preskoči na sadržaj
 

PREDAVANJE DRŽAVNE UPRAVE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Ovčar  datum: 17. 10. 2017. 11:06

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen raspisuje natječaj za učitelja razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 17. 10. 2017. 10:43

PROSLAVILI SMO DANE KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učenici Osnovne škole Podturen, njihovi roditelji i učitelji, prigodnim su programom u župnoj crkvi Sv. Martina u Podturnu i humanitarnom prodajom kolača proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U sklopu svete mise koju je održao župnik Josip Pivar prigodnim recitacijama i prikazom plodova zemlje sudjelovali su učenici škole (a koje su pripremili vjeroučitelji Monika Kuzma, Sanja Seitl i Alen Sambolec te učiteljica hrvatskoga jezika Vera Pongrac). Učiteljice su ukrasile oltar crkve prigodnim jesenskim plodovima i elementima međimurske baštine.

U suradnji s Vijećem roditelja OŠ Podturen i ove je godine u Pastoralnom centru u Podturnu uz prigodnu izložbu upriličena humanitarna prodaja kolača, koje su ispekle vrijedne mame naših učenika. Sredstva prikupljena od dobrovoljnih priloga (ukupno 3.880,00 KN iskoristit će se za poboljšanje uvjeta rada u PŠ Sivica i PŠ Miklavec.), sukladno odluci Vijeća roditelja.

Područna škola Novakovec priključila se obilježavanju i prodaji kolača u Župi Dekanovec, a sredstva prikupljena od dobrovoljnih priloga (1.480,00 KN) bit će namijenjena za potrebe područne škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 15. 10. 2017. 19:32

DOJMLJIV NASTUP GLAZBENO DRAMSKO SCENSKE GRUPE NA DRŽAVNOM SEMINARU HZOŠ-a

U uvodnom dijelu Državnog skupa za ravnatelje, tajnike i računovođe u organizaciji hrvatske zajednice osnovnih škola, održanom u Svetom Martinu na Muri (11.-13.10.2017.) nastupila je naša talentirana glazbeno scenska grupa. Igrokaz inspiriran etnološkom baštinom podturenskoga kraja, autorski rad voditeljice skupine - učiteljice Jasne Posavi, zaslužio je gromoglasni pljesak i brojne pohvale okupljenih. U nastupu izvedenom na kajkavskom narječju izmijenjivali su se dramski, recitatorski, instrumentalni, pjevački i plesni dijelovi autentične izvedbe upotpunjene rekvizitima i nošnjama iz bakinih škrinjica. Na originalni način uz pregršt skečeva pokazan je sraz triju međimurskih generacija (baka, majka, unuka), predstavljena povijest kraja i stvorene su zanimljive novotvorenice (''racebook'').

   

UČENICI: Ema Šela ,Dora Hutinec,Andrijana Marija Bobičanec,Bernarda Kinderić,Marta Poljaković,Karlo Beličanec,Ema Šalamon,Vanesa Jalušić i Domagoj Posavi.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Cerovec  datum: 12. 10. 2017. 13:54

ETWINNING AKTIVNOSTI U DJEČJEM TJEDNU

Nizom aktivnosti za učenike obilježen je Dječji tjedan u OŠ Podturen. Dio aktivnosti za sedme i osme razrede te grupu Vršnjačka pomoć vezan je uz eTwinning projekt ''Artwinning inclusion''. Učenici su sudjelovali u kvizu o dječjim pravima, učili o pravima, gledali filmove i izrađivali razne slikovne edukativne materijale.

Polaznice grupe Vršnjačka pomoć od najzanimljivijih su likovnih rješenja i svoje radove, a pod mentorstvom pedagoginje M. Jalšovec, izradile edukativni pano o dječjim pravima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 10. 2017. 21:38

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ATLETIKE

Na Županijskom natjecanju iz atletike nastupili su i učenici 7.-8. razreda, članovi ŠŠD Ponos iz Osnovne škole Podturen. Mentor učenika je učiteljica Željka Podgorelec Sirc, uč. savjetnik.

Muška ekipa osvojila je 4. , a ženska 9. mjesto. Nastupili su sljedeći učenici:

M: Bobičanec Karlo, Blažon Vinko,Kovačević David, Andrašec Luka, Kovač Antonio, Žerjav Nikola, Jambrović Sebastijan.

Ž:Hatlek Lana, Blažon Lea, Polnec Lana,Hatlek Glorija, Škvorc Klara, Žagar Lucija, Sršan Katja.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 10. 2017. 21:33

Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu - USPJEH LOVRE BLAŽONA

Lovro Blažon, učenik 6.a razreda, poznat po svom literarnom izražavanju na kajkavskom narječju i uspješnim nastupima na Našem malu kaju, ovog je puta pokazao izniman talent za filmsko stvaralaštvo i medijsku kulturu.  Osvojio je nagradu za najuspješniji film na natječaju "Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu" Hrvatske mreže školskih knjižničara uz izuzetno pozitivne komentare stručnog prosudbenog žirija,od kojih izdvajamo:

''Lovro i cijela njegova obitelj, pokazali su što se sve može kad se male ruke slože, te su na zabavan i simpatičan način uprizorili svoje viđenje inicijative "Čitamo mi, u obitelji svi". Lovro, samo tako dalje! Nastavi čitati i nastavi raditi filmove!''

 Čejen Černić (redateljica dječjeg filma Uzbuna na zelenom vrhu)

Za potrebe natječaja Lovro je zajedno sa svojom obitelji snimio kratki film koji govori o rezultatima projekta Čitamo mi u obitelji svi i obiteljskom čitanju dvije godine nakon provedbe projekta.

Film možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch? v=wpSllB7wxIc

Čestitamo Lovri, njegovim roditeljima, seki Dori i školskoj knjižničarki na ostvarenom rezultatu i nagradama za učenika i školsku knjižnicu!

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 11. 10. 2017. 12:27

DJELATNICI OŠ PODTUREN POSJETILI BAJKOVITE AUSTRIJSKE KRAJOLIKE

Dan učitelja 2017. djelatnici Osnovne škole Podturen obilježili su izletom u Austriju, gdje su posjetili bajkovite krajolike uz austrijska jezera. Posjetili su mjesta:  Bad Ischl i Hallstatt, vozili se brodom niz Wolfgangsee te posjetili rodno mjesto Mozartove majke i spomenik tom velikom skladateljskom geniju.Upoznali su se s bogatom kulturno povijesnom baštinom gradića obilježenih glazbom, Mozartom, jezerima i soli. Kišovito vrijeme nije omelo edukativno zabavni  izlet i stvaranje uspomena za pamćenje 

        

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 9. 10. 2017. 10:31

NOVA UČITELJICA MENTORICA U OŠ PODTUREN

Na svečanoj promociji učitelja koji su napredovali u zvanje mentora i savjetnika, organiziranoj od strane Agencije za odgoj i obrazovanje dana 06.10.2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, odluku o napredovanju primila je i Milena Mikulčić iz OŠ Podturen. Naša dugogodišnja učiteljica matematike zasluženo je napredovala u zvanje učiteljice mentorice.

Učenicima i mještanima poznata je kao vrsna mentorica uspješnih učenika na raznim razinama natjecanja, suradnica u Centru izvrsnosti iz matematike,  organizatorica Večeri matematike i mnogobrojnih zabavno matematičkih sadržaja (Klokan bez granica, Festival matematike, STEM liga, integrirani dani..).  U posljednjih godinu dana s učenicima se uključila u informatičke edukacije o MicroBitovima te programiranje robota u sklopu Robotičke grupe. U ovoj školskoj godini s učenicima je uključena u nekoliko zanimljivih matematičko informatičkih aktivnosti i projekata, a koji okupljaju sve veći broj zainteresiranih učenika.

Učiteljici od srca čestitamo i želimo puno uspjeha u budućem profesionalnom i osobnom životu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 8. 10. 2017. 13:53

SVJETSKI DAN UČITELJA

                    

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 5. 10. 2017. 20:03

UMIJEĆE PLETENJA KOŠARA- U NOVAKOVCU

Učitelj Josip Globar, poznati ljubitelj starina i starih običaja, svojim je učenicima 4. razreda iz PŠ Novakovec u zanimljivoj radionici približio umijeće pletenja košara od šibe. Učenici su samostalno, uz pomoć učitelja, izrađivali košarice te na taj način drevnu međimursku tradiciju pokušali očuvati od zaborava.

Zadovoljstvo učenika novousvojenom vještinom vidljivo je i na brojnim fotografijama u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 5. 10. 2017. 19:57

Natječaji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje natječaj za zapošljavanje UČITELJA RAZREDNE NASTAVE, UČITELJA LIKOVNE KULTURE i ODGAJATELJA za program predškole za djecu pripadnike romske nacionalne manjine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 5. 10. 2017. 08:59

DAN HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTA

Ukupno 13 učenika OŠ Podturen u pratnji pedagoginje Martine Jalšovec sudjelovalo je u obilježavanju Dana školskog sporta, 28.09.2017. u Areni Zagreb. Sportsko edukativni karakter vježbaonica upotpunjen je nastupima plesnih skupina i teen zvjezdice Mije Negovetić te druženjem s najpoznatijom hrvatskom olimpijkom- Janicom Kostelić. Međimursku županiju uz naše učenike predstavljali su i učenici OŠ Šenkovec i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Univerzalnu sportsku školu u OŠ Podturen vodi učiteljica TZK Željka Podgorelec Sirc.

Detalje s nezaboravnog druženja pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 28. 9. 2017. 23:55

FLASHMOVE U ČAKOVCU 28.09.2017.

FlashMOVE u Međimurju, u sklopu 3. po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMOVE kampanje, organiziraju zajedno Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola te Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture.
Zajednički plesni događaj organiziran je u Čakovcu na Trgu Republike u 11 sati (ispred Centra za kulturu).
FlashMOVE plesnizamišljen je  kao jedan školski sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom, u sklopu je plesna skupina Vivona, zajedno sa svojom voditeljicom gđom Karmen Kovačević Jambor, predvodila zagrijavanje svih sudionika, a potom ples na zajedničku koreografiju. Na FlashMOVE događaju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola i studenti, kao i članovi različitih sportsko-rekreativnih udruga.

Osnovnu školu Podturen predstavljale su učenice Lara Fodor, Marta Kostanjević, Sabina Balent i Marta Mesarek, pod mentorstvom učiteljice TZK Željke Podgorelec Sirc.

  :: opširnije :: 


objavio: ŽELJKA PODGORELEC-SIRC  datum: 27. 9. 2017. 20:40

EUROPSKI DAN JEZIKA U OŠ PODTUREN

Obilježavanjem Europskog dana jezika 26. rujna 2017. ostvarena je prva aktivnost u sklopu eTwinning projekta pod nazivom ARTwinning inclusion. Partneri OŠ Podturen u provedbi projekte međuškolske suradnje su OŠ Pujanki (Split), SŠ Metković, Gimnazija Namestovo (Češka) i Osnovna šola Litija (Slovenija).

 

Učenici 7.a i 7.b te polaznici grupe Vršnjačka pomoć, pod vodstvom pedagoginje škole M. Jalšovec,  okušali su se u interaktivnim radionicama te naučili nazive najčešće korištenih izraza na europskim jezicima. Dijelić aktivnosti i ugodne atmosfere stvaranja vidljiv je na fotografijama u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 26. 9. 2017. 18:27

HOD za HOD

Hrvatski olimpijski dan 2017.

Diljem Hrvatske 10. rujan se obilježava kao Hrvatski olimpijski dan. Kao sjećanje što je 1991. u Zagrebu utemeljen Hrvatski olimpijski odbor i OŠ Podturen se uključila aktivnošću u ovogodišnju manifestaciju. 

Lijepo vrijeme i radost ponovnog susreta na početku nove školske godine učenici od 5. do 8. razreda OŠ Podturen iskoristili su za šetnju do rijeke Mure. Prvog dana nastave učenicima su podijeljeni udžbenici, novi raspored za nastavu i nakon toga uputili su se sa svojim učiteljima pješice do ribičke kućice, obišli jezero i u dobrom raspoloženju vratili se u školu po školske torbe. Bijela majica bila je poželjna oprema jer bijela boja simbolizira olimpijsku zastavu na kojoj je pet krugova (simbola pet kontinenata).

U čistoj prirodi i na svježem zraku proveli smo ugodno vrijeme radosno se družeći u laganoj šetnji. 

Želimo da škola bude svaki dan tako opuštena i vesela, zabavna i korisna pa će poznata izreka biti naš moto: MENS SANA IN CORPORE SANO (lat. zdrav duh u zdravom tijelu)

 

  :: opširnije :: 


objavio: TAJANA GAŠPARIĆ  datum: 8. 9. 2017. 08:03
» Arhiva naših vijesti    
 


IZDVAJAMO...

       

 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 291657
Ovaj mjesec: 2237
Ovaj tjedan: 284

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju