preskoči na sadržaj
 

Profesionalna orijentacija - Gospodarska škola Čakovec u gostima

U sklopu aktivnosti profesionalne orijentacije za učenike osmih razreda osnovne škole našim se osmašima, razrednicama i pedagoginji, interaktivnim predstavljanjem stručnih učitelja iz sektora kože, tekstila i poljopivrede te demonstracijama učenika polaznika predstavila Gospodarska škola Čakovec. Učenike su najviše oduševili ogledni radovi Vedrana (vrtlar) i Natalije (krojač) te njihova iskustva s ostvarenih mobilnosti u sklopu EU projekata- stručnih praksi u inozemstvu.

 

Aktivnosti su dio obilježavanja Europskog tjednog vještina stečenih u strukovnom obrazovanju, u kojima aktivno sudjeluje ova srednjoškolska ustanova bogate tradicije iz koje su proizašli brojni vrsni krojači, obućar, cvjećari, vrtlari, poljoprivredni tehničari.

  

Novost vezana uz uvođenje novih zanimanja od školske godine 2018./19.:

MODNI TEHNIČAR (4g), MODELAR OBUĆE I GALANTERIJE (4g), FITOFARMACEUT (4g), AGROTEHNIČAR (4g), POLJOPRIVREDNI GOSPODARSTVENIK (3g).

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 24. 11. 2017. 13:41

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Učenici osmih razreda OŠ Podturen i ove su godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Podijeljeni u četiri skupine učenici su putem samostalno izvedenih ppt prezentacija izložili teme i to redom: Domovinski rat, Bitka za Vukovar, Siniša Glavašević i Ovčara. Na taj su se način pobliže upoznali sa žrtvom koju je pretrpio Grad heroj. Nakon održanih prezentacija u pratnji učiteljica Terne Radovan, Svetlane Jezernik, Ružice Murk, knjižničarke Marte Trstenjak i učitelja Ivana Vuka zapalili svijeće kod autobusnog stajališta u središtu mjesta.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Vuk  datum: 17. 11. 2017. 13:06

Martinje u Podturnu

Polaznici folklorne družine, učenici 4. razreda, svojim nastupom su u nedjelju 12.11.2017. uveličali proslavu „Martinja u Podturnu“ u organizaciji KUD- a Podturen. Učenici su se predstavili s dvije točke, „Sosedove jabuke“ i „Splet kola“. Maja Ovčar i Lucija Šalja odlično su vodile priredbu, dok je Karla Posavec odrecitirala pjesmu o svojem mjestu pod naslovom „Moje selo“.

              

  :: opširnije :: 


objavio: VLATKA ŽGANEC  datum: 14. 11. 2017. 14:16

Trenfus, zajec, gledanjka, vandleka, tančar… - Etno izložba

Učenici 4. razreda OŠ Podturen i PŠ Sivica u ponedjeljak 6.11.2017. posjetili su Muzeju Croata insulanus Grada Preloga te sudjelovali u Etno radionici gdje su se upoznali s kulturnom baštinom našeg kraja.

Na izložbi Etno izloženi su etnografski predmeti koji su korišteni u kuhinji, školi, na polju i svakodnevnom radu. Edukativno – kreativna radionica odvija se ispred kulise na kojoj su u grafičkom obliku prikazani predmeti koji su prezentirani i uživo. Učenici su se imali prilike upoznati i isprobati predmete poput maslenke za izradu maslaca, mužara za usitnjavanje orašastih plodova, tradicijskih drvenih igračaka poput leptira, tački, konjića, vlaka i drugo. U kreativnom dijelu učenici su svoje znanje i doživljaje prenijeli na papir, a njihova djela će biti izložena u muzeju.

  :: opširnije :: 


objavio: VLATKA ŽGANEC  datum: 14. 11. 2017. 14:15

'NOVAKOFČANI' OSVOJILI 2. MJESTO NA NAŠEM MALOM KAJU

    Već je postala tradicija da učenici naše škole sudjeluju u aktivnostima „Naš mali kaj“ u organizaciji  susjedne škole Mursko Središće. Već četrnaesti put 8. studenog Središćanci su organizirali literarno-glazbeni susret. Za sve sudionike i zainteresiranu djecu održane su  razne radionice ( dramska, lutkarska, keramička, filmske, animacijske…)

       Po prvi put naša učiteljica Tajana Gašparić prijavila je ekipu za jezični kviz poznavanja kajkavskih riječi pod imenom „Smo kaj pozabili“. Sudionici su bili učenici Marta Mesarek, Karlo Bobičanec i Nikola Žerjav iz 8.b razreda. Pod imenom „Novakofčani“od osam ekipa osvojili su drugo mjesto i pokazali da jako dobro poznaju naše lijepo kajkavsko narječje.

   Nagradu im je uručila naša bivša učiteljica hrvatskog jezika Maja Herman (Hajdarović) koja sad radi u školi Mursko Središće i autorica je jezičnog kviza. I sama je rodom Novakovčanka pa je srdačno čestitala našoj ekipi kojoj je za jedan bod promakla mogućnost borbe za prvo mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: TAJANA GAŠPARIĆ  datum: 13. 11. 2017. 09:32

TERENSKA NASTAVA KONTINENTALNA ŠUMA

Učenici šestih razreda Osnovne Škole Podturen bili su na terenskoj nastavi s učiteljicama. Tema im je bila biljke u kontinentalnoj listopadnoj šumi. Osim toga, susreli smo i ribića koji nam je govorio o ribama u rijeci Muri. Imali smo i jedan problem. Pogledajte kakav je to problem bio i što se na kraju desilo!

(Lovro Blažon)

https://www.youtube.com/watch?v=ojaICg_K1kI

___film_________________________________

MONTAŽER: Lovro Blažon

FOTOGRAFIJE: Marko - Roko Majnić,Lovro Blažon

UČITELJICE: Sara Janković, Terna Radovan

LOKACIJA: Šuma kod Podturna

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 2. 11. 2017. 12:56

JUDO DAN U OŠ PODTUREN Vijest ima dokument u privitku

Polaznici juda kao izvannastavne aktivnosti u OŠ Podturen, njihovi treneri iz Judo kluba Zrinski i polaznici Judo kluba Zrinski priredili su zanimljive demonstracije judo elemenata povodom Svjetskog dana juda.

Aktivnosti su izvođene pred okupljenih 180-etak učenika i učitelja razredne nastave iz matične i područnih škola u Miklavcu, Novakovcu i Sivici; a nakon završetka pokaznih vježbi zainteresirani učenici isprobali su neke od elemenata padova na školskim tatami strunjačama.

Naš mali novinar Lovro Blažon, izradio je edukativni video dostupan na https://www.youtube.com/watch?v=nsdNd1jmTNE

Demonstracija za učenike i roditelje jedna je od aktivnosti kojim Judo klub Zrinski, u suradnji s OŠ Podturen (jedinom školom u Međimurskoj županiji koja nudi judo kao izvannastavnu aktivnost) obilježava judo dan. Preostale aktivnosti obuhvaćaju izradu malih judo pojmovnika i foto izložbu te intervju s našom najuspješnijom judašicom Lorennom Hranilović (koji se može pročitati u nastavku).

Zahvaljujemo trenerima Kseniji Vabec i Filipu Šeketi te fotografu Siniši Vabecu!

Aktivnosti povodom obilježavanja judo dana pogledajte u fotogaleriji.

Kratki video pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=hDplj4Ko2yA&feature=youtu.be

        

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 25. 10. 2017. 13:19

20.10. DANI JABUKA

Nizom zabavno edukativnih aktivnosti u matičnoj je i područnim školama obilježen Dan jabuka. Izrađivali su se plakati, glumili igrokazi, pisale pjesme i pekle pite od jabuka, učile poučne stvari o jabukama i njihovim ljekovitim svojstvima.

U prilogu pogledajte detalje aktivnosti učenika razredne nastave i njihovih razrednika iz Podturna i Novakovca.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 24. 10. 2017. 11:20

PREDAVANJE 112

Svi prvašići Osnovne škole Podturen prisustvovali su edukativnom predavanju i praktičnim prikazima načina spašavanja, koje je dana 17.10.2017. za njih održala Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s DVD Podturen i DVD Sivica.

Predavanja su održana u Podturnu i Sivici, a učenici su usvojili mnoge korisne informacije o postupanju u slučaju nezgode i zaštite osobnog zdravlja i sigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 24. 10. 2017. 11:17

TERENSKA NASTAVA VIŠIH RAZREDA

U subotu 21.10.2017. učenici šestih, sedmih i osmih razreda s učiteljem geografije Vladom Pavičićem i učiteljem povijesti Ivanom Vukom posjetili su Park prirode Papuk. U sklopu terenske nastave učenici su se imali priliku upoznati s geomorfološkim, klimatskim i vegetacijskim karakteristikama Parka. Kao najistaknutije dijelove Parka valja izdvojiti slap Skakavac, Planinarski dom Jankovac i „Grofovu počnu stazu“. Učenici su se pješice uspeli do planinarskoga doma, obišli poučnu stazu te naposljetku ukupno propješačili 12 kilometara.

Detalje pronađite u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Vuk  datum: 24. 10. 2017. 11:10
» Arhiva naših vijesti    
 


IZDVAJAMO...

       

 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 295273
Ovaj mjesec: 2000
Ovaj tjedan: 650

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju