preskoči na sadržaj
 

Ponuda za izlet Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje poziv za organizaciju jednodnevne izvanučioničke nastave u Zagreb.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 16. 3. 2018. 11:04

DODIJELJENA PRVA NAGRADA NA NATJEČAJU HMŠK-A „ SNIMI FILM I OPREMI SVOJU ŠKOLSKU KNJIŽNICU“

      Prvu nagradu za snimljeni film osvojio je učenik 6.a razreda Lovro Blažon iz OŠ Podturen. Voditeljice projekta, knjižničarke Dejana Bedeković i Vlatka Tokić doputovale su u ime HMŠK-a u Podturen te svečano uručile nagradu Lovri koji je svojoj školskoj knjižnici priskrbio sofu i tabureiće koja će upotpuniti njihov čitalački kutak i čitanje u knjižnici pretvoriti u još veći užitak. Lovro je pak kući ponio priznanje, USB stick i komplet od sedam knjiga iz serije Gregorovih dnevnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Trstenjak  datum: 13. 3. 2018. 12:29

RAZGLEDNICAMA ZA SOLIDARNIJI SVIJET

Učenici i učenice Osnovne škole Podturen priključili su se svojim europskim kolegama u obilježavanju Dana  eliminacije rasne diskriminacije i postali dio kampanje P.S. Pokreni solidarnost!, u sklopu koje će svojim sugrađanima slati poruke solidarnosti. Zato, ako dobijete razglednicu s porukom nekog od osnovnoškolaca, uzvratite im vlastitom porukom solidarnosti!

Tekst razglednice kreira se na radionicama pisanja koje organiziraju suradnice u projektu: učiteljica hrvatskoga jezika Tajana Gašparić te stručna suradnica pedagoginja Martina Jalšovec. Ovaj međunarodni projekt traje sljedeće dvije godine i u prvoj godini sudjeluje 13 osnovnih škola u Hrvatskoj, a provodi ga nevladina organizacija Centar za mirovne studije.

Nasumično odabrani stanovnici lokalnih zajednica razglednice će na kućne adrese zaprimiti u danima oko 21. ožujka 2018., službenog Međunarodnog dana borbe eliminacije rasne diskriminacije.

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 8. 3. 2018. 19:35

STOP BULLYINGU

U sklopu Školskog preventivnog programa, OŠ Podturen posvetila je mjesec veljaču 2018. borbi protiv međuvršnjačkog nasilja i aktivnostima obilježavanja Dana ružičastih majica - 28.02.2018.

Na satovima razrednika promovirano je nenasilno rješavanje sukoba i vrijednosti prijateljstva te su učenici kroz igre uloga i radionice spoznali mogućnosti rješavanja zlostavljanja među vršnjacima. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 8. 3. 2018. 19:34

Obavijest

Povjerenstvo OŠ Podturen za organizaciju jednodnevnog školskog izleta na Plitvička jezera odabralo je ponudu Turističke agencije Galileo Travel.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 8. 3. 2018. 13:10

Ponuda za izlet Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje poziv za organizaciju jednodnevne izvanučioničke nastave u Krapinu i Trakošćan.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 8. 3. 2018. 08:56

Ponuda za izlet Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Podturen objavljuje poziv za organizaciju jednodnevne izvanučioničke nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljubica Vadlja  datum: 7. 3. 2018. 13:11

OSMAŠI POSJETILI VUKOVAR-GRAD HEROJ

Tridesetak učenika OŠ Podturen u pratnji ravnateljice Marijane Cerovec i svojih razrednica Terne Radovan i Svetlane Jezernik posjetilo je Vukovar  i upoznalo se s odricanjima i borbama grada heroja, a koje su bile početak razvoja suvremene demokratske Republike Hrvatske.

U bogatom edukativnom programu prvog su dana posjetili Muzej vučedolske golubice (prepun suvremenih audiovizualnih postavki i originalnih artefakata koji datiraju iz 3000. p.n.e.- a svjedoče razvijenoj kulturi, ratarstvu i jednostavnim obrtima), dvorac Eltz, Spomendom hrvatskih branitelja (pod vodstvom časnika hrvatske vojske Petra Ćavara) te sudjelovali u brojnim predavanjima o Domovinskom ratu i tijeku akcija oslobođanja  u dvorani hostela. Drugi dan posjeta obilježen je živopisnim prikazima i replikama u Vukovarskoj bolnici, posjetom Memorijalnom groblju Ovčara, Spomen domu branitelja, Muzeju Domovinskog rata (u vojarni) te Trpinjskoj cesti. Održano je predavanje Škola mira, a učenice  (Marta Mesarek i Lucija Hutinec) sudjelovale su i u kvizu ''Koliko poznaješ Vukovar?' 'i osvojile 4.mjesto.

Izlet je podržan od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja  te uvršten u Godišnji plan i program rada za učenike osmih razreda cijele Republike Hrvatske.  ''Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar'' svim je osmašima pružio direktni uvid u zbivanja ratnih godina i mukotrpnog puta do hrvatske slobode i neovisnosti.

Detalje s emocionalnog putovanja pronađite u fotogaleriji na brojnim fotografijama zabilježenim od strane naše ravnateljice!

  :: opširnije :: 


objavio: MARTINA JALŠOVEC  datum: 26. 2. 2018. 21:32
» Arhiva naših vijesti    
 


IZDVAJAMO...

       

PRELISTAJTE KALENDAR OŠ PODTUREN ZA 2018.

https://issuu.com/m.jalsovec/docs/kalendar_o___podturen

 

 

 


E-IMENIK

E-IMENIK PRISTUP ZA UČITELJE

http://e-dnevnik.skole.hr/main/login

E-IMENIK PRISTUP ZA UČENIKE

http://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2012.

Ukupno: 309060
Ovaj mjesec: 2491
Ovaj tjedan: 87

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju