preskoči na sadržaj
 

ŽIVE JASLICE U PODTURNU

Predblagdanski duh zavladao je Podturnom, u sklopu manifestacije Žive jaslice, koju tijekom vikenda 15.-17.12.2017. provode Osnovna škola Podturen i Općina Podturen na čelu s ravnateljicom Marijanom Cerovec i načelnikom Pericom Hajdarovićem.

Program je prvog dana započeo blagoslovom živih jaslica od strane župnika Josipa Pivara, a nastavio igrokazom (autorice učiteljice Jasne Posavi) u  dvorani Društvenog doma. Devetnaestero učenika glazbeno-scenskim nastupom oduševilo je pun Dom kulture i pokazalo kako se uz pomoć truda može proizvesti fantastično djelo na pozornici. Mještani Općine Podturen izmijenjivali su se u ulogama  Svete obitelji, pastira i 3 kralja u uprizorenju prvih trenutaka Isusova života. Večernji program završio je glazbenim nastupom Udruge žena Sivica.

Drugi dan manifestacije obilježila su: uprizorenja živih jaslica te nastupi: učenika Glazbene škole Miroslav Magdalenić, učenika i zbora OŠ Podturen, KUD Podturen, KUD Mura Novakovec, Udruge Turen. Posebno oduševljenje izazvao je nastup posebne gošće večeri, operne sopranistice Barbare Othman.

U bogatom kulturno umjetničkom programu udruga s područja Općine Podturen, učenika OŠ Podturen imate prilike uživati do zaključno nedjeljne večeri 17.12.

Proslavite s nama nadolazeće blagdane i budite nam dragi gosti na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Podturnu!

U fotogaleriji pronađite slike najupečatljivijih trenutaka, nastupa i uprizorenja!

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 16. 12. 2017. 18:04

NAGRAĐENA BOŽIĆNA ČESTITKA UČENIKA 4. RAZREDA

Učenici 4. razreda zajedno s razrednicom Vlatkom Žganec te uz pomoć učitelja Vanje Barića snimili su božićnu čestitku za natječaj Školske knjige „Čarobni prosinac“. Čestitka je nagrađena prigodnim poklonom iznenađenja koji je stigao u razred te je objavljena na Školskom portalu u sklopu njihovog Adventskog kalendara. 

Čestitamo kreativnim učenicima i njihovim mentorima!

Link na nagrađenu čestitku:

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 14. 12. 2017. 21:37

VEČER MATEMATIKE U OŠ PODTUREN

Prvi dani prosinca i ove su godine u OŠ Podturen obilježeni u duhu zabavne matematike za velike i male. Večer matematike održana je po četvrti puta u večernjim satima 08.12.2017. za učenike od prvog do osmog razreda i njihove roditelje. Organizaciju su preuzele učiteljice matematike Milena Mikulčić i Svetlana Jezernik uz pomagače iz redova učitelja   te sadašnjih i bivših učenika Škole.

U pregršt zanimljivih aktivnosti uključilo se 283 sudionika, a njihovo zadovoljstvo  i izmamljeni osmijesi vidljivi su i na mnogobrojnim fotografijama koje možete pogledati u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: MILENA MIKULČIĆ  datum: 10. 12. 2017. 17:00

PRIREDBA POVODOM SVETOG NIKOLE U PŠ SIVICI

U srijedu 06.12. bilo je posebno veselo u PŠ Sivici jer je učenike posjetio sveti Nikola. Učenici su pripremili sa svojim učiteljicama prigodni program bogat recitacijama,  pjesmama,  plesom,  lutkarskim igrokazima te scenskim igrama. Dolazak svetog Nikole izazvao je veliko uzbuđenje kod učenika. Posebno su ih obradovali pokloni koje je sveti Nikola podijelio svim učenicima.

Poklone za učenike osiguralo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica.

 

Zahvaljujemo svetom Nikoli te  Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sivica na posjetu i poklonima.

 

Veliko hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: DIJANA Bedi Šela  datum: 7. 12. 2017. 11:41

Projekt 1,2,3… PALIM LAMPICU! razvija sustav podrške darovitim učenicima

Međimurska županija je nositelj projekta 1, 2, 3… PALIM LAMPICU!’ - razvoj sustava podrške (potencijalno) darovitim učenicima u Međimurskoj županiji financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali, koji se vodi pod šifrom UP.03.2.2.02.0061. Partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA) d.o.o. Čakovec, OŠ Belica, OŠ Domašinec, OŠ Donja Dubrava, OŠ Goričan, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Hodošan, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Selnica, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Sveta Marija, OŠ Strahoninec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gospodarska škola Čakovec i Srednja škola Prelog.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 6. 12. 2017. 20:17

ŽIVE JASLICE U PODTURNU Vijest ima dokument u privitku

Ovog Došašća prisjetimo se zajedno istinskih vrijednosti i značenja božićnog duha kroz povezanost sa zajednicom i njegovanje baštine zavičaja.

Općina Podturen i Osnovna škola Podturen za Vas organiziraju trodnevnu blagdansku manifestaciju Žive jaslice koja će se održati u Podturnu u vremenu od petka do nedjelje 15.-17.12.2017.

Svakako posjetite naš bogati glazbeno, scensko, dramski program iz kojeg izdvajamo uprizorenje Isusovog rođenja u štalici i prvih trenutaka života u Betlehemu, prikaz Svete obitelji, mudraca, pastira i domaćih životinja te nastupe:

-  učenika OŠ Podturen (zbor, recitacije, dramski prikazi autorskih igrokaza)

- blagoslov jaslica (župnik Josip Pivar), nastup crkvenog zbora Župe Sveti Martin u Podturnu

- udruga s područja Općine Podturen: Udruga žena Sivica, KUD Podturen, KUD Mura Novakovec, Udruga Turen

-  Limene glazbe Podturen

- učenika Glazbene škole Miroslav Magdalenić

Posebna gošća večeri  16.12.2017. bit će operna sopranistica Barbara Othman!

Predivne kostime za potrebe uprizorenja živih jaslica izradile su vrijedne članice Društva za sportsku rekreaciju Mura iz Ferketinca, a za kreativno estetsko uređenje pobrinule su se članice Udruge Šipek iz Novakovca.

Podijelite s nama radost nadolazećih blagdana i uživajte u bogatom programu koji smo za Vas pripremili!

Detaljni program pronađite u prilogu!

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Cerovec  datum: 5. 12. 2017. 21:35

PRIREDBA U PŠ NOVAKOVEC

     U nedjelju 3.prosinca PŠ Novakovec u suradnji s UŽ Šipek iz Novakovca pripremila je prigodan program za dolazak sv. Nikole. Učenici su recitirali, glumili i pjevali, a voditelj programa bio je Lovro Blažon iz 6.a razreda. U programu je sudjelovao i KUD Mura Novakovec.

     Svaki razred nagrađen je velikim pljeskom mnogobrojne publike, a sveti Nikola svu djecu obradovao je poklonima na kraju programa. Krampus ovog dana nije imao posla u PŠ Novakovec. Darove za djecu osigurala je UŽ Šipek.

Slike pogledajte u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIP GLOBAR  datum: 5. 12. 2017. 08:19

PREPORUKE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije objavio je preporuke - detaljne informacije o svrabu, o prirodi bolesti te liječenju i suzbijanju iste.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 30. 11. 2017. 11:46
» Arhiva naših vijesti    
 


IZDVAJAMO...

       

 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 298072
Ovaj mjesec: 2144
Ovaj tjedan: 841

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju