišnje kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“, dodijeljene su nagrade sretnim dobitnicima te su podijeljene zahvalnice svima koji su osigurali nagrade. Ove je godine pristiglo 140 važećih prijava (79 žena i 61 muškarac), čak 50% više nego prošle godine, što je dijelom rezultat toga što je kampanja ove godine bila namijenjena svim punoljetnim osobama, bez obzira na status zaposlenja.

Djelatnici OŠ Podturen (Marijana Cerovec, Željka Podgorelec Sirc i Ivan Vuk) sudjelovali su u ovoj hvalevrijednoj akciji. Ravnateljica Marijana Cerovec nagrađena je kao jedna od 10 sretnih dobitnika sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste (uključuje zvonce za bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajuće trake i reflektirajuću kišnu kabanicu).

U kategoriji tvrtke/ustanove, prijavu je poslala Osnovna škola Podturen te je osvojila nagradu – Radionica na temu: “Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila” te “Važnost redovite tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane za dug i kvalitetan život”, a namijenjena je za sve zaposlenike prijavljene škole. Radionica uključuje analizu sastava tjelesne mase (na aparatu koji putem tetra polarnih elektroda bioelektričnom impendancom procjenjuje brojne parametre), mjerenje krvnog tlaka, kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi, procjenu stupnja uhranjenosti, procjenu kardiovaskularnog rizika uz individualne savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Nagradu je osigurao i realizirat će je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u dogovoru s ravnateljicom škole.

Više na: http://www.zzjz-ck.hr/?task=group&gid=2&aid=779

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 10. 2018. 00:27

NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI MENTORI

Međimurski župan Matija Posavec povodom Dana učitelja upriličio je prijem za 192 najuspješnija mentora Međimurske županije te ih za ostvarene uspjehe i marljivi trud nagradio prigodnim darovima.

Ispred Osnovne škole Podturen  za ostvarene vrhunske rezultate na natjecanju Sigurno u prometu nagrađena je učiteljica Ružica Murk, koja je nagradu primila u prisustvu ravnateljice Marijane Cerovec.

     

Obrazovanje je u Međimurju na prvom mjestu, naglasio je župan, uz iskrenu čestitku svim učiteljima koji brinu za budućnost odgajajući i prenoseći vrijednosti na buduće naraštaje. Svim učiteljima od srca želimo sretan njihov dan, koji nije samo posao - već i poziv i način života.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 5. 10. 2018. 19:54

UČENICI NIŽIH RAZREDA U ZAGREBU

Učenici od 1. do 4. razreda 26.09.2018.g posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i Izložbu lego kocaka na Zagrebačkom Velesajmu. Lijepo prijepodne proveli su u prostorijama Zagrebačkog kazališta lutaka gdje su sa svojim učiteljicama pogledali lutkarsku kazališnu predstavu Aladin i čarobna svjetiljka.

Predstava donosi živopisnu verziju priče o Aladinu. Aladin se zaljubljuje u princezu Jasminu, ali strahuje da je njegovo siromaštvo nepremostiva prepreka. Duh mu ispunjava želju i pretvara ga u bogataša. Međutim, priča će pokazati da je pravo blago u čovjeku, a ne na njemu. Odijelo ne čini čovjeka! Aladinova priča ima sretan kraj jer nas uči da olako stjecanje bogatstva te laganje nikad ne vode dobru. Aladin spoznaje da Jasmina voli njega, a ne njegov novac ili porijeklo. Ona prepoznaje njegovu smjelost i dobrotu, inteligenciju, prepoznaje nekoga tko će joj život pretvoriti u pravu avanturu, san, sve ono što odstupa od dosadne svakodnevnice u kojoj je stjecanjem okolnosti zarobljena. Priča pokazuje da treba imati vjere u sebe, a ako nas netko voli, voljet će nas sa svim manama i vrlinama. Nečiju naklonost nemojte ni pokušati osvojiti novcem!

Nakon odgledane predstave za sve učenike likovnu radionicu održala je Iva Lipovac lutkarska pedagoginja. Likovna radionica kreativna je nadopuna predstavi koja djeci omogućuje da vide kako uz pomoć mašte te škarica, ljepila, tkanine ili papira nastaje šarmantna lutka. Učenici su izradili lutku Aladina, duha i majmuna Abu. Nakon likovne radionice posjetili smo Zagrebački Velesajam – Izložbu lego kocaka i uživali smo svi u izložbi i u igri s lego kockicama.

Detalje pogledajte u foto galeriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 29. 9. 2018. 15:55

Natječaji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje učitelja engleskog jezika,učitelja likovne kulture, kuhara i spremačice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 28. 9. 2018. 12:46

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za učitelja /icu razredne nastave - rad u produženom boravku po projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 24. 9. 2018. 12:43

OLIMPIJSKI KROS NIŽIH RAZREDA U PODTURNU

U OŠ Podturen 10. rujna 2018 obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Učenici i učitelji tom prigodom obukli bijele majice. Učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u kros utrci.

Najbolji učenici u utrci dobili su simbolične medalje.

Najbrži učenici bili su:

Prvi i drugi razred – djevojčice:

 1. mjesto – Klara Vrančić
 2. mjesto – Antonija Novak
 3. mjesto – Tena Vugrinec

 

Prvi i drugi razred – dječaci:

 1. mjesto – Lovro Mihalec
 2. mjesto – Niko Božić
 3. mjesto – Karlo Lisjak

Treći i četvrti razred – djevojčice:

 1. mjesto – Samanta Kalanjoš
 2. mjesto – Stela Kolar
 3. mjesto – Tea Strahija

Treći i četvrti razred – dječaci:

 1. mjesto – Martin Jalšovec
 2. mjesto – Luka Vrančić
 3. mjesto – Luka Godina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Barić  datum: 11. 9. 2018. 17:21

OLIMPIJSKA ŠETNJA U MIKLAVCU

Učenici PŠ Miklavec sa svojim su učiteljicama Sanjom Vaser i Ivankom Andrišek, asistenticom Sanjom Kozar, ravnateljicom Marijanom Cerovec te članicama udruge Sport za sve iz Ferketinca prigodnim su aktivnostima u poslijepodnevnim satima obilježili Olimpijski dan.

U prepoznatljivoj bijeloj boji održane su raznovrsne štafetne igre, hodanje i druženje generacija uz zamamne jesenske plodove iz seoskih voćnjaka i vinograda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 9. 2018. 11:27

OBILJEŽILI SMO OLIMPIJSKI DAN

         Povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora svake se godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan. Širom zemlje organiziraju se brojni sportsko-rekreativni događaji, s tri temeljna cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti, razvijanje svijesti o potrebi redovitog tjelesnog vježbanja te edukacija mladih o značaju olimpijskog pokreta u svijetu. Obilježavanje ovog dana započelo je prije 12 godina, a uz brojne međimurske škole i naša se OŠ Podturen  s veseljem pridružuje toj manifestaciji.

      Dana 10. rujna učenici predmetne nastave okupili su se nakon nastave u dvorani škole i učiteljica TZK Željka Podgorelec-Sirc kratko je predstavila pravila stolnog tenisa i ispričala neke zanimljivosti o tom sportu. Ona je i sama kao stolnotenisačica bila viceprvakinja  Hrvatske.  Učenici su imali priliku okušati svoje vještine u igranju stolnog tenisa, a neki su odmjerili snage s profesorima. Bilo je veselo i na štafetnim igrama nošenja loptice na reketu za stolni tenis. Dio učenika odigrao je partiju šaha pod budnim okom voditelja šahovske grupe učitelja Ivana Vuka. Bijelom majicom pokazali smo olimpijski duh jer ta je boja simbol prijateljstva među ljudima.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LOVRO BLAŽON NIKA HREN  datum: 11. 9. 2018. 11:16

OŠ PODTUREN PRIJAVILA PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

U utorak, 4. rujna 2018. godine  u 9.00 sati u prostorijama Međimurske energetske agencije d.o.o. nakon ponovnog otvaranja Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ putem sustava eFondovi uspješno je podneseno osam prijava ustanova javnog sektora, odnosno njihovih zgrada na području Međimurske županije.

Osnovna škola Podturen jedna je od ustanova  s uspješno prijavljenim projektom za optimalizaciju zgrade i to u iznosu od 3.172.612,75 kn, a prema projektnom prijedlogu ravnateljice Marijane Cerovec u suradnji s MENEA-om.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 10. 9. 2018. 11:40

GLASOVI S MURE 2017.-18. Vijest ima dokument u privitku

Mali i veliki novinari Osnovne škole Podturen najzanimljive trenutke protekle 2017./18. školske godine zabilježili su u školskom listu Glasovi s Mure.

52. broj lista učenika OŠ Podturen pročitajte u nastavku i pod ikonom Glasovi s Mure, na linku: http://os-podturen.skole.hr/upload/os-podturen/images/static3/1045/attachment/GLASOVI_S_MURE_2017.-2018.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 28. 8. 2018. 22:23
» Arhiva naših vijesti    
 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 327475
Ovaj mjesec: 2195
Ovaj tjedan: 172

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju